50+ Ιδέες για να αλλάξετε όψη σε ΔίσκουςΙδέες και τρόποι για να αλλάξετε εντελώς όψη σε Ξύλινους, Μεταλλικούς ή και πλαστικούς δίσκους, που θα βρείτε στα καταστήματα ειδών σπιτιού ή βεβαίως και σε κομμάτια που ήδη διαθέτετε και έχουν φθαρεί ή απλώς θέλετε να διαφοροποιήσετε την εμφάνισή τους. 


diy-diskoi-servirismatos

Κάθε τύπος δίσκου μπορεί να ...μεταμορφωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να αποκτήσει εξαιρετικά όμορφη εμφάνιση είτε σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε ως κανονικό δίσκο σερβιρίσματος είτε ως διακοσμητικό, αφού σε έναν τέτοιο δίσκο μπορείτε πχ  να συγκεντρώσετε επιμέρους μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία ή οποιοδήποτε άλλο σημείο, να τους τοποθετήσετε ως επιτοίχια διακοσμητικά κλπ. 
diy-xylinoi-diskoi
Τεχνικές Παλαίωσης, Decoupage, Κρακελέ, Stencils και Ζωγραφική είναι οι πιο δημοφιλείς τρόποι για να αλλάξετε όψη σε ξύλινους, μεταλλικούς ή και πλαστικούς δίσκους κάθε σχήματος και σχεδίου. 
Με τον κάθε τρόπο μεμονωμένα μπορείτε να επιτύχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα το οποίο όμως αισθητικά είναι σαφώς ανώτερο όταν συνδυάσετε μεταξύ τους τις συγκεκριμένης τεχνικές. 


xylinoi-diskoi-apo-sanides
xylinoi-diskoi
palaiosh-se-xylinous-diskous
vapsimo-diskou-se-geometrika-sxedia
Το απλό βάψιμο και οι τεχνικές παλαίωσης μόνο με χρήση χρώματος είναι μέθοδοι κατάλληλες είτε για δίσκους με ιδιαίτερα περίτεχνα - σκαλιστά σχέδια είτε για DIY κατασκευές από ακατέργαστο ξύλο. 
decoupage-se-metallikous-diskous
Decoupage και Stencils, συνδυαστικά με τεχνικές παλαίωσης και επιζωγράφιση, μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε δίσκους κατασκευασμένους από κάθε είδους υλικό.
Ανάλογα με τα σχέδια και τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα προκύψει εντελώς διαφορετικό γι΄αυτό και είναι τεχνικές κατάλληλες τόσο για δίσκους αντικέ όσο και πιο απλών σχεδίων, σερβιρίσματος ή καθαρά διακοσμητικούς. 
 
xylinoi-diskoi-decoupage
palaiosh-kai-decoupage-se-diskous

diy-diskoi
decoupage-se-diskous-servirismatos
palaiosh-kai-stencils-se-diskous
palaiosh-kai-zografikh-se-disko
decoupage-se-disko-me-xarti-efhmeridas
decoupage-se-plastikous-diskous
texnikh-stencil-se-diskous
stencils-se-xylinous-diskous
stencil-serving-tray

diskoi-decomagia
www.decomagia.gr
Σε καταστήματα με είδη-υλικά για κατασκευές θα βρείτε πολύ όμορφους Ξύλινους και Mdf δίσκους σε ποικιλία σχεδίων, για να τους επεξεργαστείτε με όποιο τρόπο θέλετε. 

stencils-kai-zografikh-se-diskous
palaiosh-kai-zografikh-se-metallikous-diskous
Σε μεταλλικούς ή πλαστικούς δίσκους θα χρειαστεί πριν το βάψιμο να περάσετε  μια βάση-υπόστρωμα ώστε να μπορέσει να "σταθεί" το χρώμα, εκτός βεβαίως αν χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλίας  της κατηγορίας που εφαρμόζεται απευθείας πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου κοινό  αστάρι ξύλου-μετάλλου, η πιο ενδεδειγμένη όμως λύση για τέτοιου τύπου κατασκευές είναι το γκέσοΘα το βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές, Decoupage κλπ με την ένδειξη Gesso Primer. 
diakosmhtikoi-diskoi

Χρησιμοποιώντας κανονικές ψηφίδες, σπασμένα πλακάκια, φυσικά ή τεχνητά γυαλάκια κλπ. η επιφάνεια ενός δίσκου μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ όμορφο ...ψηφιδωτό. 
psifidota-se-diskous
xylinoi-diskoi-psifodota
diskoi-se-ethnic-sxedia

xylinos-diskos-me-plakakia
'Ενας παρόμοιος με τα ψηφιδωτά τρόπος είναι η επένδυση της εσωτερικής επιφανειας του δίσκου με πλακάκια.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλακάκια με σχέδιο ή λευκά πάνω στα οποία με χρώματα, stencils κλπ. θα δημιουργήσετε το σχέδιο που εσείς θέλετε.
Ιδιαίτερα απλός τρόπος είναι και το να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου που θα βρείτε στην αγορά σε πολύ εντυπωσιακά κυρίως Εthnic σχέδια. 

stencil-kai-plakakia-se-xylino-disko
Το υγρό γυαλί είναι το υλικό με το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα για εφαρμογές σε δίσκους.
Ανάλογα με τα χρώματα και τις επιμέρους τεχνικές που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να δημιουργηθούν πραγματικά εξαιρετικά όμορφα κομμάτια.  

diskoi-me-ygro-gyali

xylinoi-diskoi-me-ygro-gyali
Υγρό γυαλί μπορεί να τοποθετηθεί επιπρόσθετα και πάνω σε δίσκους που έχετε επεξεργαστεί με Decoupage ή Ψηφίδες και να τους δώσει πολύ πιο εντυπωσιακή όψη. 
psifidoto-kai-ygro-gyali-se-diskous
decoupage-kai-ygro-gyali-se-diskous

diskoi-me-dantela
Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε δίσκους κυρίως σε αντικέ - vintage στυλ είναι να τους προσθέσετε τζάμι κάτω από το οποίο θα τοποθετήσετε σεμέν ή δαντέλες.
Φυσικά, αν το προτιμάτε, μπορούν να χρησιμοποιηθεί ύφασμα κάθε τύπο-σχεδίου-απόχρωσης.  


ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για κάθε επιμέρους Τεχνική
-Τεχνικές Παλαίωσης 
- Decoupage
- Κρακελέ
- Ψηφιδωτά
- Υγρό Γυαλί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto