Κατασκευές - Διακοσμήσεις με Πλακάκια σε Ethnic σχέδιαkeramika-plakakiaTα πολύχρωμα κεραμικά πλακάκια σε Ethnic στυλ και σχέδια, εκτός της κλασσικής τους χρήσης για επένδυση τοίχων-δαπέδων, μπορούν να αξιοποιηθούν και για την δημιουργία DIY κατασκευών διαφόρων ειδών.  
Τόσο τα σχέδια όσο και οι κατά βάση έντονοι χρωματικοί τους συνδυασμοί θα διακοσμήσουν πολύ καλαίσθητα οποιοδήποτε σημείο τοποθετήσετε ένα αντικείμενο διακοσμημένο με τέτοιου τύπου κεραμικά πλακάκια. 

idees-kataskeyes-me-keramika-ethnic-plakakia
Στα καταστήματα με είδη υγιεινής - πλακάκια  θα βρείτε συλλογές από κεραμικά ethnic πλακάκια, σε διάφορα μεγέθη-αποχρώσεις, και μπορείτε να προμηθευτείτε την ποσότητα που χρειάζεστε συνδυάζοντας  πλακάκια διαφορετικών σχεδίων ταιριαστών μεταξύ τους. Δείτε ενδεικτικά εδώ.
diskos-me-keramika-plakakia
Οι δίσκοι είναι από τα πιο απλά αντικείμενα που μπορείτε να διακοσμήσετε με κεραμικά ethnic πλακάκια. 
diskoi-me-keramika-plakakia
diskos-me-keramika-plakakia
Τα πλακάκια μπορούν να κολληθούν με σιλικόνη και χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους κενό (αρμός) ή να χρησιμοποιήσετε την κλασσική μέθοδο με μικρή ποσότητα κόλλας πλακιδίων και την χρήση αρμόστοκου στο τέλος, ακριβώς όπως και στην κλασσική διαδικασία κατασκευής ψηφιδωτών.
diskos-me-keramika-plakakia
kataskeyes-me-keramika-plakakia
Πολύ  όμορφη όψη αποκτούν και οι δίσκοι - διακοσμητικά αντικείμενα που μπορείτε να δημιουργήσετε με ξύλο κατάλληλου πάχους και προσθήκη 1-2 μόνο κομματιών από τέτοια πλακάκια.  Θα χρειαστεί απλά να δημιουργηθεί στο ξύλο μια εσοχή σε διαστάσεις και βάθος τέτοια  ώστε τα πλακάκια να χωρούν ακριβώς και είναι μια διαδικασία που πολύ εύκολα θα την κάνει ένας επαγγελματίας ξυλουργός. 

diakosmhsh-kouzinas-me-keramika-plakakia
Τα κεραμικά πολύχρωμα είναι αρκετά για να προσθέσουν όλο το χρώμα που χρειάζεται ο χώρος της κουζίνας ακόμη και εάν τοίχοι-έπιπλα κινούνται σε εντελώς λευκές αποχρώσεις. 
diakosmhsh-kouzinas-me-keramika-plakakia
Στην κουζίνα τα πλακάκια αυτού του στυλ χρησιμοποιούνται επιλεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία σε συνδυασμό με μονόχρωμα για τον υπόλοιπο χώρο. 
diakosmhsh-kouzinas-me-keramika-plakakia
diakosmhsh-toixou-me-keramika-plakakia
Σε χώρους διακοσμημένους γενικά σε ethnic ή μοντέρνο στυλ ένας ολόκληρος τοίχος μικρής επιφάνειας, σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, μπορεί να επενδυθεί με τέτοια πλακάκια προσθέτοντας "ζωντάνια" και χρώμα με εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο. 
diakosmhsh-mpaniou-me-keramika-plakakia
Επίσης επιλεκτικά ανά σημεία ethnic πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο και να αντικαταστήσουν εύκολα ήδη τοποθετημένα αν κολληθούν πάνω από τα παλιά.
diakosmhsh-mpaniou-me-aytokolhta-plakakia
Για χρήση σε κουζίνα - μπάνιο πολύ πρακτική επιλογή είναι και τα αυτοκόλλητα πλακάκια σε ethnic σχέδια, οπτικά-αισθητικά δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με τα κανονικά κεραμικά. Δείτε εδώ λεπτομέρειες. 
kathreftes-me-keramika-plakakia
Ένας καθρέφτης σε απλή φαρδιά κορνίζα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικά πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο απλώς και μόνο αν επενδύσετε το εξωτερικό του πλαίσιο με πλακάκια σε ethnic σχέδια. 
kathreftes-me-keramika-plakakia
Σε όλες τις κατασκευές αυτού του τύπου, για να χωρέσουν ακριβώς και ολόκληρα τα πλακάκια σε όλα τα σημεία, με απλό ξύλο και πηχάκια δημιουργείστε το πλαίσιο - κορνίζα υπολογίζοντας με βάση το μέγεθος των πλακιδίων τις ακριβείς διαστάσεις που αυτό θα πρέπει να έχει. 

kathreftes-me-keramika-plakakia
Με ξύλινο πλαίσιο-κορνίζα μεγάλου μεγέθους και κεραμικά πλακάκια μπορεί να δημιουργηθεί και ένας εξαιρετικά καλαίσθητος καθρέφτης για το μπάνιο. Αν θέλετε μπορείτε να τον συνδυάσετε με μερικές σειρές ίδιο πλακάκι σε κάποιο σημείο του τοίχου. 
kornizes-me-keramika-plakakia
Τοποθετείστε ταιριαστά μεταξύ τους σε χρώματα-παραστάσεις πλακάκια σε απλά ξύλινα-πλαίσια κορνίζες και δημιουργείστε πολύ όμορφα και ιδιαίτερης αισθητικής κάδρα. 
trapezia-me-keramika-plakakia
Ακόμη και παλιά - φθαρμένα τραπέζια σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους θα αποκτήσουν εντελώς νέα και εντυπωσιακή εμφάνιση αν καλύψετε την κεντρική τους επιφάνεια με πλακάκια σε ethnic μοτίβα. 
trapezia-me-keramika-plakakia

Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με εκείνη της κατασκευής ψηφιδωτών. 
trapezia-me-keramika-plakakia
Σε τραπέζια για χρήση σε εσωτερικούς χώρους μπορείτε να κολλήσετε τα πλακάκια και με πιστόλι σιλικόνης, χωρίς κενά μεταξύ τους.  
kadra-me-ektypomena-sxedia-apo-keramika-plakakia
Εντυπωσιακά κάδρα - πόστερ - διακοσμητικά τοίχου μπορούν να δημιουργηθούν απλώς και μόνο από εκτυπώσεις εικόνων που απεικονίζουν πλακάκια σε ethnic σχέδια.  
kadra-me-ektypomena-sxedia-apo-keramika-plakakia
Στο intrnet θα βρείτε πληθώρα σχεδίων από τέτοια πλακάκια. Τυπώστε τα σχέδια που σας αρέσουν και τοποθετείστε τα πολύ ιδιαίτερα αυτά ...πόστερ σε απλές κορνίζες.
Σε έναν απλό on line επεξεργαστή εικόνων μπορείτε και να τροποποιήσετε ελαφρά τις εικόνες, να τονίσετε ή να "ξεθωριάσετε" τις αποχρώσεις κλπ.

kadra-me-ektypomena-sxedia-apo-keramika-plakakia
Είναι ένας πολύ απλός και ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά τοίχου ακριβώς στις αποχρώσεις που χρειάζεστε για το σημείο που θέλετε να τοποθετήσετε. 
skales-me-keramika-plakakia
Σκάλες εξωτερικών - εσωτερικών χώρων θα μετατραπούν σε πραγματικά ...έργα τέχνης αν καλύψετε τα σημεία ανάμεσα στα σκαλοπάτια με πολύχρωμα πλακάκια σε ethnic σχέδια.
Και για την συγκεκριμένη χρήση, σε σκάλες εσωτερικών χώρων, τα αυτοκόλλητα πλακάκια σε πολύχρωμα σχέδια μια πρακτική επιλογή, αφού θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να κόψετε τα πλακάκια που θα τοποθετηθούν στις άκρες. 

skales-me-keramika-plakakia

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
pinterest.com/soulouposeto