15 Ρομαντικές γυναικείες κρεβατοκάμαρες σε παστέλ αποχρώσεις

O ρομαντισμός σαν τάση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένα στοιχείο που μπορεί να συπεριλαμβάνεται σε πολλά διακοσμητικά στυλ και όχι μόνο σε όσα στηρίζουν την συνολική αισθητική τους σε αυτόν...

Τα υπνοδωμάτια και κυρίως τα ...κοριτσίστικα :) είναι οι κατ΄εξοχήν χώροι που προσφέρονται για διακόσμηση με ρομαντικά στοιχεία, ακόμη και σε σπίτια που στους υπόλοιπους χώρους κυριαρχεί διαφορετικό ύφος, ενώ γενικά ο ρομαντισμός σαν τάση στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένα στοιχείο που μπορεί να συπεριλαμβάνεται σε πολλά διακοσμητικά στυλ και όχι μόνο σε όσα στηρίζουν την συνολική τους αισθητική σε αυτόν όπως για παράδειγμα το vintage ή το shabby, των οποίων τα ρομαντικού ύφους έπιπλα - αντικείμενα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά. 


Σε υπνοδωμάτια διαμορφωμένα σε στυλ κλασσικόνεοκλασσικόρουστίκ σε όλες του τις "διαβαθμίσεις" ή ακόμη και ελαφρά μοντέρνο, με την χρήση κυρίως παστέλ αποχρώσεων και τις κατάλληλες επιλογές σε υφασμάτινα στοιχεία - λευκά είδη εύκολα μπορούν να προστεθούν ρομαντικές ...πινελιές  ενώ η χρήση κάποιων vintage λεπτομερειών σε αντικείμενα όπως φωτιστικά, μικροέπιπλα, ένας καθρέφτης κλπ. είναι επίσης  ιδιαίτερα ταιριαστές επιλογές. Η χρήση κουνουπιέρας με την μορφή "ουρανού" στο κρεβάτι, μπορεί να προσδώσει πολύ εύκολα ρομαντικό ύφος ακόμη και σε έναν χώρο διαμορφωμένο με γενικά "ουδέτερα" έπιπλα.
Ουρανός - κουνουπιέρα μπορεί να προστεθεί εκ των υστέρων σε κάθε τύπο κρεβατιού, με την τοποθέτηση ξύλινων ή μεταλλικών υποστηριγμάτων πάνω στα οποία θα προσαρμόσετε  λεπτές  κουρτίνες
Οι κατασκευές αυτού του τύπου μπορούν να αποκτήσουν όσο ιδιαίτερη εμφάνιση προτιμά κανείς, από την εντελώς απλή κατασκευή με ξύλινα δοκαράκια στις γωνιές του κρεβατιού έως ...φαντασμαγορικές  κουρτίνες - κουνουπιέρες προσαρμοσμένες σε μια πιο βαριά μεταλλική βάση, στερεωμένη στο ταβάνι.   


Οι κουρτίνες ρόμαν όπως και ένα υφασμάτινο κεφαλάρι, επίσης ανήκουν στα στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο "ζεστό" ρομαντικό στυλ ακόμη και σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα χωρίς πολλά έπιπλα. 


Ο συνδυασμός του απαλού ροζ με παστέλ πράσινες αποχρώσεις και λευκό-μπέζ, είναι ένας από τους πιο καλαίσθητους αλλά και μοντέρνους χρωματικούς συνδυασμούς για να προσθέσετε μια δόση ρομαντισμού στην κρεβατοκάμαρα.   


Το "ύφασμα" γενικά, από τις κουρτίνες και τα λευκά είδη έως το χαλί, είναι το βασικό στοιχείο σε διαμορφώσεις υπνοδωματίων στο συγκεκριμένο στυλ, που επιπρόσθετα μπορεί να υποστηριχτεί ακόμη και από ένα μόνο στοιχείο σε έντονα vintage ύφος όπως πχ ένα εντυπωσιακό φωτιστικό ή ένα βοηθητικό αντικέ έπιπλο.  


Αποχρώσεις ροζ και γκρι. Επίσης ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός που με τις κατάλληλες επιλογές και σε υφασμάτινα στοιχεία προσθέτει μια ρομαντική ...νότα, ακόμη και σε χώρους που η διαμόρφωσή τους περιλαμβάνει και κάποια πιο μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία. Η επιλεκτική χρήση ταπετσαρίας σε έναν από τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας αρκεί από μόνη της για να προσθέσει ρομαντική ατμόσφαιρα, με την επιλογή βεβαίως του κατάλληλου σχεδίου.
Ανάλογα με τον αριθμό των αντίστοιχου ύφους επίπλων-αντικειμένων που θα προσθέσετε σε μια τέτοια διαμόρφωση το συνολικό ύφος διαφοροποιείται σε "ένταση". 
Ένα στοιχείο που διευκολύνει πολύ τις διακοσμήσεις κρεβατοκάμαρας στο συγκεκριμένο ύφος είναι τα απλά κρεβάτια αποτελούμενα από στρώμα-υπόστρωμα ή με απλό κεφαλάρι και καλυμμένα με ύφασμα έως το δάπεδο. 
Εκτός από τα έτοιμα καλύμματα βάσης κρεβατιού που θα βρείτε στην αγορά είναι εύκολο και να δημιουργηθούν - ραφτούν και να προσαρμοστούν στην βάση του κρεβατιού με ταινία velcro. 


Ένα ξύλινο κεφαλάρι σε vintage - ρομαντικό στυλ επίσης μπορεί να προστεθεί σε κάθε τύπο απλού κρεβατιού.
Ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα παρόμοιας αισθητικής κεφαλάρι, που θα προσαρμόσετε στον τοίχο του κρεβατιού, είναι να το αναζητήσετε σε καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα όπου θα βρείτε παλιά κρεβάτια με πολύ όμορφα κεφαλάρια σε ιδιαίτερα καλές τιμές και τα οποία βεβαίως μπορούν και να βαφτούν ή να παλαιωθούν με μια απλή τεχνική και χρώματα κιμωλίας


Τα κρεβάτια με μεταλλικό σκελετό φυσικά και ανήκουν στα πιο ρομαντικά έπιπλα για την διαμόρφωση της κρεβατοκάμαρας και μπορούν να συνδυαστούν όχι μόνο με τις κλασσικές αλλά και πιο ιδιαίτερες επιλογές σε υφασμάτινα στοιχεία - λευκά είδη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: