10 Φυτά με έντονο 'Αρωμα για τον Κήπο ή το Μπαλκόνι σας


Καλλωπιστικά που εκτός της ομορφιάς των λουλουδιών τους 
θα γεμίσουν τον κήπο ή το μπαλκόνι σας με το ιδιαίτερα έντονο άρωμά τους


arwmatika-fyta-gia-khpo-mpalkoni
Από τα πιο κοινά και εύκολα ανοιξιάτικα λουλούδια με πολύ ξεχωριστό λεπτό άρωμα. Φυτέψτε στο τέλος του φθινοπώρου βολβούς Φρέζιας σε παρτέρια ή γλάστρες για να απολαύσετε το χρώμα και το άρωμά τους αμέσως μετά το τέλος του χειμώνα. 

Ίσως το φυτό με το πιο έντονο και "βαρύ" άρωμα από όλα τα καλλωπιστικά για αυτό και είναι προτιμότερο να φυτεύεται σε σημεία απομακρυσμένα από το εσωτερικό του σπιτιού, ώστε να απολαμβάνετε το άρωμά του αλλά χωρίς κάποια στιγμή η ένταση του αρώματος να γίνει "ενοχλητική". 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤHN ΜΑΝΟΛΙΑ
Φινετσάτο άρωμα αντίστοιχο με την εντυπωσιακό όψη των λουλουδιών. 
Τα δέντρα της Μανόλιας σκορπίζουν το άρωμά τους σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που βρίσκονται ειδικά τις απογευματινές ώρες. 

Ακόμη ένα πολύ εύκολο ανοιξιάτικο και ιδιαίτερα ευωδιαστό φυτό για τον κήπο, το μπαλκόνι σας ή και το εσωτερικό του σπιτιού, αφού βολβούς από Ζουμπούλι μπορείτε να καλλιεργήσετε τόσο σε χώμα όσο και σε νερό ακόμη και μέσα σε μικρά γλαστράκια ή ένα βάζο.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Το άρωμα του ...ελληνικού καλοκαιριού! 
Πλατύφυλλος ή όχι ο Βασιλικός είναι από πιο ευωδιαστά φυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε στον κήπο σας ή ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι και να απολαμβάνετε το άρωμα και το καταπράσινο φύλλωμά του έως τα πρώτα κρύα του χειμώνα. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ  ΓΙΑΣΕΜΙ
Αν και δεν είναι όλες οι ποικιλίες Γιασεμιού αρωματικές γι΄αυτό και ρωτήστε σχετικά στο φυτώριο που θα το  αγοράσετε, η μυρωδιά των αρωματικών ποικιλιών ειδικά μετά το πότισμα - κατάβρεγμα του φυτού είναι  πραγματικά ...μαγική. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΔΕΝΙΑ
Η ...βασίλισσα της μιας νύχτας! 
Μπορεί τα λουλούδια της να αντέχουν μόνο για μια μέρα αλλά και η όψη και κυρίως το άρωμά της συγκαταλέγουν την Γαρδένια στα κορυφαία καλλωπιστικά φυτά.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΒΑΝΤΑ
Ο πιο εύκολης καλλιέργειας αρωματικός θάμνος, αρκεί να ...ξεχνάτε να την ποτίσετε. Η Λεβάντα έχει ανάγκη από ελάχιστο νερό για να σας χαρίσει απλόχερα τα πολύ όμορφα και μυρωδάτα ανθάκια της που μπορείτε και να αποξηράνετε για χρήση σαν αρωματικό χώρου, συρταριών κλπ.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΜΕΡΙΑ
Μεθυστικό ...τροπικό άρωμα. Τα μικροσκοπικά ανθάκια της Πλουμέριας ανήκουν στα πιο αρωματικά λουλούδια και αν της προσφέρετε τον ήλιο και το νερό που χρειάζεται και την προστατέψετε από το κρύο θα γίνει ο ...πρωταγωνιστής στον κήπο σας σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. 

Κλασσική, διαχρονική αξία για κάθε κήπο. Πολύ λίγα λουλούδια μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά και άρωμα με τα Τριαντάφυλλα, ειδικά αυτά των παλιών αρωματικών ποικιλιών. Στην χώρα μας την μεγαλύτερη ποικιλία και σε αρωματικές τριανταφυλλιές θα την βρείτε στα φυτώρια Αβράμη, που θα σας στείλουν τα φυτά που θα επιλέξετε στο σπίτι σας και θα σας παρέχουν κάθε πληροφορία-συμβουλή για την καλλιέργειά τους.