Καλοκαιρινή ανανέωση στο ...Μπάνιο


Μικρές, εύκολες και οικονομικές αλλαγές για να ανανεώσετε και να προσθέσετε ατμόσφαιρα ...Καλοκαιριού και στον χώρο του μπάνιου.Προσθέστε χρώμα και αντικείμενα από φυσικά υλικά για να ανανεώσετε τον χώρο του μπάνιου σας και να δημιουργήσετε με απλούς τρόπους και εύκολες κατασκευές - μετατροπές μια ευχάριστη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, στον συνήθως πιο ...παραμελημένο διακοσμητικά χώρο του σπιτιού. 
Εκτός από αυτό του σπιτιού ή του εξοχικού όλες οι προτάσεις είναι εξίσου κατάλληλες για μπάνια ενοικιαζόμενων θερινών καταλυμάτων. 

Υλικά όπως η ψάθα και το σκοινί μπορούν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν μια πιο "ανάλαφρη" καλοκαιρινή εικόνα σε κάθε χώρο, γι΄αυτό και χρησιμοποιήστε τα σε όσο περισσότερα στοιχεία-αντικείμενα στο μπάνιο σας είναι δυνατόν. 
Χρησιμοποιείστε ψάθινα καλάθια, με τα οποία εκτός από τις κλασσικές τους χρήσεις, μπορείτε και να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους-ράφια σε οποιοδήποτε σημείο.  
Ακόμη και ο πιο απλός καθρέφτης θα αποκτήσει εντελώς άλλη όψη αν προσθέσετε περιμετρικά χοντρό σκοινί σε φυσική απόχρωση. Για να το κολλήσετε θα χρησιμοποιήσετε πιστόλι σιλικόνης. 
Επίσης από σκοινί και πολύ εύκολα θα κατασκευάσετε κρεμάστρες για πετσέτες.
Θα χρειαστείτε μόνο χοντρό σκοινί σε φυσική ή όποια άλλη απόχρωση προτιμάτε και μεταλλικές βάσεις στήριξης ή και απλά γαντζάκια για πετσέτες για να το στερεώσετε στον τοίχο. 
Ξεχωριστή και απόλυτα καλοκαιρινή όψη μπορούν να αποκτήσουν κάθε τύπου και μεγέθους καλάθια που θα χρησιμοποιήσετε στο μπάνιο αν βάψετε ένα τμήμα τους με απλό ακρυλικό χρώμα ή χρώμα σε σπρέϊ. 
Μετατρέψτε απλά γυάλινα βάζα ή πολύ οικονομικά κεραμικά σετ μπάνιου, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα-πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, σε ξεχωριστά αξεσουάρ για το μπάνιο σας.
Θα χρειαστεί μόνο να τα βάψετε με ακρυλικά χρώματα ή χρώματα κιμωλίας σε όποια απόχρωση είναι η πιο ταιριαστή για τον χώρο, Για να τους δώσετε ελαφρά αντικέ όψη, απλώς τρίψτε το χρώμα ανά σημεία και τονίστε με μια πατίνα τα μεταλλικά τους μέρη. 

Αναζητείστε στην αγορά και κυρίως σε Eshops ιδιαίτερα αξεσουάρ μπάνιου, σε καλοκαιρινά σχέδια, που συνδυασμένα με μερικά ακόμη αντικείμενα-υφασμάτινα στοιχεία σε ανάλογο ύφος πραγματικά μπορούν να αλλάξουν την γενική εικόνα χώρου.
Τα έπιπλα μπάνιου μπορούν να βαφτούν, όπως ακριβώς και οποιοδήποτε άλλο έπιπλο. Ακόμη κι αν πρόκειται για λακαρισμένα ή έπιπλα από mdf κλπ. και όχι ξύλο, χρησιμοποιείστε χρώματα κιμωλίας για να τα βάψετε απευθείας χωρίς καμιά προεργασία, τρίψιμο, αστάρωμα κλπ. Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες-οδηγίες για βάψιμο επίπλων με χρώματα κιμωλίας. 
Η αλλαγή απόχρωσης στο έπιπλο μπάνιου ή και στον καθρέφτη, αν είναι τέτοιας μορφής που επιδέχεται παρόμοια αλλαγή, είναι από μόνη της αρκετή για να αλλάξει εντελώς την όψη του μπάνιου σας με μικρό κόστος και χωρίς μεγάλο κόπο. 

Γενικά, ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του μπάνιου, προσθέστε χρώμα όπου είναι δυνατόν. Είτε σε έπιπλα, συνθέσεις αποθήκευσης κάθε τύπου, είτε σε μικρότερα αντικείμενα. Επιλέξτε ένα βασικό χρώμα για μεγάλες επιφάνειες-αντικείμενα και συνδυάστε λεπτομέρειες σε ταιριαστές αποχρώσεις. 
Αν τα πλακάκια του μπάνιου σας είναι μονόχρωμα, προσθέστε σε κάποιο σημείο αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου σε όποιο σχέδιο-αποχρώσεις προτιμάτε.  Τα πλακάκια αυτού του τύπου που απλώς θα τα κολλήσετε πάνω στα υπάρχοντα είναι ανεξίτηλα, δεν επηρεάζονται από το νερό και καθαρίζονται κανονικά. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το που θα τα βρείτε. 
Προσθέστε στον χώρο του μπάνιου στοιχεία από θαλασσινά υλικά όπως θαλασσόξυλα, κοχύλια κλπ. που μπορεί να έχουν καθαρά διακοσμητικό ή και λειτουργικό ρόλο. 
Τα υφασμάτινα στοιχεία (κουρτίνα, πετσέτες, πατάκι κλπ) ειδικά σε μικρά μπάνια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το σύνολο της εικόνας του χώρου. Αναζητείστε στην αγορά, ανάμεσα από την τεράστια ποικιλία που υπάρχει σε τέτοια είδη, κουρτίνες, πατάκια κλπ. σε καλοκαιρινές αποχρώσεις-σχέδια και συνδυάστε τα με τις γενικές αποχρώσεις που υπάρχουν στο μπάνιο σας σε πλακάκια, έπιπλο κλπ. 
Αντικαταστήστε το κλασσικό υφασμάτινο πατάκι μπάνιου με ένα μπαμπού χαλάκι ή μια DIY κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε από φυσικά υλικά π.χ κολλώντας πλατιά βότσαλα με πιστόλι σιλικόνης πάνω σε ένα απλό λαστιχένιο πατάκι-χαλάκι. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το φτιάξετε. 
Τα ξύλινα πατάκια είναι επίσης πολύ πρακτικά και όμορφα για τον χώρο του μπάνιου και πολύ εύκολα μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Δείτε εδώ πως ακριβώς θα το κάνετε. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: