Χτιστοί καναπέδες για εξωτερικούς χώρουςΟι χτιστοί καναπέδες μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ ιδιαίτερο αλλά κυρίως λειτουργικό τρόπο για Διαμόρφωση - Διακόσμηση Εξωτερικών Χώρων με μεγάλα τους πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλου είδους έπιπλα για κήπο-βεράντα,  ότι θα δημιουργηθούν στις ακριβείς διαστάσεις που θέλετε ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες σας,  δεν θα χρειαστούν προστασία από τις καιρικές συνθήκες στην διάρκεια του χειμώνα, μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη όποτε το θελήσετε αλλάζοντας τα μαξιλάρια τους και η μοναδική συντήρηση που θα χρειαστούν είναι ένα απλό βάψιμο όπως ακριβώς και ένας τοίχος. 

Το κόστος δε ενός χτιστού καναπέ, αναλογικά με τα διαθέσιμα καθίσματα που θα σας προσφέρει είναι χαμηλότερο από οποιοδήποτε άλλο έπιπλο εξωτερικού χώρου από ξύλο ή μέταλλο στις αντίστοιχες διαστάσεις. 
Ειδικά σε σκεπασμένα σημεία σε κήπο, ταράτσα ή βεράντα, η οπτική αίσθηση που δημιουργεί ένας χτιστός καναπές είναι αυτή ...ενός ακόμη δωματίου του σπιτιού στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε όποια άλλα διακοσμητικά στοιχεία θέλετε. 
Ο πιο απλός τρόπος κατασκευής είναι το χτίσιμο με τούβλα ή και τσιμεντόλιθους που στην συνέχεια σοβατίζονται και βάφονται. 

Τέτοιου τύπου χτιστές κατασκευές μπορούν να δημιουργηθούν και με πέτρες - κυβόλιθους.Αντί για σοβάτισμα-βάψιμο, αν το προτιμάτε, μετά την ολοκλήρωση του χτισίματος με τούβλα ή τσιμεντόλιθους ένας τέτοιος καναπές μπορεί να επενδυθεί με κάθε είδους διακοσμητική πέτρα, πλακάκια κλπ. 

Μια ιδιαίτερα πρακτική επιλογή για αυτού του τύπου τις σταθερές κατασκευές είναι να δημιουργήσετε και κάποια με κενό στο εσωτερικό της, όπου θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μαξιλάρια ενός τέτοιους χτιστού καθιστικού.  
Ένα επίσης πλεονέκτημα των χτιστών καναπέδων είναι ότι ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε να έχουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ιδιαίτερα άνετα υπαίθρια ...κρεβάτια στην διάρκεια του καλοκαιριού. 
Η δημιουργία μιας τέτοιας σύνθεσης χτιστού καθιστικού εφαπτόμενου σε έναν εξωτερικό τοίχο είναι ο πιο απλός τρόπος κατασκευής του, αφού έτσι έχετε ήδη έτοιμη την ...πλάτη του καναπέ.  
Εκτός από τα βασικά μαξιλάρια του καθίσματος από αφρολέξ, πλαισιώστε μια τέτοια κατασκευή με μικρότερα διακοσμητικά μαξιλάρια σε αποχρώσεις ταιριαστές με το σύνολο του χώρου. 
Για κατασκευές σε ταράτσες ή βεράντες και για να αποφύγετε τυχόν στατικά προβλήματα των κτιρίων από το βάρος μιας τέτοιας κατασκευής, χρησιμοποιείστε για το χτίσιμο Άλφα Μπλοκ, το τελικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto