Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ - Chalk Paints

Πλήρης ΟΔΗΓΟΣ με όλες τις πληροφορίες και δυνατότητες που σας παρέχουν τα Χρώματα Κιμωλίας. Τύποι χρωμάτων, κόστος, γενικές συμβουλές και οδηγίες χρήσης και πολλές ιδέες-εφαρμογές σε βάψιμο επίπλων - τεχνικές παλαίωσης

Αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ χρήσης
για τα Χρώματα ΚιμωλίαςTα χρώματα κιμωλίας είναι μια ειδική και ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια κατηγορία χρωμάτων για χρήση, κυρίως, σε βάψιμο-τεχνικές παλαίωσης ξύλoυ- επίπλων, αλλά επίσης κατάλληλα για εφαρμογή σε μεταλλικές, γυάλινες, γύψινες, κεραμικές, τσιμεντένιες ακόμη και πλαστικές, δερμάτινες ή υφασμάτινες επιφάνειες. 

Αν βεβαίως το χρώμα κιμωλίας που θα επιλέξετε συνιστάται για τέτοιες χρήσεις είτε αυτούσιο είτε μετά την ανάμειξή του με κάποιο άλλο ειδικό προϊόν της εταιρίας παραγωγής τους.  
Πρόκειται, γενικά, για υδατοδιαλυτά χρώματα αυξημένης καλυπτικότητας σε υγρή μορφή ή σε σπρέϊ και τα οποία σε σχέση με το απλό χρώμα νερού για ξύλου (ρεπουλίνη νερού) προσδίδουν μια περισσότερο ματ και "απαλή" υφή στην επιφάνεια που θα εφαρμοστούν, περίπου σαν αυτή της κιμωλίας (chalk). 
CHALK PAINT

Από αυτό το γεγονός προέρχεται και η ονομασία τους και όχι επειδή υποχρεωτικά περιλαμβάνεται κιμωλία στα συστατικά τους, αν και η σύσταση, τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές διαφoροποιούνται ανάλογα με την ...μυστική συνταγή κάθε εταιρίας παραγωγής τέτοιων χρωμάτων. 

Η τεχνική παλαίωσης, συντήρησης και βαψίματος επίπλων είναι μια διαδικασία-τέχνη τόσο παλιά όσο και το ...ξύλο και εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι επαγγελματίες του είδους επί ...αιώνες δούλευαν ασφαλώς χωρίς την χρήση-βοήθεια αυτών των χρωμάτων νέας γενιάς.  

Και μόνο από αυτό εύκολα είναι κατανοητό ότι τα χρώματα κιμωλίας δεν είναι ...μονόδρομος ούτε και τα μοναδικά κατάλληλα για το βάψιμο-παλαίωση επίπλων/αντικειμένων, απλά κάνουν σαφώς ευκολότερη την όλη διαδικασία, ειδικά για ερασιτέχνες στην προσπάθειά τους να δώσουν σε έπιπλα/αντικείμενα vintage ύφος-όψη, με τον μικρότερο δυνατό κόπο κυρίως σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της κάθε ήδη βαμμένης επιφάνειας για να δεχτεί το νέο χρώμα. Τα συγκεκριμένα χρώματα, που στο εξωτερικό κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται κυρίως για βαφή-παλαίωση επίπλων εδώ και δεκαετίες, στην χώρα μας έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και πλέον θα βρείτε και αγορά πληθώρα χρωμάτων κιμωλίας τόσο εισαγόμενα όσο και εγχώριας παραγωγής. 


CHALK PAINT
Ο βασικός τρόπος εφαρμογής τους δεν είναι πολύ διαφορετικός από την γενική διαδικασία βαψίματος-παλαίωσης με απλά ακρυλικά χρώματα εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μάρκας π.χ τον βαθμό καλυπτικότητας, αν το χρώμα μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι απευθείας πάνω σε μία ήδη βαμμένη, ακόμη και εντελώς λεία-"γυαλιστερή" επιφάνεια ή λουστραρισμένα έπιπλα χωρίς να προηγηθεί ιδιαίτερο τρίψιμο και πέρασμα με κάποιο υπόστρωμα-αστάρι, κλπ. και με μόνη γενική διαφορά σε σχέση με τα απλά χρώματα για ξύλο ότι στο τέλος κάθε εφαρμογής χρώματος κιμωλίας, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς τους,  θα πρέπει το χρώμα να "κλείσει" με κερί (wax), ώστε να προστατευθεί πλήρως η επεξεργασμένη επιφάνεια από νερό, φθορές κλπ. 
Αντί για κερί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βερνίκι, αλλά και πάλι για να έχετε μόνιμο και εγγυημένα ανεπηρέαστο από τον χρόνο αποτέλεσμα, αυτό θα πρέπει να είναι το αντίστοιχο που προτείνει για τα χρώματά της η κάθε μάρκα-εταιρία. 

CHALK PAINT
Όλες οι εταιρίες/μάρκες χρωμάτων κιμωλίας διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα σε κερί ή λάδι, άχρωμα/διαφανή ή χρωματισμένα (dark wax). Το χρωματισμένο - σκούρο κερί εφαρμόζεται μετά το διαφανές και δημιουργεί όψη φυσικής παλαίωσης, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό ειδικά για την παλαίωση επίπλων στην κλασσική κρεμ-αντικέ απόχρωση την οποία μπορείτε να πετύχετε βάφοντας με λευκό χρώμα και ολοκληρώνοντας  με σκούρο κερί.   

Αν και σε γενικές γραμμές ο τρόπος εφαρμογής του κεριού στην τελική φάση επεξεργασίας οποιασδήποτε επιφάνειας με χρώμα κιμωλίας είναι απλός και ίδιος,  κάθε εταιρία/μάρκα χρωμάτων έχει τις δικές της προδιαγραφές. Γι΄αυτό και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες εφαρμογής κάθε προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε, πέρα από τον γενικό κανόνα ότι το Dark Wax δεν αντικαθιστά το διαφανές, με το οποίο και θα πρέπει απαραίτητα να περαστεί το βαμμένο έπιπλο μετά το βάψιμο του και ανεξάρτητα αν στην συνέχεια θα τονίσετε κάποια σημεία ή και ολόκληρη την επιφάνεια του με σκούρο κερί. 
Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την όλη διαδικασία βαψίματος και δημιουργίας ελαφρά παλαιωμένης όψης, από την αρχή έως το τέλος,  σε ένα ξύλινο τραπεζάκι. 


CHALK PAINT
providenthomedesign.com
Μια ακόμη, γενική, διαφορά είναι ότι κατά κανόνα τα χρώματα κιμωλίας δίνουν καλύτερο και πιο "φυσικό" αποτέλεσμα κατά την εφαρμογή τους, ακόμη και σε πολύ μεγάλες επιφάνειες, με χρήση βούρτσας-πινέλου και όχι ρολό βαψίματος, κάτι που βεβαίως στις τεχνικές παλαίωσης επίπλων ισχύει έως ένα βαθμό και κατά την χρήση απλών ακρυλικών χρωμάτων.
Όμως η διαφορά στο αποτέλεσμα ανάμεσα στην εφαρμογή με βούρτσα ή πινέλο και εκείνη με ρολό είναι πιο εμφανής και καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα με την χρήση χρωμάτων κιμωλίας.


Mια ακόμη βήμα-βήμα εφαρμογή για την δημιουργία τεχνητά παλαιωμένης όψης σε τραπέζι με την χρήση δύο αποχρώσεων. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πλην των άλλων, μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο πραγματικά μικρή ποσότητα χρώματος χρειάζεται για το απόλυτα τέλειο βάψιμο μιας σχετικά μεγάλης επιφάνειας. 


Εκτός από την εφαρμογή σε τεχνικές παλαίωσης χρώματα κιμωλίας ασφαλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για την απλή βαφή - αλλαγή χρώματος σε έπιπλα και κάθε μορφής ξύλινα αντικείμενα, εκμεταλλευόμενοι το πλούσιο χρωματολόγιο όλων των εταιριών, ειδικά σε ανοιχτόχρωμες - παστέλ αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν και να αναμειχθούν μεταξύ τους δημιουργώντας πραγματικά ...άπειρες χρωματικές επιλογές.  

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των χρωμάτων κιμωλίας είναι ότι στεγνώνουν γρηγορότερα από τα απλά ακρυλικά χρώματα. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στις ήδη βαμμένες με τέτοιο χρώμα επιφάνειες αλλά και στο ίδιο το χρώμα, όσο περισσότερο μένει εκτεθειμένο στον αέρα καθ΄όσον εσείς βάφετε. Γι΄αυτό και μετά λίγη ώρα, ελέγξτε αν τυχόν έχει πήξει παραπάνω απ΄όσο απαιτείται για να έχετε ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αν χρειάζεται αραιώστε με ελάχιστο νερό. 


CHALK PAINT
Επίσης αρκετά σημαντική διαφορά των χρωμάτων κιμωλίας σε σχέση με τα απλά ακρυλικά  χρώματα είναι και η ...διαφορά της τιμής τους :) 

Για τους εντελώς αρχάριους και για να έχετε μια συγκριτική ενδεικτική εικόνα: 

- Η συσκευασία 1 λίτρου άσπρου απλού χρώματος νερού για ξύλο-μέταλλο που θα βρείτε έτοιμη σε όλα τα χρωματοπωλεία, ανάλογα με την ποιότητα/μάρκα, θα σας κοστίσει περίπου 7-10 ευρώ, ποσό που αυξάνεται κατά περίπου 1-2 ευρώ εάν αντί για λευκό επιλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση, από το γενικό χρωματολόγιο κάθε εταιρίας, που επίσης θα σας φτιάξουν σε κάθε χρωματοπωλείο. 

CHALK PAINT Χρώματα κιμωλίας στην ελληνική αγορά θα βρείτε σε συσκευασίες δύο βασικών κατηγοριών: 
-Mικρές συσκευασίες (100-300 ml) για το βάψιμο- επεξεργασία μικρών επιφανειών-αντικειμένων π.χ κορνίζες, καθρέφτες, ξύλινα κουτιά, μικρού μεγέθους διακοσμητικά αντικείμενα ή έπιπλα κλπ. και με κόστος περίπου 3-7 ευρώ/συσκευασία.  
-Συσκευασίες του 1 λίτρου για βάψιμο-επεξεργασία επίπλων και μεγάλων επιφανειών και με κόστος περίπου από 25-30 ευρώ, ενώ το κερί κοστίζει περίπου από 15-20 ευρώ, ανάλογα με την εταιρία/μάρκα.
Λόγω της πολύ μεγαλύτερης καλυπτικότητας των χρωμάτων κιμωλίας σε σχέση με τα απλά χρώματα, με 1 λίτρο χρώμα κιμωλίας θα βάψετε επιφάνειες περίπου 5-6 τμ και ακόμη και για την αλλαγή χρώματος από μια σκούρα απόχρωση σε ανοικτή δεν θα χρειαστείτε παραπάνω από 2 χέρια, ανάλογα βεβαίως και με την ποιότητα-προδιαγραφές του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και το είδος τεχνικής παλαίωσης που θέλετε να εφαρμόσετε. 

Με την πρώτη ανάγνωση μιας παρόμοιας σύγκρισης η συχνή αρχική αντίδραση είναι ότι "τα χρώματα κιμωλίας είναι ακριβά και δεν συμφέρουν παρά για την επεξεργασία μικρών αντικειμένων". 

CHALK PAINTΣτην πραγματικότητα όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Επιλέγοντας έναν τύπο χρώματος κιμωλίας που μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας πχ πάνω σε ένα ήδη βαμμένο και μεγάλου μεγέθους έπιπλο ή στα ντουλάπια της κουζίνας σας χωρίς να απαιτείται τρίψιμο και πέρασμα με αστάρι, το κέρδος σε χρόνο και κόπο είναι πολύ μεγάλο, ενώ και το ιδιαίτερο τελικό αποτέλεσμα που προσφέρουν τα χρώματα αυτά θα αναδειχθεί πολύ παραπάνω σε μια μεγάλου μεγέθους επιφάνεια π.χ τραπέζια, συρταριέρες, ντουλάπια κουζίνας κλπ. απ΄όσο π.χ σε ένα μικρό διακοσμητικό αντικείμενο για το βάψιμο ή την τεχνητή παλαίωση του οποίου και απλό χρώμα ξύλου να χρησιμοποιήσετε εξίσου ικανοποιητική θα είναι η τεχνητά παλαιωμένη όψη του  
Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν σε περιπτώσεις ήδη βαμμένων και επεξεργασμένων επιφανειών, αφού για να βάψετε ακατέργαστο ξύλο π.χ σανίδες, μια οποιαδήποτε κατασκευή από παλέτες κλπ. το καλό τρίψιμο-λείανση του ξύλου είναι απαραίτητο όποιου είδους χρώμα και αν χρησιμοποιήσετε, για να έχετε πετυχημένο αποτέλεσμα χωρίς εξογκώματα και ανομοιομορφίες.  

Το κατά πόσο λοιπόν συμφέρει η χρήση χρωμάτων κιμωλίας είναι θέμα επιλογής και εξαρτάται κυρίως από το είδος του αντικειμένου/επιφάνειας που θέλετε να επεξεργαστείτε και όπως ακριβώς και με όλα τα υλικά για κάθε μορφής μαστορέματα, αν δεν έχετε σχετική εμπειρία, ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε είναι ...μια δοκιμή.  
CHALK PAINT
Προμηθευτείτε μια μικρή συσκευασία χρώματος κιμωλίας, βάψτε ένα μικρό αντικείμενο, μια ξύλινη επιφάνεια ή και ένα απλό κομμάτι ξύλου, κάντε το ίδιο στην άλλη όψη του με απλό χρώμα νερού για ξύλο, βάψτε τα πρόχειρα αυτά ξύλα με σκουρόχρωμο απλό ακρυλικό χρώμα και μετά με ανοιχτόχρωμο κιμωλίας για να δείτε πόσα χέρια χρώματος θα χρειαστούν για να καλυφθεί, "παίξτε" και πειραματιστείτε με τις τεχνικές παλαίωσης για να δείτε στην πράξη το αποτέλεσμα και στην μία και στην άλλη περίπτωση ώστε να είστε βέβαιοι, πριν προχωρήσετε σε εφαρμογές πάνω σε μεγάλου μεγέθους έπιπλα, ποιο είναι το αποτέλεσμα που σας αρέσει περισσότερο και με ποιον τρόπο θα το πετύχετε ευκολότερα και οικονομικότερα.  
Οι περισσότερες εταιρίες παραγωγής χρωμάτων κιμωλίας, διαθέτουν και δοκιμαστικές πολύ μικρές συσκευασίες (tester) για να μπορείτε, αγοράζοντας από eshop, να δοκιμάσετε στην πράξη όχι μόνο τις ιδιότητες/συμπεριφορά του χρώματος αλλά ακόμη και την συγκεκριμένη απόχρωση που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να έχετε μια πραγματική εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα πριν προχωρήσετε στην επεξεργασία μεγάλων επιφανειών-αντικειμένων.

Εφαρμογή χρώματος κιμωλίας σε τεχνική παλαίωσης και αλλαγής χρώματος από σκούρο σε λευκό


CHALK PAINT Στις περιπτώσεις που θέλετε να συνδυάσετε βάψιμο - τεχνικές παλαίωσης και με άλλες τεχνικές όπως decoupage, κρακελέ κλπ. πάνω στο ίδιο έπιπλο-αντικείμενο δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με την εφαρμογή των τεχνικών αυτών  σε συνδυασμό με την χρήση απλών ακρυλικών χρωμάτων. 
Τα χρώματα κιμωλίας συμπεριφέρονται όπως ακριβώς και τα απλά ακρυλικά χρώματα κατά την επεξεργασία μιας επιφάνειας και με κόλλες, βερνίκια, πατίνες κλπ. Θα δουλέψετε όλες αυτές τις επιμέρους τεχνικές κανονικά, απλά στο τέλος θα περάσετε με κερί. Αυτή είναι μια διαδικασία αναγκαία για κάθε εφαρμογή με χρώματα κιμωλίας, ανεξάρτητα από το είδος/υλικό της επιφάνειας που δουλεύετε ή τις τεχνικές που θα εφαρμόσετε, διαφορετικά το αποτέλεσμα, ειδικά σε έπιπλα, δεν θα είναι μόνιμο και θα φθαρεί. 

CHALK PAINTMε την ...εισβολή του Dο Ιt Υοurself στην ζωή μας δεν υπήρχε περίπτωση να μην υπάρξουν και ...συνταγές για το πως θα δημιουργήσετε μόνοι σας χρώμα τύπου κιμωλίας από απλό χρώμα. 
Όλες βασίζονται στην ανάμειξη απλού ακρυλικού χρώματος για τοίχους (όσο πιο ελαστικό και καλύτερης ποιότητας, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα) με ένα ακόμη συστατικό σε σκόνη-πούδρα που θα "δέσει" το χρώμα και θα προσφέρει στην ...αυτοσχέδια αυτή μπογιά απαλή υφή παρεμφερή με αυτή του κανονικού χρώματος κιμωλίας. 

Τόσο στο internet όσο και σε περιοδικά, θα βρείτε να προτείνονται ως 2ο συστατικό στις συνταγές αυτές διάφορα υλικά σε σκόνη όπως αρμόστοκος, γύψος, κιμωλία (ανθρακικό ασβέστιο), σόδα ακόμη και  απλή πούδρα-ταλκ και σε αναλογίες περίπου 2 μέρη μπογιάς και 1 μέρος σκόνης (όποιο υλικό και αν επιλέξετε). 
CHALK PAINTΑνακατεύετε πολύ καλά για να διαλυθούν όλοι οι κόκκοι και αν χρειάζεται για να αποκτήσει το χρώμα την σωστή ρευστότητα προσθέτετε ελάχιστη ποσότητα  χλιαρού νερού. 
Δείτε εδώ την γενική διαδικασία όμως, για όλες αυτού του τύπου τις ...ευρεσιτεχνίες, η μαγική λέξη πριν τις χρησιμοποιήσετε είναι ...δοκιμή
Τα συστατικά δεν κοστίζουν ακριβά (ανθρακικό ασβέστιο θα βρείτε ή θα παραγγείλετε σε μεγάλα φαρμακεία), οπότε κάντε απαραιτήτως τα ...πειράματά σας πάνω σε μικρές επιφάνειες και δείτε στην πράξη το αποτέλεσμα και κατά πόσο σας ικανοποιεί πριν προχωρήσετε στην κανονική εφαρμογή πάνω σε έπιπλα ή μεγάλες επιφάνειες και έχοντας πάντα υπόψη ότι το συγκεκριμένο χρώμα, όσο και αν σας πετύχει, δεν είναι το καταλληλότερο για βάψιμο επίπλων και γενικά μεγάλου μεγέθους αντικειμένων-επιφανειών. 


   
CHALK PAINTΚαι...
* Οι τιμές είναι περίπου "εναρμονισμένες" για όλες τις χώρες που κυκλοφορούν τα προϊόντα κάθε εταιρίας, έτσι με αγορές χρωμάτων κιμωλίας από eshops του εξωτερικού δεν έχετε να κερδίσετε, αντίθετα θα επιβαρυνθείτε με μεγαλύτερα έξοδα αποστολής που τελικώς θα αυξήσουν το συνολικό κόστος σε σχέση με την αγορά από ένα κατάστημα της εγχώριας αγοράς. 

* Το "κλείσιμο" των πόρων του χρώματος, στην τελική φάση της εφαρμογής κεριού, είναι μια διαδικασία όχι ακαριαία και ολοκληρώνεται σταδιακά σε διάστημα αρκετών ημερών. Γι΄αυτό και έπιπλα καθημερινής χρήσης και ιδιαίτερης "καταπόνησης" π.χ κεντρικές επιφάνειες τραπεζιών μπορείτε μεν να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασία τους αλλά με προσοχή για να αποφύγετε φθορές και γδαρσίματα του χρώματος. 

CHALK PAINT* Η ποιότητα βούρτσας-πινέλου που θα χρησιμοποιήσετε και που είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική για το αποτέλεσμα στο βάψιμο οποιασδήποτε επιφάνειας και με κάθε τρόπο, κατά την χρήση χρωμάτων κιμωλίας είναι ακόμη πιο καθοριστική αφού διαμορφώνει την υφή του χρώματος πάνω στο ξύλο.  
Επιλέξτε βούρτσες-πινέλα τουλάχιστον μέτριας αν όχι πολύ καλής ποιότητας, θα σας κοστίσουν μια φορά κάτι παραπάνω αλλά θα τα έχετε για πάντα, σε σχέση με κάποια ιδιαίτερα οικονομικά  τα οποία ούτε μεγάλη διάρκεια ζωής θα έχουν αλλά κυρίως θα σας ταλαιπωρήσουν κατά την διαδικασία του βαψίματος και θα επηρεάσουν σίγουρα την όψη του τελικού αποτελέσματος.
Ιδανικότερα είναι τα στρογγυλά πινέλα - βούρτσες. 
 * Χρώματα κιμωλίας μπορείτε ασφαλώς να δουλέψετε και με ρολό ή πιστόλι, όχι σε παλαιώσεις επίπλων αλλά για βάψιμο  ιδιαίτερα μεγάλων επιφανειών.  

CHALK PAINT
* Η ...μεταμόρφωση επιφανειών με απλό βάψιμο ή τεχνικές παλαίωσης δεν αφορά μόνο έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα κλπ. αλλά μπορεί να επεκταθεί σε κάθε είδους επιφάνεια δίνοντάς σας την δυνατότητα να αλλάξετε ριζικά την όψη ενός χώρου αλλάζοντας π.χ χρώμα σε ντουλάπια-ντουλάπες, φθαρμένα ξύλινα πατώματα, ξύλινες σκάλες, πόρτες, ξύλινα κουφώματα - παντζούρια κλπ. Κάποιες από αυτές τις ιδέες που ίσως σας φαίνονται ...υπερβολικές για να τις εφαρμόσετε στο σπίτι, είναι ιδανικές για την διαμόρφωση και αναμόρφωση επαγγελματικών χώρων.  
Αρκετές εταιρίες χρωμάτων κιμωλίας διαθέτουν επίσης χρώμα για τοίχους, που όμως ακριβώς και το αντίστοιχο για άλλου είδους επιφάνειες, προσφέρει ένα περισσότερο ματ και όμορφης υφής αποτέλεσμα.  

*Mία ιδιαίτερα απλή και εντυπωσιακή εφαρμογή των χρωμάτων κιμωλίας και για την οποία θα χρειαστείτε ελάχιστη ποσότητα χρώματος  είναι αυτή πάνω σε γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα.  
CHALK PAINT
CHALK PAINTΗ εντελώς ματ, "βελούδινη" υφή, που δημιουργούν τα κάνει τα πλέον κατάλληλα για να βάψετε διάφανη βάζα, μπουκάλια κλπ. τα οποία με ένα απλό κατά τόπους τρίψιμο με γυαλόχαρτο θα αποκτήσουν πολύ όμορφη "αντικέ" όψη, ενώ επιπρόσθετα μπορούν να διακοσμηθούν με την χρήση stencils, decoupage κλπ.  


* ΕΔΩ θα βρείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες-οδηγίες για τους βασικούς τρόπους τεχνικών παλαίωσης επίπλων (μερικό τρίψιμο-ξύσιμο-σβήσιμο του χρώματος κλπ) οι οποίοι βεβαίως ισχύουν όποιου τύπου χρώματα και αν χρησιμοποιήσετε. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto
Όνομα

10 must,8,3D ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ,2,3D DECOUPAGE,1,αγορές on line,4,αερόστατα από κολοκύθες,1,αλλαγή ταπετσαρίας,3,αλλαγή υφάσματος πολυθρόνας,1,αλλαγή χρήσης αντικειμένων,1,αλόη,1,αλουμινόχαρτο,3,άμμος,4,αμπαλάζ,1,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,3,ανακύκλωση,5,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,19,ανακυκλώσιμα υλικά,14,αναρριχώμενα φυτά,1,ανθοδέσμες με σφουγγάρι,1,ΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,ανοιξιάτικη διακόσμηση,2,αντικέ γραφεία,1,αντικέ έπιπλα,1,αντικέ πίνακες,1,αντικείμενα σχέδια Decoupage,1,αποθήκη,1,αποκριάτικες κατασκευές,6,αποκριάτικες στολές,7,αποκριάτικη διακόσμηση,3,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,15,αποξηραμένα λουλούδια,1,αποξηραμένα φρούτα,1,αποξηραμένες κολοκύθες,2,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,18,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,1,ασπρόμαυρες διακοσμήσεις,1,αυλές μπαλκόνια σε παραδοσιακό στυλ,1,αφρολέξ,1,βάζα,2,Βασιλικός,1,βάψιμο,1,βάψιμο γενικά,20,βάψιμο γυαλί,3,βάψιμο γυαλιού,1,ΒΑΨΙΜΟ ΕΠΙΠΛΩΝ,68,ΒΑΨΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,30,βάψιμο με βερνίκια νυχιών,1,βάψιμο με τεχνοτροπίες,4,βάψιμο μέταλλο,1,βάψιμο μέταλλο σίδερο,1,βάψιμο ξύλου,1,βάψιμο πασχαλινών αυγών,1,βάψιμο πλακάκια,1,βάψιμο τοίχου με σχέδια,2,βάψιμο τσιμεντένιου δαπέδου,1,βάψιμο τσιμέντου,1,βάψιμο υφασμάτων,1,ΒΑΨΙΜΟ-ΧΡΩΜΑΤΑ,12,βιβλία,1,βιβλία ευχών,1,ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ,2,βιβλιοθήκες,9,Βιεννέζικη Ψάθα,2,ΒΙΤΡΩ,2,βιτρώ,1,ΒΟΤΣΑΛΑ,2,βότσαλα,12,Βουκαμβίλια,2,βραχόκηποι,1,βρεφικά αναμνηστικά,1,γάμος βάφτιση,6,ΓΑΜΟΣ-ΒΑΦΤΙΣΗ,12,Γαρδένια,1,γιασεμί,1,ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,6,ΓΛΑΣΤΡΕΣ,7,γλάστρες,31,γλάστρες με πλακάκια,1,ΓΛΥΠΤΙΚΗ,1,γλυπτική ζωγραφική,1,ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,2,γραφεία για μικρούς χώρους,1,ΓΡΑΦΕΙΟ,13,γραφείο στο σπίτι,2,γυαλί,17,γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες,1,γυαλότουβλα,1,ΓΥΨΟΣ,1,γύψος,3,γυψοσανίδες,1,γωνιακά έπιπλα,1,ΔΑΠΕΔΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ,1,δέρμα,1,διάδρομοι κήπου από παλέτες,1,διακοπές με τροχόσπιτο,1,διακοσμήσεις για την είσοδο του σπιτιού,1,διακοσμήσεις με καναπέδες από παλέτες,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ,1,διακοσμήσεις με κεριά,1,διακοσμήσεις με λουλούδια,1,διακοσμήσεις με φυτά,3,διακοσμήσεις σε γκρι χρώμα,1,διακοσμήσεις σε κόκκινο χρώμα,1,διακοσμήσεις σε μπλε πορτοκαλί,1,διακοσμήσεις σε μωβ χρώμα,1,διακοσμήσεις σε παστέλ αποχρώσεις,2,διακοσμήσεις σε πράσινο και ροζ-μωβ,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΩΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,164,διακόσμηση,1,διακόσμηση βιτρίνας,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,302,διακόσμηση καθιστικού,18,διακόσμηση καθιστικού σε εθνικ στυλ,1,διακόσμηση κόκκινο,1,διακόσμηση κονσόλες,1,διακόσμηση κουζίνας,18,διακόσμηση κρεβατοκάμαρας,8,διακόσμηση με γωνιακά έπιπλα,1,διακόσμηση με λουλούδια,3,διακόσμηση με πουά,1,διακόσμηση με ταπετσαρία,1,διακόσμηση με φυτά-λουλούδια,1,διακόσμηση μικρών χώρων,1,διακόσμηση παιδικού δωματίου,2,διακόσμηση πιάτου,1,διακόσμηση σαλονιού,21,διακόσμηση σε άσπρο μαύρο γκρι,1,διακόσμηση σε τραπέζια μπουφέδες,1,διακόσμηση σπιτιού,89,διακόσμηση τοίχων,8,διακόσμηση τούρτας,1,διακόσμηση χαλιά,1,διακοσμητικά από πηλό,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ,1,διακοσμητικά μαξιλάρια,4,διακοσμητικά στεφάνια,5,διακοσμητικά στεφάνια από αλουμίνιο,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛ,35,διακοσμητικά φωτάκια,1,διακοσμητικά φωτάκια από ξερά κολοκύθια,1,διακοσμητικά DIY,1,διακοσμητικά mobiles,1,διακοσμητικός κανόνας 60-30-10,1,διαμόρφωση γραφείου,2,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΟΥ,18,διαμόρφωση κήπου,2,διαμόρφωση μικρού μπαλκονιού,2,διαμόρφωση μικρών σπιτιών,1,διαμόρφωση μικρών χώρων,1,διαμόρφωση παραθαλάσσιων σπιτιών,1,διαμόρφωση χώρου για νηπιαγωγεία παιδικούς σταθμούς,1,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,160,διάτρητοι πίνακες,1,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,1,ΔΙΑΦΟΡΑ Εποχιακά,6,διαχωριστικά χώρου,1,ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ,1,διοράματα,1,εδαφοκάλυψη κήπων,2,έθνικ διακοσμήσεις,7,ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ,1,είδος χρώματος ανά υλικό,1,ΕΙΣΟΔΟΣ,1,εξοχικό,4,έξυπνες λύσεις για μικρούς χώρους,1,ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,139,ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,1,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,4,επαγγελματικοί χώροι,2,ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,ΕΠΙΠΛΑ,55,έπιπλα από βαρέλια,2,ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,10,έπιπλα από παλέτες,7,έπιπλα από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ,1,έπιπλα κουζίνας,2,έπιπλα μπάνιου,1,ΕΠΙΠΛΑ RATTAN,1,επισμάλτωση μπανιέρας,1,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ,1,ΕΠΟΧΙΑΚΑ,5,έτοιμα καλύμματα επίπλων,1,έτοιμος πηλός,7,εύκαπτη πέτρα-πλακάκι,1,ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,44,εύκολες κατασκευές για στεφάνια,1,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,8,ζωγραφική σε έπιπλα,1,ζωγραφική σε πέτρες,3,ηλιακά φωτιστικά,7,ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ,12,ημερολόγιο κήπου,2,ημερολόγιο κήπου για Οκτώβριο,1,ημερολόγιο κήπου Νοέμβριος,1,ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ,4,θαλασσόξυλα,13,ιδέες βάψιμο,7,ιδέες για βάψιμο επίπλων,2,ιδέες για βεράντες,1,ιδέες για διαδρόμους μονοπάτια κήπου,1,ιδέες για διαμόρφωση κήπου,1,ιδέες για δώρα σε μετρητά,1,ιδέες για έθνικ διακοσμήσεις,1,ιδέες για έπιπλα ως διαχωριστικά,1,ιδέες για καλύμματα επίπλων,1,ιδέες για κήπο μπαλκόνι,1,ιδέες για κιόσκια σε κήπους αυλές,1,ιδέες για κρεμαστές γλάστρες,1,ιδέες για μεγάλα μπαλκόνια,1,ιδέες για μικρά μπάνια,1,ιδέες για μικρούς κήπους αυλές,1,ιδέες για μπαλκόνια,3,ιδέες για να φτιάξετε κεφαλάρια,3,ιδέες για παιχνιδοκατασκευές,1,ιδέες για παρτέρια,4,ιδέες για πολύχρωμες κουζίνες,1,ιδέες για ραφιέρες,1,ιδέες για στόλισμα βασιλόπιτας,1,ιδέες για στολισμό καλοκαιρινής βιτρίνας,1,ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου,2,ιδέες για την είσοδο χωλ,2,ιδέες για τούρτες γενεθλίων,1,ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου,2,ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα,1,ιδέες για ψηφιδωτά σε κήπο,1,ιδέες για decoupage,1,ιδέες για Diaper Cakes,1,ιδέες διακόσμησης πιάτου,1,ιδέες διαμόρφωσης κήπου,2,ιδέες έπιπλα,21,ιδέες επίπλωσης AirBNB,2,ιδέες κατασκευές για χριστουγεννιάτικα μπαζάρ,1,ιδέες λύσεις για μικρά καθιστικά,2,ιδέες με πουά υφάσματα,1,ιδέες συνθέσεις με παχύφυτα,1,ΙΔΕΕΣ-ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΙΠΛΩΝ,3,ΙΚΕΑ,53,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ,1,ΚΑΔΡΑ,1,κάδρα,23,κάδρα από αλουμινόχαρτο,1,ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,63,καθρέφτες,10,καθρέφτες με θαλασσόξυλα,1,κάκτοι,2,Καλαγχόη,1,καλάθια από κουρελάκια,1,καλάθια με σκοινί,1,καλάμι,3,καλαμωτές,1,καλέντουλα,1,καλλιτεχνικές κατασκευές από πέτρες και βότσαλα,1,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,73,καλοκαιρινά τραπέζια,1,καλοκαιρινά χαλάκια εισόδου,1,καλοκαιρινές ιδέες για κάδρα,1,καλοκαιρινές κατασκευές,35,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,41,καλοκαιρινή διακόσμηση,21,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ,1,καλύμματα επίπλων,4,κάμπινγ,2,καναπέδες,8,καναπέδες από παλέτες,2,καπέλα μινιατούρες,1,καρούλια καλωδίων,1,ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΚΕΑ,1,κατασκευέ από σκοινί,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,180,κατασκευές από ανακλυκλώσιμα υλικά,2,κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από βαρέλια,2,κατασκευές από καφάσια,1,κατασκευές από κολοκύθες,6,κατασκευές από κονσερβοκούτια,3,κατασκευές από κουτάκια αναψυκτικών,1,κατασκευές από λάστιχα αυτοκινήτων,1,κατασκευές από μεταχειρισμένα παλιά αντικείμενα,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,18,κατασκευές από παλέτες για καταστήματα,1,κατασκευές από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,κατασκευές από ρολό χαρτιού,1,κατασκευές από συρτάρια,1,κατασκευές για κατοικίδια,2,κατασκευές για κατοικίδια από παλέτες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,36,κατασκευές για παιδικές κουζίνες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,51,καΤασκευές επίπλων,1,κατασκευές εφαρμογές πατητής τσιμεντοκονίας,1,κατασκευές κεριά,12,κατασκευές κήπος,27,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΟΥ,1,κατασκευές με βότσαλα,4,κατασκευές με βότσαλα πέτρες,2,κατασκευές με γλάστρες,1,κατασκευές με γυαλότουβλα,1,κατασκευές με γύψο,3,κατασκευές με γυψοσανίδα,1,κατασκευές με δαντέλες σεμέν,1,κατασκευές με διάτρητα πάνελ,1,κατασκευές με έτοιμο πηλό,4,κατασκευές με θαλασσόξυλα,2,κατασκευές με καλάμια,1,κατασκευές με καλούπι,1,κατασκευές με κεραμίδια,3,κατασκευές με κονσερβοκούτια,1,κατασκευές με κορμούς,1,κατασκευές με κουκουνάρια,2,κατασκευές με κουμπιά,1,κατασκευές με κοχύλια,1,κατασκευές με λινάτσα,1,κατασκευές με μπουκάλια,3,κατασκευές με ξυλάκια χειροτεχνίας,1,κατασκευές με πλακάκια,1,κατασκευές με σεμέν δαντέλες,5,κατασκευές με σκοινί,3,κατασκευές με σπιρτόκουτα,1,κατασκευές με σύρμα,4,κατασκευές με ταπετσαρία,1,κατασκευές με τσιμέντο,8,κατασκευές με τσιμεντόλιθους,1,κατασκευές με υγρό γυαλί,3,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,37,κατασκευές με φελιζόλ,2,κατασκευές με φελλό,1,κατασκευές με φύλλα,1,κατασκευές με χαλίκι,1,κατασκευές με χαρτί,36,κατασκευές με χαρτί εφημερίδας,1,κατασκευές με χάρτινες αυγοθήκες,1,κατασκευές παγκάκια με τσιμεντόλιθους,1,κατασκευές ρολόγια τοίχου,1,κατασκευές τύπου βιτρώ,1,κατασκευές ψηφιδωτά,1,κατασκευές mobiles,2,κατασκευή αντικέ κάδρα,1,κατασκευή βάσης για κρεμαστής γλάστρας,1,κατασκευή μπωλ από φύλλα,1,κατασκευή παζλ με φωτογραφίες,1,κατασκευή παιδικά κουκλόσπιτα,1,κατασκευή ραφιών από κορνίζες,1,κατασκευή σίτας,1,κατασκευή υφασμάτινων καλαθιών,1,κατασκευή φωτιζόμενο τραπεζάκι,1,κατασκευή φωτιστικών,1,κατασκευή χιονονιφάδες,1,κατασκευή χτιστού καναπέ,1,κατασκευή diaper cake,1,κατασκευή diy μελωδών,1,κατασκευή fairy gardens,1,ΚΑΦΕ,1,ΚΕΑ,1,Κέντια,1,κεραμίδια,3,κεραμική,1,κερί,11,ΚΕΡΙΑ,14,κεριά,11,κεριά σιτρονέλας,1,κεφαλάρια,7,ΚΗΠΟΣ,82,κήπος,25,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ,214,κηπουρική,30,κηπουρική για παιδιά,1,κηρομπογιές,1,κηροπήγια,6,κηροπήγια από κερί,1,κίτρινοι καναπέδες,1,κλασσικό στυλ,1,κολοκύθες,10,ΚΟΜΟΔΙΝΑ,2,κομοδίνα,5,κονσερβοκούτια,5,ΚΟΥΖΙΝΑ,44,κουζίνα,1,κούκλες από ξερές κολοκύθες,1,κουκλόσπιτα,2,κουκουνάρια,4,κουμπιά,1,κουνουπιέρες,1,ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,1,κουρτίνες,15,κουρτίνες ρόμαν,2,κουρτίνες χωρίς ράψιμο,1,κουρτινόξυλα,1,κοχύλια,5,κρακελέ,2,κρεβάτια,3,κρεβατοκάμαρες έθνικ,1,κρέμασμα κάδρων,1,ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΙΧΟΥ,1,κρεμάστρες τοίχου,3,Κρότωνας,1,ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,1,ΚΩΝΟΦΟΡΑ,1,ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ,3,ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,λινάτσα,4,λουλούδια σε βάζα,1,μαγνητικοί πίνακες,1,ΜΑΚΡΑΜΕ,3,μαξιλάρια,18,μαξιλάρια πατώματος,1,Μάρτης,1,μαύρο,1,μαυροπίνακες,5,μελωδοί,1,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,1,Μεσογειακό Στυλ,1,μετακόμιση,1,μεταλλικά έπιπλα,1,μεταφορά εικόνας,1,ΜΙΑ ΦΟΡΑ & ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ,1,ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ,6,ΜΙΚΡΟΙ,1,ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ,114,μινιατούρες για νεραϊδόκηπους,1,μοντέρνα έπιπλα από παλέτες,1,μοντέρνο στυλ,9,ΜΠΑΛΚΟΝΙ,24,μπαμπού,1,ΜΠΑΝΙΟ,24,μπάνιο,1,μπατίκ υφάσματα,1,μπλε,2,Μποέμ,1,μπωλ από ρολό χαρτιού,1,μωβ,1,ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΥΛ,1,ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,4,νεραγκούλες,1,νεραϊδόσπιτα,1,ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,1,νησιώτικο στυλ,1,νοικοκυριό,2,Ντίνα Νικολάου,1,ντουλάπες,1,ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,1,ξερές κολοκύθες,1,ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ,111,ξύλινα βαρέλια,2,ξύλινα κιβώτια,1,ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ,1,ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ,1,ξύλο,43,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,78,οδηγίες κατασκευής κεριών,1,οδηγίες κηπουρικής για Ωραιόφυλλο,1,οδηγίες φροντίδας για Βουκαμβίλια,2,ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ,43,ΟΔΗΓΟΣ για παλαίωση επίπλων,1,ΟΔΗΓΟΣ για camping στην Ελλάδα,2,ΟΔΗΓΟΣ κατασκευής για ΠΟΥΦ,1,οδηγός κατασκευής patchwork,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,3,οικολογικές πλαστελίνες,1,οργάνωση,24,οργάνωση χώρων εργασίας,1,ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ,28,πάγκοι εργασίας,1,παζλ,1,ΠΑΙΔΙ,1,παιδικά αναμνηστικά,1,παιδικά αποτυπώματα,1,παιδικά γραφεία,2,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,33,παιδικές κατασκευές,13,παιδικές κατασκευές από αυγοθήκες,1,παιδικές κατασκευές με χαρτί,1,παιδικές κουζίνες από χαρτόκουτα,1,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,1,παιδική πισίνα παιχνίδι,1,ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,36,παιχνιδοκατασκευές,5,παλαίωση επίπλων,2,ΠΑΛΕΤΕΣ,33,ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ,1,παλιά συρτάρια,1,παλιές ραπτομηχανές,1,ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ,1,παπουτσοθήκες,1,παραβάν,1,παρτέρια,7,παρτέρια σπιράλ,1,παστέλ,1,ΠΑΣΧΑ,43,πάσχα,21,πασχαλινά αβγά οικολογικό βάψιμο,1,πασχαλινά αυγά,6,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΘΙΑ,1,πασχαλινά στεφάνια,2,πασχαλινά Bazaar,1,πασχαλινά Bazaar πασχαλινές κατασκευές,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,24,πασχαλινές κατασκευές,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ,1,πασχαλινές λαμπάδες,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,3,πασχαλινή διακόσμηση,10,πασχαλινή διακόσμηση βιτρίνας,1,πασχαλινό αμπαλάζ,1,πασχαλινό τραπέζι,4,πατητή τσιμεντοκονία,1,ΠΑΤΙΝΑ,1,πατίνα,1,πάτσγουορκ,1,παχύφυτα,7,πέργκολες,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,3,πέτρα,5,πέτρινα κιόσκια,1,πηλός,18,πιάτα με decoupage,1,πίνακες ανακοινώσεων,1,πίνακες κάδρα από βότσαλα,1,πλακάκια,10,πλεχτά από χαρτί εφημερίδας,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,1,πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα,1,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πολυθρόνες,3,πορομπετόν,3,πόρτες,2,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,21,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ...,6,πουφ,1,πράσινο της ελιάς,1,προβλήματα υγρασίας,1,προζύμι,1,προστασία επίπλων,1,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ,1,προστατευτικές μάσκες DIY,1,πρωτομαγιάτικα στεφάνια,4,πως θα αποξηράνετε λουλούδια,1,πως θα αποξηράνετε φρούτα,1,πως θα προσθέσετε χρώμα στο σπίτι,1,πως θα φτιάξετε αντικουνουπικά κεριά,1,πως θα φτιάξετε κάλυμμα καλοριφέρ καλοριφέρ,1,πως θα φτιάξετε κεριά,1,πως θα φτιάξετε κουρτίνες,1,πως θα φτιάξετε μαξιλάρια,1,πως θα φτιάξετε μαξιλάρια χωρίς γάζωμα,1,πως θα φτιάξετε πλαστελίνες,1,πως θα φτιάξετε τραπέζια από παλέτες,1,πως θα φτιάξετε Diaper Cakes,1,πως θα φτιάξω,9,ΡΑΠΤΙΚΗ,16,ραπτική,9,ράφια,12,ραφιέρες βιβλιοθήκες από παλέτες,1,ράψιμο μαξιλαριών,3,ριγέ,2,ρολόγια τοίχου,3,ΣΑΛΟΝΙ,3,ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,1,ΣΑΛΟΝΙ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,90,σαπούνι,1,σεμέν-δαντέλες,11,Σεφλέρα,1,σιδερώστρες,1,σιδερώστρες για μικρούς χώρους,1,σκάλες,1,σκαλιστά βάζα από πηλό,1,Σκανδιναβικό στυλ,13,σκελετοί για στεφάνια,1,ΣΚΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ ΧΩΡΩΝ,1,σκοινί,16,Σπαθίφυλλο,1,σπιρτόκουτα,2,σπιτάκια μινιατούρες,1,ΣΠΙΤΙ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,26,ΣΠΙΤΙΑ COB,1,σπιτικά αναψυκτικά,1,σπιτικές μαρμελάδες,1,σπιτικό ψωμί,1,ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,19,στολίδια με ζύμη σόδας,1,στολισμός για μπαλκόνια,1,ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ,1,Στρελίτζια,1,συλλογές αντικειμένων,1,συμβουλές για αλλαγή γλάστρας,1,συμβουλές για κομμένα λουλούδια,1,συμβουλές για Λεβάντα,1,συμβουλές για παχύφυτα,1,συμβουλές κηπουρικής για Βασιλικό,1,συμβουλές κηπουρικής για Γαρδένια,1,συμβουλές κηπουρικής για κάκτους,1,συμβουλές κηπουρικής για Πουλί του Παραδείσου,1,συμβουλές κηπουρικής φτέρη,1,συμβουλές φροντίδας για Γιασεμί,1,συνθέσεις λουλουδιών,1,συνθέσεις με επιπλέοντα κεριά,1,συνθέσεις με καρπούς φρούτα,1,ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ,1,σύρμα,5,συρμάτινες κατασκευές,1,σφουγγάρια ανθοδετικής,1,σχέδια για ψηφιδωτά,1,σωστό πότισμα,1,ταινίες Led,2,ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ,1,ταπετσαρίες,1,τάρτες,1,ΤΕΧΝΗ,7,ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ,70,τεχνικές παλαίωσης,9,τεχνική μεταφοράς εικόνας,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,3,τεχνοτροπίες,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ,16,ΤΖΑΚΙ,2,τζάκι,7,ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ,12,ΤΟ ESHOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,7,τραπεζάκια σαλονιού,9,ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ,18,τραπεζαρίες για κήπο μπαλκόνι,1,τραπέζια,3,τραπέζια από παλέτες,1,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,τροχόσπιτα,1,τσιμέντο,13,τσιμεντόλιθοι,5,τσόχα,5,υγρό γυαλί,5,ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ,43,ύφασμα,43,υφάσματα επίπλωσης,1,φελιζόλ,4,φελλός,2,φθινοπωρινές ανθοδέσμες,1,φθινοπωρινή διακόσμηση,11,Φίκος,1,φλοράλ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,4,φροντίδα κάκτοι,1,φροντίδα κατοικίδιων,1,ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ...ΚΟΥΖΙΝΑ,46,φύλλα,5,φυσικά υλικά,1,φυτά,175,ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,1,φυτά εσωτερικού χώρου,6,φυτά σε γυάλες,2,φωτισμός εξωτερικών χώρων,1,φωτισμός εσωτερικών χώρων,2,φωτισμός με ταινίες Led,1,ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,2,φωτιστικά,32,φωτιστικά από θαλασσόξυλα,1,φωτιστικά από κληματόβεργες,1,φωτιστικά από μπουκάλια,1,φωτιστικά με σκοινί,1,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,4,φωτογραφίες,5,ΧΑΛΙΑ,5,χαλιά,17,ΧΑΛΙΑ ΣΙΣΑΛ,1,ΧΑΡΤΕΣ,1,χαρτί,45,ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,3,ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ,15,χειροποίητα σαπούνια,2,χειροποίητα στολίδια,1,χειροποίητες μινιατούρες σπιτιών,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,111,χριστουγεννιάτικα γούρια,1,χριστουγεννιάτικα δέντρα,1,χριστουγεννιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά,1,χριστουγεννιάτικα στεφάνια,1,χριστουγεννιάτικα bazaar,1,χριστουγεννιάτικα led,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ,34,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,99,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΕΣ,1,χριστουγεννιάτικες συνθέσεις,1,χριστουγεννιάτικες χιονονιφάδες,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,53,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,3,χριστουγεννιάτικη συνταγή για ψωμί,1,χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ,1,χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ για μπουκάλια,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,7,χριστουγεννιάτικο τραπέζι,3,χριστουγεννιάτικοι χιονάνθρωποι,1,χριστουγεννιάτικος στολισμός κήπου,1,χρώμα,2,χρώμα μαυροπίνακα,2,χρώμα σπρέϊ,1,χρώματα για κατασκευές,1,χρώματα κιμωλίας,20,χρώματα σπρέϊ,1,χρώματα σπρέϋ,1,ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,83,χτιστές κατασκευές για το μπάνιο,1,χτιστοί καναπέδες για κήπο μπαλκόνι,1,ΧΩΛ-ΕΙΣΟΔΟΣ,8,χωριάτικο στυλ,2,χώροι για παιδικές δραστηριότητες,1,ψάθα,6,ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ,1,ψηφιδωτά,15,ψηφιδωτά νούμερα για διεύθυνση σπιτιού,1,Ωραιόφυλλο,1,AirBNB,4,Aithrio.com,2,Annie Sloan,10,anysticker,1,ART,10,avramis,1,bar,1,Bohemian,5,boho style,12,camping,4,camping στην Ελλάδα,2,Chalk of the Town,1,chalk paint,1,christmas,147,christmas 2021,162,collage,1,country στυλ,3,Covid19,9,CUCCI,1,Deco Tip,1,DECOUPAGE,27,decoupage αυγά χωρίς κόλλα,1,decoupage γενικά,4,decoupage με ύφασμα,1,decoupage σε έπιπλα,2,decoupage σε τσάντες παπούτσια,2,DESIGN,8,DESIGN IS THIS,1,diaper cakes,1,DIY,179,DIY ΕΠΙΠΛΑ,90,DIY έπιπλα,29,DIY ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,28,DIY χαλιά,4,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,546,Driftwood Art,2,DRIVE&LISTEN,1,Easy DIY,47,ektorp,1,ESHOPS,4,ethnic στυλ,13,fairy gardens,3,fairy lights,1,faiy gardens,1,Fallingwater,1,floral,2,FOOD ARTIST,1,food plating,1,GAMES,1,GARDEN,1,Garden Answer,1,graffiti,2,HOME TOUR,106,HOME TOURS,110,Hundertwasser,1,ikea,52,illustradays,1,inart,1,instagram,23,INSTAGRAM HOMES,22,INTERNET,1,JAPANDI,1,KOYZINA,2,laminate,1,led,2,ledokosmos,1,LEGO,2,leroy merlin,5,loft,1,marble ideas,1,minimal στυλ,1,nautical στυλ,2,oikianet.gr,1,pakketo.com,1,Paper Wicker,1,patchwork,3,pets,3,pour painting,1,powertex,2,praktiker,4,proofing hyperstone,1,quilting,2,recycle,8,resin,2,retro,2,reuse,38,Royal Design Studio,5,RUSTIC,1,s,1,sgraffito,1,shabby chic στυλ,2,Soulouposeto,1,stencils,12,Strelitzia,1,SUPER MARKETS ΑΓΟΡΕΣ ONLINE,1,terrarium,2,TikTok,1,Valentine's Day,1,video,3,videos,71,vintage,6,vintage κουζίνες,3,vintage στυλ,14,WALL ART,1,wall decoration,1,WALL MURALS,1,wall&design.gr,1,WEB,5,windowswap,1,xinara house,1,
ltr
item
SOULOUPOSETO: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ - Chalk Paints
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ - Chalk Paints
Πλήρης ΟΔΗΓΟΣ με όλες τις πληροφορίες και δυνατότητες που σας παρέχουν τα Χρώματα Κιμωλίας. Τύποι χρωμάτων, κόστος, γενικές συμβουλές και οδηγίες χρήσης και πολλές ιδέες-εφαρμογές σε βάψιμο επίπλων - τεχνικές παλαίωσης
https://1.bp.blogspot.com/-ZmkxZLYEasc/XTqlKj6KVDI/AAAAAAABx1A/Iy4Ghx2ZkNk_tRBuuw265X-dostL1WjXwCLcBGAs/w320-h285/xromata%2Bkimolias.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-ZmkxZLYEasc/XTqlKj6KVDI/AAAAAAABx1A/Iy4Ghx2ZkNk_tRBuuw265X-dostL1WjXwCLcBGAs/s72-w320-c-h285/xromata%2Bkimolias.jpg
SOULOUPOSETO
https://www.soulouposeto.gr/2019/05/xromata-kimolias-plhrofories-analytikos-odhgos-xrhshs.html
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/2019/05/xromata-kimolias-plhrofories-analytikos-odhgos-xrhshs.html
true
4011188418940387580
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content