Διακοσμήσεις τοίχου με γεωμετρικά μοτίβα


Διακοσμήσεις τοίχου με γεωμετρικά μοτίβα

Τα γεωμετρικά σχέδια είναι από τις ενδιαφέρουσες διακοσμητικά επιλογές για τους τοίχους και, ανάλογα με τον χώρο, μπορούν να δημιουργηθούν με  διαφορετικούς τρόπους πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα απλοί ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να πραγματοποιήσετε μια τέτοια εντυπωσιακή αλλαγή στην όψη ενός δωματίου. 

Μόνο με χρώμα!


Ο πιο εύκολος και ταυτόχρονα οικονομικός τρόπος για να  δημιουργήσετε εντυπωσιακά γεωμετρικά σχέδια σε τοίχους.
Θα χρειαστείτε μόνο ακρυλικό χρώμα τοίχου και προστατευτική ταινία βαψίματος, για να οριοθετήσετε τα τμήματα του τοίχου, που το κάθε ένα θα βαφτεί σε διαφορετική απόχρωση. 


Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε με μολύβι στον τοίχο τα σχήματα, εκτός αν αυτό σας εξυπηρετεί, μπορείτε απευθείας να τα οριοθετήσετε με την ταινία. 
Βάφετε κάθε τμήμα με το χρώμα που έχετε επιλέξει και όταν ο τοίχος στεγνώσει πλήρως αφαιρείτε με προσοχή τις ταινίες. 

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης τεχνοτροπίας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό αισθητικά ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των σχημάτων αλλά και τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε. Το μαύρο σαν βασικό χρώμα σε τεχνοτροπίες με γεωμετρικά μοτίβα δημιουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους αλλά και για σπίτια διαμορφωμένα σε μοντέρνο στυλ. 


Με διαφορετικά χρώματα πάνω σε λευκό τοίχο πολύ εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν γεωμετρικά μοτίβα που θα δημιουργούν την αίσθηση ότι πρόκειται για έναν ...πίνακα μοντέρνας τέχνης. Με ταπετσαρίες τοίχου!


Οι ταπετσαρίες τοίχου με γεωμετρικά σχέδια είναι από τις πλέον δημοφιλείς και σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη θα βρείτε μεγαλη ποικιλία σε ότι αφορά τόσο το design όσο και τις αποχρώσεις. 
Η διακόσμηση τοίχων με ταπετσαρίες σε γεωμετρικά μοτίβα είναι από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές ειδικά για χώρους διαμορφωμένους  σε Vintage και Retro στυλ. 


Τόσο με απλό χρώμα τοίχου όσο και με ταπετσαρία μπορεί να προκύψει ένα εντελώς διαφορετικό κάθε φορά αποτέλεσμα ανάλογα τόσο με τον αριθμό όσο και την ένταση των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε και σε χώρους που ταιριάζουν τα έντονα χρώματα προτιμήστε τα. Δημιουργούν μια πραγματικά ιδιαίτερη αισθητική. 


Με ξύλινα πηχάκια!

Πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να προσθέσετε γεωμετρικά μοτίβα σε τοίχους και κυρίως σε τοίχους μικρής επιφάνειας, σε χώρους εισόδου, χωλ κλπ. 
Θα χρειαστεί απλά να καρφώσετε ή να κολλήσετε στην επιφάνεια του τοίχου ξύλινα πηχάνια σε όποιο γεωμετρικό σχέδιο προτιμάτε, αφού πριν τα έχετε βάψει στην ίδια ή διαφορετική απόχρωση με αυτή του τοίχου. 
Η συγκεκριμένη τεχνική διαφοροποιεί εντελώς την όψη του τοίχου και δημιουργεί την εντύπωση ότι το σύνολο της επιφάνειάς τους είναι επενδυμένο με ξύλο.  

Με πλακάκια!

Σε τοίχους κουζίνας ή μπάνιου συμμετρικά ή και ασύμμετρα γεωμετρικά μοτίβα μπορούν να δημιουργηθούν με την χρήση πλακιδίων ανάλογου σχεδιασμού ή κόβοντας μονόχρωμα πλακάκια -με τον ειδικό κόφτη- σε διάφορα σχήματα. 

Σε σχέση με όλες τις προηγούμενες επιλογές τα πλακάκια αποτελούν βεβαίως ένα υλικό όχι τόσο ...προσιτό σε μη επαγγελματίες, έτσι διακοσμήσεις τοίχων αυτής της μορφής θα χρειαστεί να τις αναθέσετε σε επαγγελματία πλακά.  Εκτός εάν πάνω σε μονόχρωμα πλακάκια μπάνιου ή κουζίνας επιλέξετε να δημιουργήσετε γεωμετρικά σχέδια χρησιμοποιώντας ανεξίτηλα, οικονομικά και πολύ εύκολα στην τοποθέτησή τους αυτοκόλλητα πλακάκια που κόβονται πολύ εύκολα με απλό κοπίδι και διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων.