5 Χρωματικές Παλέτες για το Σαλόνι και τρόποι για να συνδυάσετε πετυχημένα τα χρώματα

Χρωματικοί συνδυασμοί για το Σαλόνι

Η βασική απόχρωση που θέλετε να έχει το σαλόνι δεν είναι ασφαλώς η μοναδική στον χώρο αφού κάθε στοιχείο-αντικείμενο προσθέτει το χρώμα του στο σύνολο, εκτός βεβαίως από σαλόνια διακοσμημένα σε "αυστηρές" διχρωμίες και συχνά αν είναι μια ζωηρή ή σκούρα απόχρωση αυτή που θέλετε να κυριαρχεί πχ κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ κλπ και αντίθετα από ότι πιστεύουμε αρχικά αυτή είναι προτιμότερο να προστεθεί σε μικρές επιφάνειες - αντικείμενα και όχι σε τοίχους, έπιπλα μεγάλου όγκου. 


Ο διακοσμητικός κανόνας 60-30-10 για να "μοιράσετε" τα χρώματα στον χώρο, αποδεικνύεται ...αλάνθαστος όποιες αποχρώσεις και αν χρησιμοποιήσετε δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ισορροπημένο σύνολο.
Δείτε 
εδώ λεπτομέρειες. 


Μπλε
Πολύ κομψό και φωτεινό σύνολο παρά το σκούρο σχετικά Μπλε που έχει επιλεγεί ως βασική απόχρωση, τοποθετημένο στους τοίχους. 
Το ανοιχτόχρωμο δάπεδο και το χαλί, ο λευκός καναπές και η διακριτική διχρωμία στις πολυθρόνες αντισταθμίζουν το σκούρο των τοίχων, ενώ τα κεραμιδί-πορτοκαλί μαξιλάρια και τα φυτά εσωτερικού χώρου προσθέτουν ...πινελιές σε γήινες αποχρώσεις που "φωτίζουν" το σύνολο.

Λευκό - Μπεζ
Συνήθης, πρακτικός και ευέλικτος συνδυασμός που στον συγκεκριμένο χώρο έχει χρησιμοποιηθεί υποδειγματικά, αφού το πράσινο έχει προστεθεί με αποκλειστικά φυσικά στοιχεία-φυτά και την ...θέα από το παράθυρο, ενώ το καφέ εκτός του δαπέδου κυριαρχεί στις ξύλινες επιφάνειες των επίπλων και σε ψάθινα αντικείμενα.
Γενικά το λευκό-μπεζ-καφέ για το σύνολο των μεγάλων επιφανειών και επίπλων είναι ο πιο ευέλικτος σε αλλαγές συνδυασμός, αφού πχ στο συγκεκριμένο σαλόνι όλες οι κίτρινες λεπτομέρειες μπορούν να αντικατασταθούν με όποια άλλη απόχρωση χωρίς να διαφοροποιηθεί η συνολική χρωματική ισορροπία στον χώρο. 

Γκρι

Γκρι και γήινες αποχρώσεις, ένας διαχρονικός αλλά και εξίσου  μοντέρνος συνδυασμός. Στο συγκεκριμένο σαλόνι δύο τόνοι του γκρι έχουν μοιραστεί στους τοίχους ενώ μία ακόμη γριζοπράσινη απόχρωση έχει προστεθεί με το χαλί. 
Το σύνολο των επίπλων σε φυσική απόχρωση του ξύλου και μπεζ-λευκό και λεπτομέρειες σε φυσικό πράσινο και λευκό συμπληρώνουν το σύνολο που κινείται σε απόλυτα φυσικούς τόνους και δημιουργεί μια συνολικά έντονη χρωματικά αλλά ταυτόχρονα και "ήρεμη" ατμόσφαιρα.

Γήινοι τόνοι
Ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις στο σύνολο σε ένα σαλόνι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως μικρά αντικείμενα - επιφάνειες πχ ριχτάρια, μαξιλάρια, ένας πίνακας ακόμη και τα βιβλία ή ...η φωτιά στο τζάκι :) μπορούν να διαμορφώσουν την χρωματική εικόνα ενός χώρου ακόμη και όταν για όλες τις μεγάλες επιφάνειες όπως τοίχοι, δάπεδα, χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα έχουν χρησιμοποιηθεί λευκές και μπεζ-καφέ αποχρώσεις. 

Κόκκινο
Αφαιρώντας τα υφασμάτινα στοιχεία (μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλί) ...απομένει ένα μπεζ-λευκό και "άχρωμο" σύνολο, όμως ακριβώς αυτά τα στοιχεία δίνουν στο συγκεκριμένο σαλόνι έντονο κόκκινο χρώμα, ενώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από οποιαδήποτε άλλη απόχρωση όπως πχ μπλε, κίτρινο, πράσινο και το σύνολο να είναι το ίδιο όμορφο αισθητικά. 


ΠΗΓΗ:
elmueble.com