Βάψιμο τοίχων σε Γεωμετρικά Σχέδια
Τεχνοτροπία για να αλλάξετε ριζικά την όψη ενός χώρου με το βάψιμο ενός μόνο τοίχου.

Αντί να το κάνετε με τους κλασσικούς τρόπους χρησιμοποιείστε τουλάχιστον δύο χρώματα και ...χωρίστε την συνολική επιφάνεια του τοίχου σε γεωμετρικά σχήματα. Σαν διαδικασία δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από το κανονικό βάψιμο με ρολό-πινέλο-ακρυλικό/πλαστικό χρώμα, αφού πριν οριοθετήσετε τα σχήματα που θέλετε με προστατευτική αυτοκόλλητη ταινία
O απλούστερος τρόπος είναι να βάψετε το σύνολο του τοίχου με λευκό χρώμα ή όποια άλλη απόχρωση θέλετε, να οριοθετήσετε τα σχήματα με ταινία και αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο των επιμέρους σχημάτων να αφαιρέσετε όλες τις ταινίες.
Με τον τρόπο αυτό η τοποθέτηση της ταινίας γίνεται μία φορά στην αρχή της διαδικασίας αλλά βεβαίως ανάμεσα στα χρωματιστά σχήματα θα υπάρχει ένα μικρό κενό, στο αρχικό χρώμα του τοίχου, 
στα σημεία που κάλυπτε η ταινία.

Αν τώρα θέλετε τα χρωματισμένα σχήματα να εφάπτονται πλήρως μεταξύ τους, χωρίς κενά, θα χρειαστεί να δουλέψετε οριοθετώντας και ολοκληρώνοντας το βάψιμο σε κάθε σχήμα πριν προχωρήσετε στο επόμενο και αφού το χρώμα σε κάθε σημείο του τοίχου έχει στεγνώσει εντελώς πριν αφαιρέσετε την ταινία.
Ακόμη και εάν σας δίνεται η εντύπωση ότι το χρώμα έχει στεγνώσει, για ένα απόλυτα πετυχημένο αποτέλεσμα, η ταινία είναι καλό να αφαιρείται αρκετές ώρες μετά, ακόμη και την επόμενη μέρα.  Έτσι η διαδικασία για να βάψετε έναν τοίχο με εφαπτόμενα μεταξύ τους πολύχρωμα σχήματα, απλά δεν θα ολοκληρωθεί σε μία αλλά περισσότερες μέρες.


Για να οριοθετήσετε τις γραμμές-ταινία σε απόλυτη ευθεία χρησιμοποιείστε χάρακα ή μέτρο και αν πριν την ταινία θελήσετε να σημαδέψετε με  μολύβι τα σχήματα στον τοίχο κάντε το με όσο πιο απαλές γραμμές που μετά την τοποθέτηση της ταινίας θα σβήσετε με γόμα γιατί το μολύβι θα διακρίνεται και μετά το βάψιμο
Η συγκεκριμένη τεχνοτροπία, εκτός των άλλων, είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε με το βάψιμο ενός μόνο τοίχου όλο το χρώμα που χρειάζονται χώροι όπου δεν υπάρχουν πολλά έπιπλα-διακοσμητικά αντικείμενα όπως πχ σε υπνοδωμάτια, απλώς και μόνο ταιριάζοντας τα χρώματα στα σχήματα του τοίχου με κάποιες λεπτομέρειες, υφασμάτινα στοιχεία κλπ. του χώρου. 


Ανάλογα με τον χώρο, τα έπιπλα που πλαισιώνουν τον τοίχο, το αν πρόκειται για έναν ψηλοτάβανο ή όχι χώρο κλπ. η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο, μόνο στο πάνω ή μόνο στο κάτω μέρος του τοίχου, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα αν κάποια σχήματα "ξεφεύγουν" και καλύπτουν ένα μέρος του και του διπλανού τοίχου. 

Η επιλογή των αποχρώσεων είναι θέμα προσωπικής επιλογής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο παλ, μόνο έντονες ή να αναμείξετε τις αποχρώσεις. 
Εκτός από σχήματα μεγάλου μεγέθους με τον συγκεκριμένο τρόπο και την βοήθεια προστατευτικής ταινίας μπορείτε να "ζωγραφίσετε" στους τοίχους μικρά γεωμετρικά σχέδια, σε κάποιο σημείο που απλώς χρειάζεστε ένα πολύχρωμο ...κάδρο.  
Η επιλογή των σχημάτων επίσης είναι θέμα γούστου, απλά να θυμάστε ότι τα μεγάλα τρίγωνα είναι ιδανικά για μικρούς χώρους και προσθέτουν την οπτική ψευδαίσθηση βάθους, το ίδιο ακριβώς και τα στρογγυλά

Το τελικό αποτέλεσμα, αν εφαρμόσετε την συγκεκριμένη τεχνική για να καλύψετε το σύνολο ενός τοίχου με εφαπτόμενα πολύχρωμα σχήματα είναι ακριβώς ίδιο σαν να είχατε χρησιμοποιήσει ταπετσαρία-sticker με γεωμετρικά σχέδια.  
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και το πιο απλό στην δημιουργία του αποτέλεσμα με την συγκεκριμένη τεχνική είναι και το βάψιμο του ίδιου τοίχου με δύο μόνο χρώματα (το βασικό του τοίχου και ακόμη ένα) και την χρήση ενός μόνο μεγάλου σχήματος. 
Ιδανικός τρόπος για βάψιμο χώρων διακοσμημένων σε μοντέρνο ύφος όπως και επαγγελματικών χώρων. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto