4 Τρόποι και πολλές Ιδέες για να Βάψετε τοίχους σε Δύο Χρώματα

1 Τοίχος  2 Χρώματα

dixrwmes-texnotropies-toixou
Το ιδιαίτερο βάψιμο ακόμη και ενός μόνο τοίχου  μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο έντονα στην αλλαγή της συνολικής όψης ενός χώρου απ΄όσο άλλου είδους διακοσμητικές παρεμβάσεις, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί ελάχιστο χρόνο, μικρό κόστος και είναι μία από τις πιο εύκολες αλλαγές για κάθε χώρο του σπιτιού. 


1
Ο πιο κλασσικός τρόπος για να δημιουργήσετε διχρωμία σε έναν τοίχο είναι το "χώρισμά" του οριζόντια σε δύο τμήματα διαφορετικής απόχρωσης. 
Το αποτέλεσμα προκύπτει πιο πετυχημένο διακοσμητικά αν τα δύο μέρη του τοίχου έχουν διαφορετικό ύψος και παρ΄όλο που η επιλογή αποχρώσεων εξαρτάται από το μέγεθος τοίχου-δωματίου και το πόσο φωτεινός είναι ο χώρος, κατά βάση μια σκούρα ή εντονότερη απόχρωση στο κάτω μέρος του τοίχου σε συνδυασμό με μια πιο ανοιχτόχρωμη ή και λευκό-μπεζ στο επάνω τμήμα του είναι από τις πιο "σίγουρες" επιλογές. 


2
Εξίσου ή ακόμη και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορεί να αποκτήσει ένας τοίχος και συνολικά το σημείο που βρίσκεται αν το "χώρισμά" του με χρώμα σε δύο διαφορετικά τμήματα γίνει κάθετα.  
Είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε πραγματικά να διακοσμήσετε οποιοδήποτε χώρο πολύ ξεχωριστά μόνο με χρώμα δημιουργώντας, ανάλογα με την συνολική διαμόρφωση του χώρου και τα έπιπλα που βρίσκονται στον συγκεκριμένο τοίχο, την οπτική ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για δύο "ανεξάρτητες" μεταξύ τους περιοχές, ενώ προσφέρεται ιδιαίτερα και για σημεία με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, εσωτερικά δοκάρια κλπ.  

3
Ο οριζόντιος διαχωρισμός του τοίχου σε δύο διαφορετικού χρώματος τμήματα δημιουργεί ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα αν ανάμεσά τους τοποθετηθεί ξύλινη κορνίζα-πηχάκι σε συνδυασμό με ένα αντίστοιχο σοβατεπί ή στο κάτω του τμήμα προστεθούν ξύλινα προφίλ-πηχάκια σε διάφορους σχηματισμούς. 

Με μια τέτοια προσθήκη η τελική όψη του τοίχου δίνει την εντύπωση ότι ολόκληρο το κάτω μέρος είναι επενδεδυμένο με ξύλο και προσφέρει στο σύνολο του χώρου μια πολύ ιδιαίτερη αισθητική.
Δείτε εδώ πολλές σχετικές προτάσεις και την βήμα-βήμα διαδικασία για να προσθέσετε ξύλινα προφίλ-πηχάκια στους τοίχους. 

4
Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές διχρωμίες στους τοίχους είναι το βάψιμό τους με τεχνοτροπίες σε γεωμετρικά σχέδια. 
Με την βοήθεια προστατευτικής ταινίας χωρίζετε τον τοίχο σε τμήματα, όποιου  σχηματισμού προτιμάτε, και απλώς βάφετε το κάθε ένα σε διαφορετική απόχρωση. 
Ανάλογα με τον χώρο και τα στοιχεία-έπιπλα που βρίσκονται τοποθετημένα στον τοίχο πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει το βάψιμο με αυτόν τον τρόπο σε ασύμμετρα γεωμετρικά σχέδια. 
Δείτε εδώ πολλές ιδέες και συνδυασμούς για βάψιμο τοίχων με την συγκεκριμένη τεχνοτροπία.