ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί

Πλήρης αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ με πληροφορίες, οδηγίες, παραδείγματα και ιδέες για κάθε τύπου Κατασκευές με Υγρό Γυαλί



"Υγρό γυαλί" είναι ο εμπορικός όρος που έχει καθιερωθεί για την εποξική ρητίνη δύο συστατικών (ρητίνη + καταλύτης-σκληρυντής)  η οποία μετά την στερεοποίησή της αποκτά γυαλιστερή, διαυγή και εντελώς στιλπνή όψη-υφή,  ίδια με αυτή του γυαλιού, πάνω σε όποια επιφάνεια εφαρμοστεί.

Και τα δύο συστατικά είναι διαφανή σε υγρή μορφή και αναμειγνύονται στις ακριβείς αναλογίες που συνιστούν οι οδηγίες του κάθε προϊόντος, αφού υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις ανά προϊόν από τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά με την ένδειξη "υγρό γυαλί".


Οδηγίες για κατασκευές με υγρό γυαλί

Οι επιμέρους εφαρμογές του υγρού γυαλιού για κατασκευές αντικειμένων - διαμόρφωση - προστασία επιφανειών ή  καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι πάρα πολλές και μπορούν να υλοποιηθούν με δύο γενικούς τρόπους:
1. Με χύτευση σε καλούπια, μέσα στα οποία μπορούν ταυτόχρονα να εγκλωβιστούν και κάθε είδους διακοσμητικά στοιχεία-αντικείμενα-υλικά. 
2. Με επίστρωση πάνω σε αντικείμενα-επιφάνειες από κάθε είδους υλικό π.χ  ξύλο, μέταλλο, πηλό, γύψο, πορσελάνη, γυαλί, χαρτί, φωτογραφίες, ύφασμα, καμβάδες κλπ.  

diskos-me-ygro-gyali
Οι εφαρμογές επίστρωσης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατασκευών, ανάλογα με το πάχος του στρώματος υγρού γυαλιού που θα εφαρμοστεί σε μια επιφάνεια. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σαν απλό βερνίκι για να δώσετε πχ τέλεια όψη σε μια κατασκευή από χαρτί, decoupage, κατασκευές από πηλό, για το "γυάλωμα" φωτογραφιών, έργων τέχνης που θέλετε να διατηρηθούν αναλλοίωτα στον χρόνο κλπ, όσο και για κατασκευές που βασίζονται στο "γέμισμα" - πλήρη ή μερική επικάλυψη αντικειμένων με υγρό γυαλί, πχ κατασκευή κοσμημάτων σε καστόνια, τραπέζια με επιφάνεια από υγρό γυαλί, δίσκοι, πιάτα κλπ.  Και σε εφαρμογές επίστρωσης επίσης μπορούν να εγκλωβιστούν μέσα στο υγρό γυαλί διακοσμητικά στοιχεία-αντικείμενα.   
idees-gia-kataskeyes-me-ygro-gyali

Ιδιότητες του υγρού γυαλιού - Βασική Διαδικασία
Πρόκειται για χημικό μη υδατοδιαλυτό προϊόν γι΄αυτό και συνιστάται να φοράτε γάντια κατά την διάρκεια των κατασκευών. Από επιφάνειες που ίσως λερωθούν όσο το υλικό είναι υγρό θα το καθαρίσετε με ασετόν ή οινόπνευμα, αν όμως στερεοποιηθεί θα χρειαστεί διαλυτικό ή τρίψιμο με γυαλόχαρτο.  
Κάποια προϊόντα υγρού γυαλιού, κυρίως συσκευασίες μεγάλου μεγέθους που προορίζονται για καλλιτεχνικές κατασκευές, έχουν μια ιδιαίτερα έντονη οσμή και κατά την διάρκεια εφαρμογών με τους συγκεκριμένους τύπους ρητίνης είναι απαραίτητη εκτός από γάντια και η μάσκα προσώπου. 
Για μικρές - μεσαίου μεγέθους κατασκευές τα συστατικά αναμειγνύονται σε σκεύη μιας χρήσης ή πλαστικά μπωλ-δοσομετρητές με ξύλινη ή πλαστική μικρή σπάτουλα, η οποία επίσης χρησιμοποιείται και για το "στρώσιμο" του υλικού στην διάρκεια των κατασκευών. Χρήση πινέλου μπορεί να γίνει σε εφαρμογές επίστρωσης πολύ μικρού πάχους, αρκεί φυσικά να είναι καλής ποιότητας και να μην αφήνει τρίχες. 
diadikasia-anamixis-ygrou-gyalioy
Για την μέτρηση της απαιτούμενης ποσότητας από κάθε συστατικό ο πρακτικότερος και ακριβέστερος τρόπος, για μικρές-μεσαίου μεγέθους κατασκευές, είναι δύο σύριγγες με ένδειξη ml. Παίρνετε με αυτές όση ποσότητα απαιτείται από κάθε συσκευασία, αδειάζετε το περιεχόμενό τους σε ένα ποτηράκι μιας χρήσης και αναμειγνύετε για περίπου 2-3 λεπτά με όχι ιδιαίτερα έντονες κινήσεις. Κατά την ανάμειξη θα πρέπει αρκετές φορές να "ξυστούν" με την σπάτουλα τόσο το κάτω μέρος του δοχείου όσο και τα πλαϊνά μέρη, ώστε να μην μείνει η παραμικρή ποσότητα υλικού που δεν θα ομογενοποιηθεί στο μείγμα.


mentagion-me-ygro-gyali
Η καλή ποιότητα του υγρού γυαλιού που θα χρησιμοποιήσετε, το ακριβές μέτρημα των συστατικών ανάλογα με τις προδιαγραφές του προϊόντος όσο και η σωστή ανάμειξη τους είναι οι καθοριστικότεροι παράγοντες στην επιτυχία των κατασκευών με υγρό γυαλί, ανεξάρτητα από το είδος-μέγεθός τους. 
Αν η ποσότητα βάσης ρητίνης που θα χρησιμοποιήσετε είναι μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη το αντικείμενό σας δεν θα στερεοποιηθεί-σκληρύνει πλήρως, αντίθετα αν η ποσότητα καταλύτη-σκληρυντή είναι αυξημένη έναντι της κανονικής δοσολογίας η διαδικασία ωρίμανσης-στερεοποίησης θα επιταχυνθεί αφύσικα, με αποτέλεσμα η τελική όψη του γυαλιού να είναι θαμπή ή και κιτρινωπή.   
trapezia-me-xylo-kai-ygro-gyali
Σε συσκευασίες μεγάλου μεγέθους, για χρήση σε αντίστοιχα μεγάλες κατασκευές π.χ έπιπλα, καλλιτεχνικές δημιουργίες κλπ. συχνά οι συνιστώμενες δοσολογίες ανά συστατικό αναφέρονται σε όγκο και όχι βάρος. 
Κάποιες εταιρίες επίσης διαθέτουν διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με την χρήση και συγκεκριμένα υγρό γυαλί λεπτόρευστο (πιο αραιό) για εφαρμογές χύτευσης σε καλούπια και πιο παχύρευστο για χρήση σε επιστρώσεις. Η διαφορά αυτή σαφώς διευκολύνει την όλη διαδικασία ειδικά σε εφαρμογές επίστρωσης αφού το πιο παχύρευστο υλικό θα "στρώσει" στις άκρες πολύ πιο εύκολα χωρίς να "τρέξει". Εδώ μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα προϊόντα και πληροφορίες-οδηγίες για την ενδεδειγμένη χρήση του καθενός. 
diadikasia-kataskeyhs-me-ygro-gyali
Τόσο στο αρχικό στάδιο ανάμειξης των δύο συστατικών όσο και κατά την τοποθέτηση σε καλούπια ή επίστρωση επιφανειών είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν φυσαλίδες, αποτέλεσμα του εγκλωβισμού αέρα στο υλικό κατά την διάρκεια της ανάδευσης.
Γ
ια να τις απαλείψετε χρησιμοποιείστε ένα θερμαντικό μέσο πχ περάστε, χωρίς να την ακουμπήσετε,  την φλόγα ενός αναπτήρα πάνω από την επιφάνειά του υγρού γυαλιού ή για μεγαλύτερες κατασκευές κάντε το ίδιο με ένα φλόγιστρο. Η θερμότητα θα εξαφανίσει άμεσα τις φυσαλίδες, από τη στιγμή που αυτές θα ανέβουν στην επιφάνεια της κατασκευής σας, κάτι που συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά από την στιγμή που θα ολοκληρώσετε την επίστρωση μιας επιφάνειας ή το γέμισμα καλουπιού.  
xromatismos-ygrou-gyalioy
Το υγρό γυαλί χρωματίζεται με προσθήκη ελάχιστης ποσότητας χρωστικής σε υγρή μορφή  ή σε σκόνη
antikeimena-me-xromatismeno-ygro-gyali
Υπάρχουν ασφαλώς ειδικά χρώματα για υγρό γυαλί όμως η ποσότητα που απαιτείται για να χρωματιστεί είναι τόσο μικρή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε τύπου χρωστική. Σε απλές κατασκευές και ειδικά στο στάδιο αρχικής εξάσκησης σε κατασκευές με υγρό γυαλί χρησιμοποιήσετε ένα καλής ποιότητας υγρό χρώμα, αν έχει και την ένδειξη "διαφανές" ακόμη καλύτερα. Ιδανικά για την συγκεκριμένη χρήση είναι και όλα τα χρώματα για κανονικό γυαλί
Ρίχνετε στο έτοιμο μείγμα υγρού γυαλιού σταγόνες χρώματος ή αντίστοιχη ποσότητα σκόνης και αναμειγνύετε πολύ καλά έως να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.    

kataskeyes-marble-me-ygro-gyali
Μια συχνή παρανόηση από αρχάριους είναι ότι βλέποντας αντικείμενα-επιφάνειες από υγρό γυαλί με πολλά χρώματα σε ακαθόριστα σχέδια, όψης marble κλπ. θεωρούν πως αυτές έχουν δημιουργηθεί με την μη πλήρη ομογενοποίηση-ανάμειξη του χρώματος στο μείγμα υγρού γυαλιού, με την δημιουργία δηλαδή σχεδίων με αδιάλυτο χρώμα μέσα στο υλικό και την εφαρμογή του με αυτή την μορφή πάνω σε επιφάνειες-αντικείμενα. Δεν είναι βεβαίως έτσι. Σε κατασκευές τέτοιας όψης έχει προηγηθεί ανάμειξη κάθε χρώματος σε διαφορετικό δοχείο με υγρό γυαλί και στην συνέχεια τα χρωματιστά μείγματα εκχύονται-εφαρμόζονται διαδοχικά. 



diakosmhtikes-marble-kataskeyes-me-ygro-gyali
Τότε και όσο το υγρό γυαλί είναι ακόμη ρευστό μπορείτε να παρέμβετε με σπάτουλα, οδοντογλυφίδα κλπ, ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου, για να δημιουργήσετε σχέδια με τα χρωματιστά μείγματα. 
diskos-kophs-me-ygro-gyali
Τα ιδιαίτερα εφέ, λεπτές γραμμώσεις, "φούσκες"  κλπ. πέρα από το σχέδιο που μπορείτε εσείς να δώσετε σε marble πολύχρωμες κατασκευές, όσο το μείγμα υγρού γυαλιού είναι ακόμη ρευστό, δημιουργούνται με διοχέτευση ζεστού αέρα. Γίνεται κυρίως με πιστολάκι μαλλιών, αλλά φυσικά από μια σχετική απόσταση ...ασφαλείας και σε χαμηλή ένταση γιατί διαφορετικά επιστρατεύστε ασετόν, οινόπνευμα, διαλυτικά για να καθαρίσετε τον ...χαμό, αν το μείγμα πεταχτεί τριγύρω :)  
xromatimos-se-ygro-gyali-me-xromata-oinopneymatos
Εξαίρεση αποτελούν τα χρώματα οινοπνεύματος (αλκοολούχα μελάνια) που μπορούν εκτός από την ανάμειξή τους με υγρό γυαλί να χρησιμοποιηθούν και αυτούσια δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς καθώς οι σταγόνες απλώνουν πάνω στο υγρό γυαλί. Η τεχνική αυτή έχει εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα εφαρμοσμένη σε κατασκευές με στρώσεις γυαλιού, όπου η μία απλώνεται μετά την άλλη με το που το γυαλί θα στερεοποιηθεί ελαφρά και θα μπορεί να αντέξει το βάρος της επόμενης στρώσης. Σταγόνες χρώματος θα ρίξετε σε κάθε στρώση υγρού γυαλιού έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να αποκτήσει έντονο χρωματικό "βάθος"
kosmhmta-me-ygro-gyali
Το υγρό γυαλί μπορεί, γενικά, να εφαρμοστεί και σε διαδοχικές στρώσεις, είτε για να εγκλωβιστούν μέσα σε μία μόνο κάποια στοιχεία-αντικείμενα, είτε για να δημιουργηθούν αντικείμενα με διαφορετικές αποχρώσεις γυαλιού ανά στρώση κλπ. Η εφαρμογή της κάθε επόμενης στρώσης θα πρέπει να γίνεται όσο η προηγούμενη δεν έχει πλήρως στερεοποιηθεί, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει ενιαία ομοιόμορφη και διαυγή όψη και να μην διακρίνονται θαμπές διαχωριστικές γραμμές. 
diakosmhtika-me-xromatisto-ygro-gyali
Όσο περισσότερο έντονα χρωματίζεται το υγρό γυαλί είναι φυσικό να μειώνεται η διαφάνεια του. Ασφαλώς και σε πολλών τύπων κατασκευές αυτό είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε άλλες συνδυάζονται πάνω στο ίδιο αντικείμενο περιοχές με έντονο χρώμα, άλλες με πιο απαλό χρωματισμό ή και κάποιες εντελώς διαφανείς, πάντως η τελική χρωματική όψη που αποκτά ένα αντικείμενο δεν εξαρτάται απαραίτητα από το αν θα χρησιμοποιηθεί χρωματισμένο ή άχρωμο υγρό γυαλί. 

kataskeyes-me-axromo-ygro-gyali
Και εντελώς διάφανο-αχρωμάτιστο μείγμα αν τοποθετήσετε σε ένα καλούπι-επιφάνεια έντονης απόχρωσης, πάνω σε ένα χρωματιστό χαρτί, αν βάψετε ένα καστόνι πριν το χρησιμοποιήσετε κλπ  ή εγκλωβίσετε μέσα στο μείγμα χρωματιστά στοιχεία, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα έντονο σε αποχρώσεις το δε υγρό γυαλί θα διατηρήσει το 100% της διαφάνειάς του.  
idees-gia-kataskeyes-me-ygro-gyali
Εκτός των αναλογιών ανάμειξης των δύο συστατικών και ο χρόνος σκλήρυνσης επίσης διαφέρει από προϊόν σε προϊόν αλλά και ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου/όγκο υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και  μπορεί να ποικίλει από μερικές ώρες, ημέρες έως και εβδομάδες για πολύ μεγάλες κατασκευές. Ο μέσος όρος πάντως για την στερεοποίηση μικρών-μεσαίων απλών κατασκευών κυμαίνεται από 1-2 έως 48 ώρες.
Στο διάστημα αυτό και τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες που πάνω στο υγρό γυαλί μπορεί να επικαθήσουν σωματίδια σκόνης, τρίχες από κατοικίδια κλπ. που πιθανώς αιωρούνται στον αέρα και θα χαλάσουν την τελική του όψη οι κατασκευές θα πρέπει να καλύπτονται-προστατεύονται. Για μικρές κατασκευές,  χρησιμοποιείστε ένα οποιοδήποτε πλαστικό σκεύος ή κουτί για να τις "καπακώσετε", μεγαλύτερα αντικείμενα προστατέψτε τα με νάϋλον-μουσαμά, που ασφαλώς δεν θα πρέπει να ακουμπά στην κατασκευή.

mentagion-me-antikeimena-se-ygro-gyali
Μια λεπτομέρεια που επίσης μπορεί να οδηγήσει σε ...δυσάρεστες εκπλήξεις είναι ότι η επιφάνεια που θα τοποθετήσετε κατασκευές για να στερεοποιηθούν θα πρέπει να είναι εντελώς επίπεδη και ίσια διαφορετικά την ίδια κλίση με αυτή θα πάρει και ...το υγρό γυαλί στις κατασκευές σας. :)
diakosmhtika-mple-antikeimena-apo-ygro-gyali
Ένας παράγοντας που επηρεάζει πολύ το τελικό αποτέλεσμα σε κατασκευές με πολυμερή υλικά, όπως το υγρό γυαλί, είναι οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του χώρου, τόσο κατά το στάδιο δημιουργίας τους όσο και έως το υλικό να στερεοποιηθεί πλήρως.
Έντονα χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από 15 βαθμούς ή ψηλότερες από 30, όπως και αυξημένα ποσοστά υγρασίας, επιταχύνουν ή επιβραδύνουν αντίστοιχα την ωρίμανση-στερεοποίηση του υγρού γυαλιού, πέρα από τους φυσιολογικούς χρόνους, επηρεάζοντας την τελική του όψη και αντοχή. Γι΄αυτό και ειδικά για μεσαίου ή μεγαλύτερου μεγέθους κατασκευές φροντίστε να δουλεύετε σε χώρο που δεν υπάρχει έντονη υγρασία και η θερμοκρασία κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα 20-25 βαθμούς.



diakosmhtika-mple-antikeimena-apo-ygro-gyali
Ο χρόνος που μπορεί να δουλευτεί το έτοιμο μείγμα υγρού γυαλιού πριν ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης, σε συνθήκες κανονικής θερμοκρασίας, είναι περίπου 30-60 λεπτά. Γι΄αυτό και κάθε φορά θα πρέπει να φτιάχνετε ποσότητα μείγματος τόση ώστε να προλαβαίνετε να την χρησιμοποιήσετε - μορφοποιήσετε στο διάστημα αυτό.
Η παρατεταμένη έκθεση αντικειμένων από υγρό γυαλί στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το κιτρίνισμά του, γι΄αυτό και η πλειοψηφία προϊόντων υγρού γυαλιού που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως εξάλλου αναφέρουν και στις προδιαγραφές τους, δεν ενδείκνυνται για κατασκευές εξωτερικών χώρων και φυσικά και το στάδιο κατασκευής τους θα πρέπει να ολοκληρώνεται σε εσωτερικό χώρο. 


Κατασκευές με Καλούπια
kaloupoia-gia-ygro-gyali
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους καλούπι-φόρμα σιλικόνης, αντίστοιχα με αυτά για κατασκευές με κερί, πηλό κλπ
Βεβαίως υπάρχουν και ειδικά καλούπια για υγρό γυαλί σε απλούς ή ιδιαίτερους σχηματισμούς, αλλά τόσο για να εξοικειωθείτε αρχικά με το υλικό όσο και για απλές κατασκευές χρησιμοποιείστε καλούπια σιλικόνης γενικής χρήσης, ακόμη και αυτά για χρήση στην ζαχαροπλαστική.
kataskeyes-me-ygro-gyali-se-kaloupia
Η επάλειψη με ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης (όχι λαδιού) ή του ειδικού αποκολλητικού σπρέί σιλικόνης για καλούπια θα διευκολύνει την διαδικασία ξεκαλουπώματος. Αν χρησιμοποιήσετε βαζελίνη κάντε το 30-60 λεπτά πριν τοποθετήσετε το υγρό γυαλί στο καλούπι.
apoxhramena-louloudia-mesa-se-ygro-gyali
Πολύ ελαφρά στοιχεία - αντικείμενα που θέλετε να εγκλωβίσετε σε μια κατασκευή πχ αποξηραμένα λουλούδια, χαρτί κλπ. ίσως χρειαστεί με ένα καλαμάκι-οδοντογλυφίδα ή λαβίδα να τα "βοηθήσετε" αρχικά να σταθεροποιηθούν στην θέση που θέλετε για να μην επιπλέουν και στέκονται στην επιφάνεια. 
kataskeyes-pres-papie-me-ygro-gyali
Κάθε είδους υλικό-αντικείμενο που πρόκειται να εγκλωβιστεί σε κατασκευές με υγρό γυαλί π.χ λουλούδια, άμμος, κοχύλια, χαρτί, φωτογραφίες, μεταλλικά-ξύλινα στοιχεία, γκλίτερ, χάντρες κλπ. θα πρέπει να είναι απολύτως στεγνό χωρίς το παραμικρό ίχνος υγρασίας αλλά και σκόνης. Η διαύγεια του υλικού είναι τέτοια, ειδικά όταν δεν έχει χρωματιστεί, που πραγματικά οτιδήποτε στο εσωτερικό του ακόμη και κόκκοι σκόνης, χνούδια κλπ. διακρίνονται.
kaloupia-kosmhmatvn-gia-ygro-gyali
kaloupia-silikonhs-gia-ygro-gyali
Ειδικά για κατασκευή κοσμημάτων καλούπια για υγρό γυαλί υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων-μεγεθών και σχεδιασμένα με τρόπο που προβλέπουν την κάθε λεπτομέρεια ανάλογα με τον τύπο κοσμήματος, πχ τρύπες για πέρασμα αλυσίδας στα μενταγιόν κλπ. Το υγρό γυαλί λειτουργεί και σαν κόλλα, έτσι πρόσθετα μεταλλικά στοιχεία, κουμπώματα κλπ μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας κατά την διαδικασία κατασκευής στο καλούπι και να στερεοποιηθούν-ενσωματωθούν στην επιφάνεια του κοσμήματος ταυτόχρονα με την σκλήρυνση του υγρού γυαλιού χωρίς να χρειαστεί η εκ των υστέρων κόλλησή τους.  
Με μια εποξική ρευστή κόλλα μπορείτε βεβαίως και μετά την ολοκλήρωση μιας κατασκευής να προσθέσετε-κολλήσετε πάνω στο στερεοποιημένο υγρό γυαλί στοιχεία από ξύλο ή μέταλλο 

kataskeyes-epistroshs-me-ygro-gyali

Εφαρμογές Επίστρωσης 
Εξαιρουμένων των κατασκευών κοσμημάτων σε καλούπια, οι πιο διαδεδομένες και ταυτόχρονα πιο εντυπωσιακές χρήσεις του υγρού γυαλιού είναι εφαρμογές επίστρωσης.
Η επικάλυψη επιφανειών-αντικειμένων με υγρό γυαλί σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε χρηστικά - διακοσμητικά αντικείμενα με εξαιρετική όψη που μπορεί να μοιάζουν με γυάλινα ή να δίνουν την εντύπωση ότι έχει χρησιμοποιηθεί σμάλτο πάνω σε γυαλί. 
diskoi-servirismatos-me-ygro-gyali

Ο βαθμός δυσκολίας των κατασκευών με επίστρωση υγρού γυαλιού διαφέρει κυρίως ανάλογα με το αν η επιφάνεια-αντικείμενο προσφέρεται για να χρησιμοποιηθεί περίπου ως "καλούπι" από το οποίο όμως δεν θα χρειαστεί να ξεκαλουπωθεί το υλικό. Για παράδειγμα ένας ξύλινος ή μεταλλικός δίσκος σερβιρίσματος, ένα πιάτο ή ένα κοχύλι και γενικά αντικείμενα που διαθέτουν έστω ένα μικρό βάθος, που αυτό θα γεμίσει με υγρό γυαλί, είναι ευκολότερο να τα επεξεργαστείτε σε αντίθεση πχ με την επιφάνεια ενός τραπεζιού ή ενός επίπεδου σουβέρ που το γυαλί θα πρέπει να "στρωθεί" σωστά στις άκρες ώστε συνολικά να έχει άψογη εμφάνιση.  
antikeimena-apo-ygro-gyali
Η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιήσετε βοηθά κυρίως σε αυτού του τύπου κατασκευές. Ένα καλής ποιότητας υγρό γυαλί και αν φυσικά τα συστατικά του έχουν αναμειχθεί σωστά, "κυλά" προς τις άκρες του αντικειμένου πιο ομαλά και "αγκαλιάζει" το σχήμα του σε όλα τα σημεία πιο εύκολα.  
Σε τέτοιου τύπου εφαρμογές επίστρωσης το υλικό εκχύεται στην επιφάνεια-αντικείμενο τμηματικά, ξεκινώντας από το κέντρο και βοηθώντας αν χρειάζεται με σπάτουλα-οδοντογλυφίδα το γυαλί να "κυλήσει" και να καλύψει το σύνολο της επιφάνειας με μια στρώση ίδιου πάχους σε όλα τα σημεία.  
pos-kovete-to-ygro-gyali
Στο στάδιο σκλήρυνσης του υλικού και πριν αυτό στερεοποιηθεί πλήρως το υγρό γυαλί μπορεί να κοπεί με ψαλίδι. 
Αυτή είναι μια τεχνική που σας βοηθά τόσο να διορθώσετε πιθανές ατέλειες στις άκρες σε λεπτές κατασκευές επίστρωσης όσο και να δημιουργήσετε πολύ λεπτά κομμάτια υγρού γυαλιού, σε όποιο σχήμα-μέγεθος-χρώμα-θέλετε, για χρήση στη συνέχεια σε διαφόρων τύπων κατασκευές. 
psifidota-me-ygro-gyali


Για να το κάνετε απλώστε μια λεπτή στρώση γυαλιού πάνω σε επιφάνεια σιλικόνης, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στην ζαχαροπλαστική, για ψήσιμο κλπ. Αφήστε λίγη ώρα, ανάλογα με τις οδηγίες-προδιαγραφές του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε και στην συνέχεια τραβήξτε προσεκτικά από τις άκρες το γυαλί για να ξεκολλήσει από την σιλικόνη. Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια. Αν αντί για απλό χρησιμοποιήσετε έναν δίσκο σιλικόνης με σχέδια αυτά θα αποτυπωθούν και πάνω στο υγρό γυαλί.
Τέτοια πολύ μικρού πάχους κομμάτια υγρού γυαλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ψηφίδες για δημιουργία πολύ εντυπωσιακών ψηφιδωτών κατασκευών, για κατασκευή κοσμημάτων που τα λεπτά κομμάτια υγρού γυαλιού "δένονται" με μεταλλικά στοιχεία κλπ.
psifidota-me-ygro-gyali
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μεγαλύτερου πάχους στρώση υγρού γυαλιού μπορούν να δημιουργηθούν κατασκευές σε όποιο σχηματισμό θέλετε αρκεί να "οριοθετήσετε" το περίγραμμά τους. Δημιουργώντας δηλαδή υποτυπώδη πρόχειρα καλούπια που απλώς θα εμποδίσουν το υλικό να τρέξει έξω από τα περιθώριά τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιλικόνη σε σωληνάριο για σχηματίσετε ένα "καλούπι" που θα γεμίσετε με υγρό γυαλί, ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια κάθε είδους, ακόμη και κουπ-πατ ζαχαροπλαστικής. Γεμίστε απλώς με γυαλί το εσωτερικό μέρος των ...αυτοσχέδιων αυτών καλουπιών που θα τα απομακρύνετε όταν το γυαλί στερεοποιηθεί. 

aytosxedia-kaloupia-silikonhs-gia-ygro-gyali
Ένα τρυκ που χρησιμοποιούν ακόμη και επαγγελματίες για να δώσουν τελικά άψογη εμφάνιση και περιμετρικά σε αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο, στα σημεία δηλαδή που ακουμπούσε κατά την κατασκευή η σιλικόνη, το ξύλο, το κουπ πατ ή οποιοδήποτε δοχείο-αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιήθηκε σαν αυτοσχέδιο καλούπι για μια κατασκευή, είναι η κάλυψή του όταν η κατασκευή στερεοποιηθεί με χρύσωμα ή γκλίτερ.
souver-apo-ygro-gyali

Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο πιο πρακτικός και για να δημιουργήσετε σουβέρ ή και επίπεδες πιατέλες μεγάλου μεγέθους με ακανόνιστο τελείωμα στις άκρες και χρησιμοποιώντας μείγματα υγρού γυαλιού διαφορετικών αποχρώσεων. Αν δεν καλύψετε την "ανώμαλη" υφή περιμετρικά  με χρύσωμα, γκλίτερ κλπ.  θα έχουν την όψη κομμένου πετρώματος. 
kataskeyh-mpol-me-ygro-gyali
Σαν καλούπι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σκεύη από σιλικόνη πχ μπωλ για να δημιουργηθούν αντίστοιχα σε σχήμα και μέγεθος από υγρό γυαλί. 
Τοποθετείτε σε ένα μπωλ σιλικόνης, διαδοχικά, μείγματα υγρού γυαλιού διαφορετικών αποχρώσεων δημιουργώντας τα σχέδια-συνδυασμούς που θέλετε. Δεν γεμίζετε το μπωλ, τοποθετείτε υγρό γυαλί μόνο στο κάτω, βαθύ μέρος του.
kataskeyh-mpol-me-ygro-gyali-2
Μέσα στο μπωλ με το μείγμα υγρού γυαλιού τοποθετείτε ένα πανομοιότυπο μπωλ σιλικόνης στο οποίο προσθέτετε νερό ώστε να αποκτήσει το απαιτούμενο βάρος που θα κρατήσει τα δύο μπωλ "κολλημένα" μεταξύ τους και έτσι το υγρό γυαλί που παρεμβάλλεται θα πάρει το ίδιο σχήμα.   
kataskeyh-mpol-me-ygro-gyali-3
Όταν το γυαλί στερεοποιηθεί αλλά πριν σκληρύνει πλήρως  απομακρύνετε το πάνω μπωλ και ξεκαλουπώνετε την κατασκευή από το κάτω.
Αν χρειάζεται κόβετε ή τρίβετε με γυαλόχαρτο κάποια ακανόνιστα σημεία στο χείλος της κατασκευής ώστε να αποκτήσει ίσιο τελείωμα και καλύπτετε το χείλος με χρύσωμα ή γκλίτερ σε όποια απόχρωση ταιριάζει. 

kosmhma-me-idiaitero-sxhma-apo-ygro-gyali
Γενικά τα κομμάτια υγρού γυαλιού με μικρό πάχος μπορούν να σχηματοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους ακόμη και χωρίς κανονικό καλούπι, αρκεί να διαθέτει κάποιος την εμπειρία σε ποιο στάδιο σκλήρυνσης ακριβώς θα πρέπει να κοπεί, ώστε να μην χαλάσει η όψη του και φυσικά αρκετή ...φαντασία τόσο για τα σχήματα όσο και πως μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν
gyalisma-ygrou-gyalioy
Μετά την στερεοποίησή του το υγρό γυαλί μπορεί να τριφτεί με ψιλό γυαλόχαρτο, χοντρή λίμα ή μαλακό τριβείο και, αντίθετα με ό,τι θα πίστευε κανείς πριν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο υλικό, όσο πιο πολύ τρίβεται τόσο περισσότερο γυαλίζει.  Bεβαίως ο πιο απλός τρόπος για να γίνονται ακόμη πιο ...λαμπερά αντικείμενα-επιφάνειες και να αποκτούν όψη κανονικού γυαλιού είναι τα ειδικά γυαλιστικά βερνίκια για ρητίνες που φυσικά και χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σε κάθε τύπου κατασκευές. Το καλύτερο προϊόν της αγοράς για την συγκεκριμένη χρήση είναι αυτό, αλλά θα το βρείτε μόνο σε eshops του εξωτερικού. 
diskos-kai-souver-apo-ygro-gyali
Μια σημαντική λεπτομέρεια που μπορεί να επηρεάσει την τελική όψη κάποιων εφαρμογών είναι η συμπεριφορά του υγρού γυαλιού πάνω σε απορροφητικά υλικά και μη εντελώς λείες-στιλπνές επιφάνειες πχ εντελώς ακατέργαστο ξύλο, άβαφτο τσιμέντο-πηλό κλπ. Το υγρό γυαλί εισχωρεί στους πόρους των επιφανειών αυτών, έτσι η τελική του όψη δεν είναι απόλυτα διαυγής. Γι΄αυτό και σε όποια χρήση-κατασκευή με υγρό γυαλί σε συνδυασμό με τέτοια υλικά-επιφάνειες, ακόμη και αν τα χρησιμοποιήσετε ως αυτοσχέδια καλούπια, θα πρέπει αυτές πρώτα να "κλείσουν" εντελώς με αστάρι.
diakosmhtikh-kataskeyh-prothiki-apo-ygro-gyali


Καλλιτεχνικές εφαρμογές 
Πρόκειται ασφαλώς για ένα υλικό με τεράστιες δυνατότητες και απίστευτο τελικό αποτέλεσμα σε μικρές αλλά κυρίως σε μεγάλου μεγέθους καλλιτεχνικές φαρμογές.  
Σε κατασκευές  επίπλων, σε συνδυασμό με ξύλο, μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά έργα τέχνης ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ξύλινα, μεταλλικά ή και πέτρινα στοιχεία για δημιουργία γυάλινων "γλυπτών", προθήκες εκθεμάτων σε μουσειακούς χώρους κλπ. 
Οι κατασκευές αυτές ασφαλώς και απευθύνονται σε επαγγελματίες και εκτός από ταλέντο απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις - εργαλεία.  
xylino-trapezi-me-stoixeia-apo-ygro-gyali
Κάποιες τέτοιες δημιουργίες επίπλων και ειδικά τραπεζιών δεν είναι βεβαίως απαγορευτικές με την έννοια του ακατόρθωτου για κάποιον που ασχολείται με ξύλινες κατασκευές, διαθέτει επαγγελματικά εργαλεία επεξεργασίας του ξύλου κλπ. ή αν κάποιος επαγγελματίας σας φέρει ένα κομμάτι ξύλου στην μορφή που θα έχει "σκαφτεί" στην επιφάνειά του το σχήμα που θέλετε, ώστε εσείς απλώς να το γεμίσετε με υγρό γυαλί. 
Εδώ μπορείτε να δείτε πολλές τέτοιες εξαιρετικές κατασκευές, τόσο σαν τελικό αποτέλεσμα όσο και σαν διαδικασία. Όσοι ενδιαφέρεστε για κάτι ανάλογο προτιμήστε videos μεγάλης διάρκειας στα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά την διαδικασία, πραγματικά αξίζει τον κόπο ο χρόνος που θα αφιερώσετε. 
kallitexnikes-kataskeyes-me-ygro-gyali
kallitexnikes-kataskeyes-me-ygro-gyali-2
Οι κατασκευές αυτές για έναν ερασιτέχνη μπορούν να λειτουργήσουν κυρίως σαν ...έμπνευση αφού κάθε ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί και σε ...σμίκρυνση. :)
Για παράδειγμα ένα τεράστιο γλυπτό που ένας καλλιτέχνης-επαγγελματίας δημιουργεί με υγρό γυαλί και ξύλο εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε ...κόσμημα ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο. 
kallitexnikes-kataskeyes-me-ygro-gyali-3
Γενικά, ο συνδυασμός χρωματισμένου υγρού γυαλιού με ξύλο, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο σε μεγάλες-καλλιτεχνικές κατασκευές με πιο διαδεδόμενες τα τραπέζια αυτής της όψης, αλλά και σε πιο μικρά αντικείμενα, κοσμήματα κλπ. που μπορούν να δημιουργηθούν με δύο τρόπους. Ή σκαλίζοντας-σκάβοντας το ξύλο ώστε να δημιουργηθούν εσοχές που στην συνέχεια θα γεμίσουν με υγρό γυαλί ή σε καλούπι μέσα στο οποίο  πριν το γέμισμα με υγρό γυαλί τοποθετούνται κομμάτια ξύλου. 
kosmhmata-me-ygro-gyali-kai-xylo

Πως να ξεκινήσετε
Είναι γεγονός ότι η εγχώρια ιντερνετική ...βιβλιογραφία είναι σχετικά φτωχή. Στα Ελληνικά θα βρείτε πολύ λίγες πληροφορίες-videos σχετικά με κατασκευές από υγρό γυαλί, σε σχέση με το αντίστοιχο πολυάριθμο ξενόγλωσσο ενημερωτικό υλικό. Ακόμη και η εγχώρια DIY ...βιομηχανία είναι στοιχειωδώς επαρκής σε υλικά, καλούπια κλπ. Στα μεγάλα καταστήματα - eshops με είδη για χόμπυ-κατασκευές, δείτε ενδεικτικά εδώ θα βρείτε βεβαίως εκτός από το βασικό υλικό και καλούπια, χρώματα κλπ. αλλά σε καμιά περίπτωση την ποικιλία που διαθέτουν τα αντίστοιχα του εξωτερικού, ειδικά για κατασκευές κοσμημάτων.
Όμως για να ξεκινήσετε την ...γνωριμία σας με το υγρό γυαλί δεν χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερα εξειδικευμένο και για την ακρίβεια το πρώτο που χρειάζεται δεν πουλιέται πουθενά και είναι απλώς και μόνο ...να μην βιαστείτε. :)
Όσο και αν σας άρεσε ένας πολύχρωμος δίσκος που είδατε ή ένα κόσμημα δημιουργημένο με καλούπι, όσο απλά και αν σας φαίνονται στην ...θεωρία και θέλετε και εσείς να τα φτιάξετε, μην ξεκινήσετε από εκεί
kataskeyes-me-ygro-gyali-gia-arxarious
Προμηθευτείτε μια μικρή συσκευασία υγρού γυαλιού, μερικά καστόνια κοσμημάτων και φόρμες σιλικόνης διαφόρων σχημάτων σε μικρό μέγεθος.
Ξεκινείστε κατ΄αρχήν να δημιουργείτε διαφανείς-άχρωμες κατασκευές μέσα στις φόρμες, ανακατεύοντας πότε λιγότερο πότε περισσότερο το υλικό για να δείτε στην πράξη τις διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα, τον χρόνο στερεοποίησης και τα "λάθη" που μπορούν να γίνουν σε μια κατασκευή. 
idees-gia-metagion-me-ygro-gyali
Στην συνέχεια προσθέστε χρώμα στο γυαλί και "παίξτε" λίγο με το πως αυτό συμπεριφέρεται επίσης σε κατασκευές σε καλούπια σιλικόνης. Δημιουργείστε με τα καστόνια απλά κοσμήματα προσθέτοντας και χαρτί, άμμο, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια κλπ. για να εξοικειωθείτε και με την διαδικασία εγκλωβισμού αντικειμένων.  

diy-ygro-gyali

Αφού αποκτήσετε την στοιχειώδη "επαφή" με το υλικό χρησιμοποιείστε αντικείμενα που διαθέτουν εσοχή μικρού βάθους πχ απλές γυάλινες βάσεις για κεριά για να τις γεμίσετε με υγρό γυαλί, τοποθετώντας αν θέλετε και κάποια διακοσμητικά στοιχεία για να φτιάξετε τα πρώτα σας ...σουβέρ.
Έτσι σταδιακά αυξήστε τόσο το μέγεθος των αντικειμένων όσο και τον βαθμό δυσκολίας δημιουργώντας για παράδειγμα στην συνέχεια σουβέρ από υγρό γυαλί επικαλύπτοντας εντελώς επίπεδα έτοιμα σουβέρ, αφήστε επίτηδες το γυαλί να τρέξει στις άκρες και κόψτε το στη συνέχεια με ψαλίδι κλπ. 
diskos-decoupage-me-ygro-gyali
Γενικά, οι κατασκευές πάνω σε "οριοθετημένες" επιφάνειες αντικείμενα είναι περισσότερο απλές, για παράδειγμα αν εφαρμόσετε decoupage σε έναν δίσκο και στην συνέχεια γεμίσετε με υγρό γυαλί έχετε ήδη φτιάξει μια απλή μεν αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατασκευή. Εν συνεχεία αποπειραθείτε το ίδιο αλλά χωρίς χαρτί και με χρωματιστά μείγματα γυαλιού που θα τους δώσετε τους σχηματισμούς που θέλετε και κάπως έτσι, αν φυσικά σας αρέσει μπορείτε να φτάσετε σε ακόμη μεγαλύτερα αντικείμενα και πιο σύνθετες εφαρμογές. 
kosmhmtata-kai-kaloupia-gia-ygro-gyali
Αν σας ενδιαφέρει αποκλειστικά η κατασκευή κοσμημάτων, προμηθευτείτε καλούπια διαφόρων τύπων για να κάνετε τις δοκιμές σας, ξεκινώντας και εδώ από απλές κατασκευές και αυξάνοντας σταδιακά τον βαθμό δυσκολίας και συνδυασμού υλικών και τεχνικών. 
pomola-portas-me-ygro-gyali
Μια επίσης ιδιαίτερη και χρηστική εφαρμογή υγρού γυαλιού, κατάλληλη  για να εξασκηθείτε στις κατασκευές με το συγκεκριμένο υλικό, είναι τα πόμολα που μπορείτε να φτιάξετε με καλούπια σε όποιο σχήμα θέλετε και να διακοσμήσετε με πρόσθετα στοιχεία πχ χαρτί, μεταλλικά διακοσμητικά κλπ.
Με σχετικά απλό τρόπο μπορείτε να δώσετε πραγματικά νέα όψη σε πόρτες, συρταριέρες, ντουλάπια κλπ.
Τοποθετείστε στο καλούπι μείγμα υγρού γυαλιού μαζί με όποιο πρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο θέλετε και την βίδα, ώστε αυτή να συγκολληθεί ταυτόχρονα με την σκλήρυνση του γυαλιού. 

diy-pomola-epiplvn-me-ygro-gyali

Μετά το αρχικό στάδιο πρακτικής εξάσκησης και την βασική εξοικείωση με το υλικό και τις δυνατότητές του όλα τα υπόλοιπα είναι, όπως και σε κάθε τύπου δημιουργίες-κατασκευές, απλώς θέμα ...φαντασίας
diskoi-kai-xylo-kophs-me-ygro-gyali
idees-gia-diy-kataskeyes-me-ygro-gyali
kataskeyew-me-ygro-gyali-1
kataskeyew-me-ygro-gyali-2
kataskeyew-me-ygro-gyali-3
kataskeyew-me-ygro-gyali-4
kataskeyew-me-ygro-gyali-5
kataskeyew-me-ygro-gyali-6
kataskeyew-me-ygro-gyali-7
kataskeyew-me-ygro-gyali-8



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Όνομα

10 must,8,3D ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ,2,3D DECOUPAGE,1,αγορές on line,4,αερόστατα από κολοκύθες,1,ΑΕΡΟΦΥΤΑ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΑ,2,αλλαγή ταπετσαρίας,3,αλλαγή υφάσματος πολυθρόνας,1,αλλαγή χρήσης αντικειμένων,1,αλόη,1,αλουμινόχαρτο,3,άμμος,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,4,ανακύκλωση,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,19,ανακυκλώσιμα υλικά,13,ανθοδέσμες με σφουγγάρι,1,ΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,5,αντικέ γραφεία,1,αντικέ έπιπλα,1,αντικέ πίνακες,1,αντικείμενα σχέδια Decoupage,1,ΑΝΥΔΡΟΙ ΚΗΠΟΙ,2,αποθήκη,1,αποκριάτικα μακιγιάζ,1,αποκριάτικες κατασκευές,5,αποκριάτικες μάσκες,3,αποκριάτικες στολές,6,αποκριάτικη διακόσμηση,2,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,15,αποξηραμένα λουλούδια,1,αποξηραμένες κολοκύθες,2,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,25,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,1,ασπρόμαυρες διακοσμήσεις,1,αυλές μπαλκόνια σε παραδοσιακό στυλ,1,αφρολέξ,1,βάζα,1,Βασιλικός,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,1,βάψιμο,1,βάψιμο γενικά,20,βάψιμο γυαλί,3,βάψιμο γυαλιού,1,ΒΑΨΙΜΟ ΕΠΙΠΛΩΝ,73,ΒΑΨΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,30,βάψιμο με βερνίκια νυχιών,1,βάψιμο με τεχνοτροπίες,3,βάψιμο μέταλλο,1,βάψιμο μέταλλο σίδερο,1,βάψιμο ξύλου,1,βάψιμο πασχαλινών αυγών,1,βάψιμο πλακάκια,1,βάψιμο τοίχου με σχέδια,2,ΒΑΨΙΜΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ,1,βάψιμο υφασμάτων,1,ΒΑΨΙΜΟ-ΧΡΩΜΑΤΑ,13,ΒΕΛΟΥΔΟ,1,βιβλία,1,βιβλία ευχών,1,ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ,2,βιβλιοθήκες,9,Βιεννέζικη Ψάθα,2,ΒΙΤΡΩ,2,βιτρώ,1,ΒΟΤΣΑΛΑ,4,βότσαλα,10,ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ,1,ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΙ,1,βρεφικά αναμνηστικά,1,γάμος βάφτιση,6,ΓΑΜΟΣ-ΒΑΦΤΙΣΗ,12,ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,5,ΓΛΑΣΤΡΕΣ,39,γλάστρες με πλακάκια,1,ΓΛΥΠΤΙΚΗ,1,γλυπτική ζωγραφική,1,ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,2,γραφεία για μικρούς χώρους,1,ΓΡΑΦΕΙΟ,15,γραφείο στο σπίτι,2,γυαλί,16,γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες,1,γυαλότουβλα,1,ΓΥΨΟΣ,1,γύψος,3,γυψοσανίδες,1,γωνιακά έπιπλα,1,ΔΑΠΕΔΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ,1,ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ,1,δέρμα,1,διάδρομοι κήπου από παλέτες,1,διακοσμήσεις για την είσοδο του σπιτιού,1,διακοσμήσεις με καναπέδες από παλέτες,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ,2,διακοσμήσεις σε γκρι χρώμα,1,διακοσμήσεις σε κόκκινο χρώμα,1,διακοσμήσεις σε μπλε πορτοκαλί,1,διακοσμήσεις σε μωβ χρώμα,1,διακοσμήσεις σε παστέλ αποχρώσεις,2,διακοσμήσεις σε πράσινο και ροζ-μωβ,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΩΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,141,διακόσμηση,1,διακόσμηση βιτρίνας,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,368,διακόσμηση καθιστικού σε εθνικ στυλ,1,διακόσμηση κόκκινο,1,διακόσμηση κονσόλες,1,διακόσμηση κουζίνας,17,διακόσμηση κρεβατοκάμαρας,8,διακόσμηση με γωνιακά έπιπλα,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,5,διακόσμηση με πουά,1,διακόσμηση με ταπετσαρία,1,διακόσμηση μικρών χώρων,1,διακόσμηση παιδικού δωματίου,2,διακόσμηση πιάτου,1,διακόσμηση σε άσπρο μαύρο γκρι,1,διακόσμηση σε τραπέζια μπουφέδες,1,διακόσμηση σπιτιού,80,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΙΧΩΝ,18,διακόσμηση τοίχων,8,διακόσμηση τούρτας,1,διακόσμηση χαλιά,1,διακοσμητικά από πηλό,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ,13,διακοσμητικά μαξιλάρια,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,διακοσμητικά στεφάνια,4,διακοσμητικά στεφάνια από αλουμίνιο,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛ,37,διακοσμητικά φωτάκια,1,διακοσμητικά φωτάκια από ξερά κολοκύθια,1,διακοσμητικά mobiles,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,1,διακοσμητικός κανόνας 60-30-10,1,διαμόρφωση γραφείου,2,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΟΥ,31,διαμόρφωση κήπου,2,διαμόρφωση μικρού μπαλκονιού,2,διαμόρφωση μικρών σπιτιών,1,διαμόρφωση μικρών χώρων,1,διαμόρφωση παραθαλάσσιων σπιτιών,1,διαμόρφωση χώρου για νηπιαγωγεία παιδικούς σταθμούς,1,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,182,διάτρητοι πίνακες,1,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,1,ΔΙΑΦΟΡΑ Εποχιακά,5,ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ,1,διαχωριστικά χώρου,1,ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ,1,ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ,2,ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗ,1,εδαφοκάλυψη κήπων,1,έθνικ διακοσμήσεις,7,ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ,1,είδος χρώματος ανά υλικό,1,ΕΙΣΟΔΟΣ,9,ΕΛΑΤΟ,1,ΕΛΛΑΔΑ,1,εξοχικό,3,έξυπνες λύσεις για μικρούς χώρους,1,ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,115,ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,1,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,4,επαγγελματικοί χώροι,1,ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,ΕΠΙΠΛΑ,55,έπιπλα από βαρέλια,1,ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,10,έπιπλα από παλέτες,7,έπιπλα από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ,1,έπιπλα κουζίνας,2,έπιπλα μπάνιου,1,ΕΠΙΠΛΑ RATTAN,1,επισμάλτωση μπανιέρας,1,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ,1,ΕΠΟΧΙΑΚΑ,4,ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ,1,έτοιμα καλύμματα επίπλων,1,έτοιμος πηλός,8,εύκαπτη πέτρα-πλακάκι,1,ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,43,εύκολες κατασκευές για στεφάνια,1,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,9,ζωγραφική σε τοίχους,1,ζωγραφική σε έπιπλα,1,ζωγραφική σε πέτρες,2,ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,1,ηλιακά φωτιστικά,7,ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ,12,ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ,5,θαλασσόξυλα,13,ΘΕΡΜΑΝΣΗ,1,ιδέες βάψιμο,7,ιδέες για βάψιμο επίπλων,2,ιδέες για διαδρόμους μονοπάτια κήπου,1,ιδέες για διαμόρφωση κήπου,1,ιδέες για δώρα σε μετρητά,1,ιδέες για έθνικ διακοσμήσεις,1,ιδέες για έπιπλα ως διαχωριστικά,1,ιδέες για καλύμματα επίπλων,1,ιδέες για κήπο μπαλκόνι,1,ιδέες για κιόσκια σε κήπους αυλές,1,ιδέες για κρεμαστές γλάστρες,1,ιδέες για μικρά μπάνια,1,ιδέες για μικρούς κήπους αυλές,1,ιδέες για μπαλκόνια,2,ιδέες για να φτιάξετε κεφαλάρια,3,ιδέες για παιχνιδοκατασκευές,1,ιδέες για παρτέρια,2,ιδέες για πολύχρωμες κουζίνες,1,ιδέες για ραφιέρες,1,ιδέες για στολισμό καλοκαιρινής βιτρίνας,1,ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου,1,ιδέες για την είσοδο χωλ,2,ιδέες για τούρτες γενεθλίων,1,ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα,1,ιδέες για ψηφιδωτά σε κήπο,1,ιδέες για decoupage,1,ιδέες για Diaper Cakes,1,ιδέες διακόσμησης πιάτου,1,ιδέες διαμόρφωσης κήπου,2,ιδέες έπιπλα,21,ιδέες επίπλωσης AirBNB,2,ιδέες λύσεις για μικρά καθιστικά,2,ιδέες με πουά υφάσματα,1,ΙΚΕΑ,52,ΙΣΤΟΡΙΑ,1,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ,1,ΚΑΔΡΑ,2,κάδρα,23,κάδρα από αλουμινόχαρτο,1,ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,9,καθρέφτες,12,καθρέφτες με θαλασσόξυλα,1,ΚΑΚΤΟΙ,2,καλάθια από κουρελάκια,1,καλάθια με σκοινί,1,καλάμι,3,καλαμωτές,1,καλέντουλα,1,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΝΕΡΟ,1,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,81,καλοκαιρινά τραπέζια,1,καλοκαιρινά χαλάκια εισόδου,1,καλοκαιρινές ιδέες για κάδρα,1,καλοκαιρινές κατασκευές,41,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,45,καλοκαιρινή διακόσμηση,19,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ,2,καλύμματα επίπλων,3,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,κάμπινγ,2,ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,4,καναπέδες,9,καναπέδες από παλέτες,2,καπέλα μινιατούρες,1,καρούλια καλωδίων,1,ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΚΕΑ,1,κατασκευέ από σκοινί,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,170,κατασκευές από ανακλυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από βαρέλια,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΙ - ΛΥΓΑΡΙΑ,1,κατασκευές από καφάσια,1,κατασκευές από κολοκύθες,5,κατασκευές από κονσερβοκούτια,3,κατασκευές από κουτάκια αναψυκτικών,1,κατασκευές από λάστιχα αυτοκινήτων,1,κατασκευές από μεταχειρισμένα παλιά αντικείμενα,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,18,κατασκευές από παλέτες για καταστήματα,1,κατασκευές από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,κατασκευές από ρολό χαρτιού,1,κατασκευές από συρτάρια,1,κατασκευές για κατοικίδια,2,κατασκευές για κατοικίδια από παλέτες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,38,κατασκευές για παιδικές κουζίνες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,52,καΤασκευές επίπλων,1,κατασκευές εφαρμογές πατητής τσιμεντοκονίας,1,κατασκευές κεριά,12,κατασκευές κήπος,23,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΟΥ,1,κατασκευές με βότσαλα,4,κατασκευές με βότσαλα πέτρες,2,κατασκευές με γλάστρες,1,κατασκευές με γυαλότουβλα,1,κατασκευές με γύψο,3,κατασκευές με γυψοσανίδα,1,κατασκευές με δαντέλες σεμέν,1,κατασκευές με διάτρητα πάνελ,1,κατασκευές με έτοιμο πηλό,5,κατασκευές με θαλασσόξυλα,2,κατασκευές με καλάμια,1,κατασκευές με καλούπι,1,κατασκευές με κεραμίδια,3,κατασκευές με κορμούς,1,κατασκευές με κουκουνάρια,3,κατασκευές με κουμπιά,1,κατασκευές με κοχύλια,1,κατασκευές με λινάτσα,1,κατασκευές με μπουκάλια,3,κατασκευές με ξυλάκια χειροτεχνίας,1,κατασκευές με πλακάκια,1,κατασκευές με σεμέν δαντέλες,4,κατασκευές με σκοινί,3,κατασκευές με σπιρτόκουτα,1,κατασκευές με σύρμα,4,κατασκευές με ταπετσαρία,1,κατασκευές με τσιμέντο,7,κατασκευές με τσιμεντόλιθους,1,κατασκευές με υγρό γυαλί,4,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,41,κατασκευές με φελιζόλ,2,κατασκευές με φελλό,1,κατασκευές με φύλλα,1,κατασκευές με χαρτί,36,κατασκευές με χαρτί εφημερίδας,1,κατασκευές με χάρτινες αυγοθήκες,1,κατασκευές ρολόγια τοίχου,1,κατασκευές τύπου βιτρώ,1,κατασκευές ψηφιδωτά,1,κατασκευές mobiles,2,κατασκευή αντικέ κάδρα,1,κατασκευή βάσης για κρεμαστής γλάστρας,1,κατασκευή μπωλ από φύλλα,1,κατασκευή παζλ με φωτογραφίες,1,κατασκευή παιδικά κουκλόσπιτα,1,κατασκευή ραφιών από κορνίζες,1,κατασκευή σίτας,1,κατασκευή υφασμάτινων καλαθιών,1,κατασκευή φωτιζόμενο τραπεζάκι,1,κατασκευή φωτιστικών,1,κατασκευή χιονονιφάδες,1,κατασκευή diaper cake,1,κατασκευή diy μελωδών,1,κατασκευή fairy gardens,1,ΚΑΦΕ,1,ΚΕΑ,1,κεραμίδια,1,κερί,11,ΚΕΡΙΑ,14,κεριά,11,κεριά σιτρονέλας,1,κεφαλάρια,7,ΚΗΠΟΣ,78,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ,275,κηπουρική για παιδιά,1,κηρομπογιές,1,κηροπήγια,6,κηροπήγια από κερί,1,κίτρινοι καναπέδες,1,κλασσικό στυλ,1,κολοκύθες,10,ΚΟΜΟΔΙΝΑ,2,κομοδίνα,5,ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ,20,ΚΟΥΖΙΝΑ,61,κουζίνα,1,ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ,1,κούκλες από ξερές κολοκύθες,1,κουκλόσπιτα,2,κουκουνάρια,4,κουμπιά,1,κουνουπιέρες,1,ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,5,κουρτίνες,13,κουρτίνες ρόμαν,2,κουρτίνες χωρίς ράψιμο,1,κουρτινόξυλα,1,κοχύλια,6,κρακελέ,2,κρεβάτια,3,κρεβατοκάμαρες έθνικ,1,κρέμασμα κάδρων,1,ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΙΧΟΥ,1,κρεμάστρες τοίχου,3,ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,1,ΚΩΝΟΦΟΡΑ,1,ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ,3,ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,λινάτσα,4,μαγνητικοί πίνακες,1,ΜΑΚΡΑΜΕ,3,μαξιλάρια,8,μαξιλάρια πατώματος,1,μαύρο,1,μαυροπίνακες,5,μελωδοί,1,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,1,Μεσογειακό Στυλ,1,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,2,μετακόμιση,1,μεταλλικά έπιπλα,1,μεταφορά εικόνας,1,ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ,6,ΜΙΚΡΟΙ,1,ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ,148,μινιατούρες για νεραϊδόκηπους,1,μοντέρνα έπιπλα από παλέτες,1,μοντέρνο στυλ,8,ΜΠΑΛΚΟΝΙ,25,μπαμπού,1,ΜΠΑΝΙΟ,31,μπάνιο,1,μπατίκ υφάσματα,1,μπλε,2,Μποέμ,1,ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ,1,μπωλ από ρολό χαρτιού,1,μωβ,1,ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,3,νεραγκούλες,1,νεραϊδόσπιτα,1,ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,1,νοικοκυριό,2,Ντίνα Νικολάου,1,ντουλάπες,1,ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,3,ξερές κολοκύθες,1,ξύλινα βαρέλια,1,ξύλινα κιβώτια,1,ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ,1,ξύλο,40,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,97,οδηγίες κατασκευής κεριών,1,ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ,44,ΟΔΗΓΟΣ για παλαίωση επίπλων,1,ΟΔΗΓΟΣ για camping στην Ελλάδα,2,ΟΔΗΓΟΣ κατασκευής για ΠΟΥΦ,1,οδηγός κατασκευής patchwork,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,3,οικολογικές πλαστελίνες,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ,1,οργάνωση,24,οργάνωση χώρων εργασίας,1,ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ,31,ΟΡΧΙΔΕΑ,1,πάγκοι εργασίας,1,παζλ,1,ΠΑΙΔΙ,1,παιδικά αναμνηστικά,1,παιδικά αποτυπώματα,1,παιδικά γραφεία,2,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,30,παιδικές κατασκευές,13,παιδικές κατασκευές από αυγοθήκες,1,παιδικές κατασκευές με χαρτί,1,παιδικές κουζίνες από χαρτόκουτα,1,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,1,παιδική πισίνα παιχνίδι,1,ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,34,παιχνιδοκατασκευές,5,παλαίωση επίπλων,2,ΠΑΛΕΤΕΣ,32,παλιά συρτάρια,1,παλιές ραπτομηχανές,1,ΠΑΝΣΕΔΕΣ,1,παπουτσοθήκες,1,παραβάν,1,ΠΑΡΤΕΡΙΑ,9,παρτέρια,14,παστέλ,1,ΠΑΣΧΑ,46,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,4,πασχαλινά αυγά,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΘΙΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ BAZAAR,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,29,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,12,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΜΠΑΛΑΖ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,3,πατητή τσιμεντοκονία,1,ΠΑΤΙΝΑ,1,πατίνα,1,πάτσγουορκ,1,ΠΑΧΥΦΥΤΑ,25,πέργκολες,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,4,πέτρα,5,πέτρινα κιόσκια,1,πηλός,17,πιάτα με decoupage,1,πίνακες ανακοινώσεων,1,πίνακες κάδρα από βότσαλα,1,ΠΛΑΚΑΚΙΑ,1,πλακάκια,10,ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ,1,πλεχτά από χαρτί εφημερίδας,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,2,πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα,1,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πολυθρόνες,3,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ-ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πορομπετόν,3,πόρτες,2,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,21,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ...,6,πουφ,1,πράσινο της ελιάς,1,προβλήματα υγρασίας,1,προζύμι,1,προστασία επίπλων,1,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ,1,προστατευτικές μάσκες DIY,1,πρωτομαγιάτικα στεφάνια,4,πως θα αποξηράνετε λουλούδια,1,πως θα προσθέσετε χρώμα στο σπίτι,1,πως θα φτιάξετε αντικουνουπικά κεριά,1,πως θα φτιάξετε κάλυμμα καλοριφέρ καλοριφέρ,1,πως θα φτιάξετε κεριά,1,πως θα φτιάξετε κουρτίνες,1,πως θα φτιάξετε μαξιλάρια χωρίς γάζωμα,1,πως θα φτιάξετε πλαστελίνες,1,πως θα φτιάξετε τραπέζια από παλέτες,1,πως θα φτιάξετε Diaper Cakes,1,πως θα φτιάξω,9,ΡΑΠΤΙΚΗ,18,ραπτική,5,ράφια,11,ραφιέρες βιβλιοθήκες από παλέτες,1,ράψιμο μαξιλαριών,1,ριγέ,1,ρολόγια τοίχου,3,ΣΑΛΟΝΙ,47,ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,3,ΣΑΛΟΝΙ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,108,σαπούνι,1,ΣΕΜΕΝ,2,σεμέν-δαντέλες,9,σιδερώστρες,1,σιδερώστρες για μικρούς χώρους,1,σκάλες,1,Σκανδιναβικό στυλ,13,σκελετοί για στεφάνια,1,ΣΚΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ ΧΩΡΩΝ,1,σκοινί,15,σπιρτόκουτα,2,σπιτάκια μινιατούρες,1,ΣΠΙΤΙ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,27,ΣΠΙΤΙΑ COB,1,σπιτικά αναψυκτικά,1,σπιτικές μαρμελάδες,1,σπιτικό ψωμί,1,ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ,1,ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,15,στολές κλόουν,1,στολίδια με ζύμη σόδας,1,στολισμός για μπαλκόνια,1,ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ,1,συμβουλές για αλλαγή γλάστρας,1,συμβουλές για Λεβάντα,1,συμβουλές κηπουρικής για Βασιλικό,1,συμβουλές κηπουρικής φτέρη,1,συνθέσεις λουλουδιών,1,συνθέσεις με επιπλέοντα κεριά,1,συνθέσεις με καρπούς φρούτα,1,ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ,1,σύρμα,5,συρμάτινες κατασκευές,1,ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ,1,σφουγγάρια ανθοδετικής,1,σχέδια για ψηφιδωτά,1,σωστό πότισμα,1,ταινίες Led,2,ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ,2,ταπετσαρίες,1,τάρτες,1,ΤΕΧΝΗ,11,ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ,71,τεχνικές παλαίωσης,8,τεχνική μεταφοράς εικόνας,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ,1,τεχνοτροπίες,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ,16,ΤΖΑΚΙ,11,ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ,12,ΤΟ ESHOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,7,ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΑΛΟΝΙΟΥ,11,ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ,21,τραπεζαρίες για κήπο μπαλκόνι,1,τραπέζια,2,τραπέζια από παλέτες,1,ΤΡΑΠΕΖΙΑ-ΚΟΝΣΟΛΕΣ,1,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ,1,τσιμέντο,13,τσιμεντόλιθοι,4,τσόχα,5,υγρό γυαλί,5,ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ,47,ύφασμα,37,υφάσματα επίπλωσης,1,φελιζόλ,4,φελλός,2,ΦΕΤΕΣ ΞΥΛΟΥ,1,ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,φθινοπωρινή διακόσμηση,6,ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,8,φλοράλ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,4,φροντίδα κατοικίδιων,1,ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ...ΚΟΥΖΙΝΑ,47,φύλλα,5,φυσικά υλικά,1,φυτά,30,ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,30,ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ,1,φωτισμός εξωτερικών χώρων,2,φωτισμός εσωτερικών χώρων,2,φωτισμός με ταινίες Led,1,ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,2,φωτιστικά,31,φωτιστικά από θαλασσόξυλα,1,φωτιστικά από κληματόβεργες,1,φωτιστικά από μπουκάλια,1,φωτιστικά με σκοινί,1,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,5,φωτογραφίες,4,ΧΑΛΙΑ,8,χαλιά,12,ΧΑΛΙΑ ΣΙΣΑΛ,1,ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ,1,ΧΑΡΤΕΣ,1,χαρτί,44,ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,1,ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ,15,χειροποίητα σαπούνια,2,χειροποίητα στολίδια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,176,χριστουγεννιάτικα γούρια,1,χριστουγεννιάτικα δέντρα,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,7,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BAZAAR,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,103,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,58,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ,1,χριστουγεννιάτικη συνταγή για ψωμί,1,χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ για μπουκάλια,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,7,χριστουγεννιάτικο τραπέζι,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΔΙΑΚΟΣΜΗΣH,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΚΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΕΝΝΑ,1,χρώμα,2,χρώμα μαυροπίνακα,2,χρώμα σπρέϊ,1,χρώματα για κατασκευές,1,χρώματα κιμωλίας,21,χρώματα σπρέϊ,1,χρώματα σπρέϋ,1,ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,99,χτιστές κατασκευές για το μπάνιο,1,ΧΤΙΣΤΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,χωριάτικο στυλ,2,Χώροι για άτομα με κινητικά προβλήματα,1,χώροι για παιδικές δραστηριότητες,1,ψάθα,6,ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ,1,ψηφιδωτά,15,ψηφιδωτά νούμερα για διεύθυνση σπιτιού,1,AirBNB,4,Aithrio.com,1,Annie Sloan,10,anysticker,1,ART,10,avramis,1,bar,1,Bohemian,5,boho style,11,camping,4,camping στην Ελλάδα,2,Chalk of the Town,1,chalk paint,1,collage,1,COTTAGE,1,country στυλ,3,Covid19,10,Deco Tip,1,DECOUPAGE,27,decoupage γενικά,4,decoupage με ύφασμα,1,decoupage σε έπιπλα,2,decoupage σε τσάντες παπούτσια,2,DESIGN,8,DESIGN IS THIS,1,diaper cakes,1,DIY,170,DIY ΕΠΙΠΛΑ,128,DIY έπιπλα,26,DIY ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ,4,DIY ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,29,DIY XALIA,5,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,629,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,1,Driftwood Art,2,DRIVE&LISTEN,1,E-SHOPS,1,Easy DIY,51,ektorp,1,ESHOPS,4,ethnic στυλ,13,fairy gardens,3,fairy lights,1,faiy gardens,1,Fallingwater,1,floral,2,FOOD ARTIST,1,food plating,1,GAMES,1,Garden Answer,1,graffiti,2,GREEN LIVING,15,HOME TOURS,212,HOTELS TOURS,33,HOTELSTOURS,1,Hundertwasser,1,ikea,9,illustradays,1,inart,1,instagram,1,INSTAGRAM HOMES,49,INTERNET,2,JAPANDI,1,Kintsugi,1,KOYZINA,1,laminate,1,led,3,ledokosmos,1,LEGO,3,leroy merlin,5,loft,1,marble ideas,1,minimal στυλ,1,natural christmas,1,nautical στυλ,2,oikianet.gr,1,pakketo.com,1,Paper Wicker,1,patchwork,3,pets,3,pour painting,1,powertex,2,praktiker,4,proofing hyperstone,1,PUZZLE,1,quilting,2,recycle,8,resin,3,retro,3,RETRO ΕΠΙΠΛΑ,1,reuse,37,Royal Design Studio,4,RUSTIC,1,sgraffito,1,shabby chic στυλ,2,Soulouposeto,1,stencils,11,STREET ART,1,SUPER MARKETS ΑΓΟΡΕΣ ONLINE,1,terrarium,2,TikTok,1,upcycling,1,Valentine's Day,1,VELVET,1,video,2,videos,65,vintage,32,vintage κουζίνες,3,WALL ART,1,wall decoration,1,WALL MURALS,2,wall&design.gr,1,WEB,5,windowswap,1,XEIROTEXNIKA,1,xinara house,1,
ltr
item
SOULOUPOSETO: ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί
ΟΔΗΓΟΣ για Κατασκευές με Υγρό Γυαλί
Πλήρης αναλυτικός ΟΔΗΓΟΣ με πληροφορίες, οδηγίες, παραδείγματα και ιδέες για κάθε τύπου Κατασκευές με Υγρό Γυαλί
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGMU6kY8YdHbT7CoNs6TiUpGwjWg5hiycRlkBnnuN2JJLHre01Xa6LRsJGQ2nuAO5YKS0aUhx619T200bauxHMGZ6NICUJNx-E6vLK6kN5QkIdkLBs04r6aPM0SWKKqsYbUmAIcvsb-gKiNbpJPcHrHRJLTkk8jWCTtrbF3M8kWL3rQH40MAaxBR6c/w640-h350/ygro-gyali%20(3).jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGMU6kY8YdHbT7CoNs6TiUpGwjWg5hiycRlkBnnuN2JJLHre01Xa6LRsJGQ2nuAO5YKS0aUhx619T200bauxHMGZ6NICUJNx-E6vLK6kN5QkIdkLBs04r6aPM0SWKKqsYbUmAIcvsb-gKiNbpJPcHrHRJLTkk8jWCTtrbF3M8kWL3rQH40MAaxBR6c/s72-w640-c-h350/ygro-gyali%20(3).jpg
SOULOUPOSETO
https://www.soulouposeto.gr/2023/02/odhgos-gia-kataskeyes-me-ygro-gyali.html
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/2023/02/odhgos-gia-kataskeyes-me-ygro-gyali.html
true
4011188418940387580
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Δείτε τα όλα Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES Άρθρα Δείτε τα όλα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Ιαν Φεβ Μαρ Απρ May Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content