11 Καλλωπιστικά φυτά με εντυπωσιακά Λευκά λουλούδια


Γεμίστε τις γλάστρες και τα βάζα σας 
με ...λευκό


Δημοφιλή αλλά και λιγότερο συνηθισμένα φυτά με λουλούδια σε αποκλειστικά λευκό χρώμα ή είδη που διαθέτουν και άσπρες ποικιλίες. 
Τα περισσότερα
τοποθετημένα σε βάζα είναι εξίσου εντυπωσιακά με την εικόνα τους σε γλάστρες - παρτέρια


Κάλλα

Το πιο ανθεκτικό είδος Κρίνου που ενώ διαθέτει πολλές ποικιλίες σε διάφορες αποχρώσεις το λευκό λουλούδι του με τον μακρύ κίτρινο στήμονα είναι από τις πιο εντυπωσιακές.
Λόγω του μήκους των ευλύγιστων βλαστών της η Κάλλα προσφέρεται για ιδιαίτερα ...καλλιτεχνικές συνθέσεις σε βάζο, με τα λουλούδια της τοποθετημένα όχι μόνο κάθετα.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την Κάλλα.  Γυψοφίλη

Η πόα με τα πολύ ιδιαίτερα λουλουδάκια σε ολόκληρο το μήκος των βλαστών, που λόγω του αριθμού τους τα πολύ μικρά φύλλα της σχεδόν ...δεν διακρίνονται.
Η πιο συνήθης χρήση της είναι για να προσθέτει όγκο και λευκό χρώμα σε ανθοδέσμες, όμως είναι ιδιαίτερα όμορφη και μόνη της τοποθετημένη σε χρωματιστά βάζα ενώ με Γυψοφίλη και αρωματικά όπως λεβάντα, δενδρολίβανο κλπ μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστά μπουκέτα για τα βάζα σας που θα αποξηρανθούν με φυσικό τρόπο. Γαρδένια


Αν και δεν θα την τοποθετήσετε σε βάζο και ο ανθός της δεν θα διατηρηθεί παρά για 2-3 ημέρες η Γαρδένια είναι από τα ομορφότερα καλλωπιστικά για γλάστρες και ίσως το κορυφαίο λουλούδι σε άρωμα για κήπο ή μπαλκόνι.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την ΓαρδένιαΖέρμπερα

Από τα κατ΄εξοχήν καλλωπιστικά που καλλιεργούνται για χρήση σε μπουκέτα και τα άνθη της λευκής ποικιλίας που μπορεί να έχουν άσπρο, κίτρινο ή μαύρο χρώμα στο εσωτερικό κεντρικό τους μέρος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά τοποθετημένα σε βάζα μόνα τους, σε συνδυασμό με Ζέρμπερες άλλης απόχρωσης ή και μαζί με άλλου είδους λουλούδια.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες φροντίδας για την Ζέρμπερα. 

Λίλιουμ

Ακόμη ένα είδος που λόγω του μεγέθους και του ιδιαίτερου σχήματος του λουλουδιού όπως και του μεγάλου μήκους των βλαστών ανήκει στα πιο δημοφιλή για μπουκέτα, βάζο και στολισμούς.
Πολλές από τις λευκές ποικιλίες Λίλιουμ διαθέτουν μεγάλους στήμονες σε κόκκινες, ροζ  ή πράσινες αποχρώσεις που κάνουν την όψη τους ακόμη πιο εντυπωσιακή.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για το ΛίλιουμΧρυσάνθεμο

Από τα πιο κοινά αλλά ιδιαίτερα όμορφα λουλούδια για γλάστρες, παρτέρια αλλά και βάζα.
Τα χρυσάνθεμα διαθέτουν δεκάδες ποικιλίες που διαφέρουν στην μορφολογία του λουλουδιού, πολλές από τις λευκές έχουν κίτρινο ή πράσινο χρώμα στο εσωτερικό μέρος τους και είναι εξίσου εντυπωσιακά τόσο σε ψηλά όσο και χαμηλά μπουκέτα.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για το Χρυσάνθεμο.  Μανόλια

Το δέντρο με τα πολύ ιδιαίτερα, επιβλητικά λευκά άνθη που εκτός των άλλων διαθέτουν εξαιρετικό άρωμα
Το λουλούδι της Μανόλιας μπορεί να αξιοποιηθεί σε χαμηλές συνθέσεις - μπουκέτα για βάζα ενώ εξίσου καλλωπιστικής αξίας είναι και τα στιλπνά μεγάλα φύλλα της λόγω της διπλής τους απόχρωσης αφού είναι πράσινα στην επάνω πλευρά και καφέ-μπρονζέ στο κάτω μέρος τους. Τα φύλλα αποξηραίνονται με φυσική διαδικασία χωρίς να χάνουν το αρχικό τους χρώμα.  
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την Μανόλια

Νούφαρο

Το ξεχωριστό υδρόβιο φυτό που μπορεί να τοποθετηθεί και σε απλές γλάστρες και να στολίσει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο μια γωνιά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Οι λευκές ποικιλίες που συνήθως διαθέτουν κιτρινωπό  κεντρικό μέρος είναι από τις πιο όμορφες.
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα τα φυτέψετε και συμβουλές φροντίδας για τα Νούφαρα


Πασσιφλόρα (Ρολογιά)

Αναρριχώμενο τροπικής καταγωγής με λουλούδια πολύ ιδιαίτερης μορφολογίας.
Οι μεγάλοι λευκοί, κόκκινοι και πράσινοι στήμονες σε συνδυασμό με την διάταξη των πετάλων κάνουν να άνθη της Πασσιφλόρας να μοιάζουν με ...ρολόι  και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε χαμηλές συνθέσεις - μπουκέτα για βάζο.
Οι πιο συνηθισμένες ποικιλίες που θα βρείτε σε φυτώρια στην χώρα μας έχουν μπλε - μωβ χρώμα, αλλά οι λευκές είναι περισσότερο εντυπωσιακές. Τουλίπα

Παρά το ότι ποικιλίες Τουλίπας διατίθενται σε πολύ μεγάλη γκάμα αποχρώσεων το λευκό λουλούδι της είναι απαράμιλλης αισθητικής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση σε βάζο μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με τουλίπες άλλη απόχρωσης.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές φροντίδας για την Τουλίπα.


Τριανταφυλλιά

Αν και πρόκειται για το φυτό που φημίζεται για τις πραγματικά ...χιλιάδες ποικιλίες του σε χρώματα,  τα λευκά τριαντάφυλλα ανήκουν στα πιο διαχρονικά, κλασσικά και πραγματικά πανέμορφα λουλούδια ιδανικά για μπουκέτα και μόνα τους και σε συνδυασμό με τριαντάφυλλα άλλων αποχρώσεων.
Ειδικά οι παλιές εκατοντάφυλλες ποικιλίες Τριανταφυλλιάς με το μεθυστικό άρωμα διαθέτουν πολλά είδη σε λευκό χρώμα και μπορούν να μετατραπούν σε ένα πραγματικό ...στολίδι για τον κήπο αλλά και τα βάζα σας.