Χτιστές Κατασκευές Επίπλων για Εσωτερικούς Χώρους


Χτιστές αλλά ...Μοντέρνες

xtistes-kataskeyes-gia-eswterikous-xwrous
Πολύ συχνά οι Χτιστές Κατασκευές για Εσωτερικούς  Χώρους ταυτίζονται αποκλειστικά με παραδοσιακή - νησιώτικη αρχιτεκτονική και γενικά σπίτια διαμορφωμένα σε αντίστοιχο ύφος, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ανήκουν στα πιο ...ευπροσάρμοστα έπιπλα, αφού πχ ένας χτιστός καναπές ανάλογα με την επένδυση-βάψιμό του και κυρίως τα υφάσματα και τα υπόλοιπα έπιπλα που θα πλαισιωθεί μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε κάθε χώρο ανεξάρτητα αν αυτός είναι διακοσμημένος σε παραδοσιακό, ρουστίκ, κλασσικό ή και εντελώς μοντέρνο στυλ, μια ευκολία που δεν διαθέτουν όλα τα αντίστοιχα συμβατικά έπιπλα.Επίσης αυτό που δίνει στις χτιστές κατασκευές έντονα παραδοσιακό, νησιώτικο κλπ ή και εντελώς minimal ύφος είναι η χρήση τους στο σύνολο των επίπλων που βρίσκονται σε έναν χώρο, ενώ αντίθετα ένα μόνο κομμάτι πχ χτιστός καναπές, πάγκος με χρήση καθίσματος και τραπεζιού, διαχωριστικό χώρου κλπ. είναι ένα πολύ συχνό στοιχείο χώρων διαμορφωμένων σε εντελώς μοντέρνο στυλ.  
Οι καναπέδες είναι η πιο συνήθης χτιστή κατασκευή για εσωτερικούς χώρους αν και κάθε τύπου-μεγέθους έπιπλο μπορεί να δημιουργηθεί είτε με κανονικό χτίσιμο -τούβλα, τσιμέντο, τσιμεντόλιθους κλπ- είτε με πιο ελαφρά και εύκολα στην διαδικασία συναρμολόγησης-συγκόλλησής τους υλικά όπως το πορομπετόν (άλφα μπλοκ).  
Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους τα χτιστά έπιπλα μπορούν να επενδυθούν με ξύλο, πέτρα κλπ. να σοβατιστούν ή όχι και να βαφτούν με κάθε τρόπο-τεχνική.  
Στα μεγάλα πλεονεκτήματα των χτιστών κατασκευών για εσωτερικούς χώρους ανήκει το γεγονός ότι μπορούν να δημιουργηθούν στο ακριβές μέγεθος-σχήμα και τις ιδιαιτερότητες που απαιτεί ο χώρος, πχ γωνιακοί καναπέδες πολύ μεγάλου ή πολύ μικρού μεγέθους, καθίσματα με ενσωματωμένα βοηθητικά τραπεζάκια κλπ. 
Με την επιλογή του πορομπετόν, ειδικά οι μεγάλου μεγέθους χτιστές κατασκευές, είναι και κατά πολύ οικονομικότερες σε σχέση με ένα αντίστοιχων διαστάσεων συμβατικό έπιπλο. 
Το σημαντικότερο μειονέκτημά τους είναι η ...ανύπαρκτη ευελιξία τους σε ό,τι αφορά αλλαγές - ανακαινίσεις αφού βεβαίως ένα χτιστό έπιπλο δεν μπορείτε να το μετακινήσετε ανά πάσα στιγμή σε άλλο σημείο παρά μόνο αν το ...γκρεμίσετε  :)
Tα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά διαθέτουν και οι χτιστές κουζίνες
Και αυτές μπορούν να δημιουργηθούν σε εντελώς παραδοσιακό - χωριάτικο ύφος ή στο στυλ μιας κανονικής σύγχρονης κουζίνας, ανάλογα με τις πόρτες ντουλαπιών και τα υπόλοιπα στοιχεία - υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στην γενική της διαμόρφωση.  
Μια ακόμη ιδιαίτερα λειτουργική χρήση χτιστών κατασκευών για το εσωτερικό του σπιτιού είναι αυτές που μπορούν να δημιουργηθούν για τον χώρο του μπάνιου.
Χτιστοί πάγκοι νιπτήρα αλλά και διαχωριστικά με ενσωματωμένους χώρους αποθήκευσης, πολύ συχνά μπορούν να προσφέρουν λύσεις ειδικά σε μικρά μπάνια πολύ πιο χρηστικές απ΄όσο τα συμβατικά έπιπλα, προσφέροντας ταυτόχρονα στον χώρο μια πολύ πιο ιδιαίτερη αισθητική. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto