Διακοσμήσεις τοίχου σε Boho στυλ

Διακόσμηση τοίχου
για χώρους διαμορφωμένους
σε
Boho ύφος 

Το χρώμα, τα φυσικά υλικά όπως ξύλο-ψάθα, το ύφασμα και τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι  τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Boho ύφους και είναι τα ίδια στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την διακόσμηση των τοίχων σε χώρους διαμορφωμένους στο συγκεκριμένο στυλ. 
Εκτός των διακοσμητικών στοιχείων και το βάψιμο ενός τοίχου σε έντονη απόχρωση όπως για παράδειγμα σε τόνους του πράσινου, πετρόλ αλλά και σε  ζεστές αποχρώσεις όπως κόκκινο, πορτοκαλί κλπμπορεί να λειτουργήσει πολύ ιδιαίτερα στην διαμόρφωση Boho ατμόσφαιρας, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμα αντικείμενα δημιουργημένα από φυσικά υλικά ή φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά εξίσου καλαίσθητη είναι και η επιλογή του λευκού τοίχου πάνω στον οποίο τοποθετούνται πιο σκούρα ή έντονων αποχρώσεων αντικείμενα. 


 

Το πιο τυπικό στοιχείο Boho διακόσμησης τοίχου είναι  ασφαλώς τα Μακραμέ και ο πιο απλός "τύπου Μακραμέ" διακοσμητικών που εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν από μονόχρωμα, δίχρωμα ή πολύχρωμα νήματα είναι αυτά που το νήμα απλώς δένεται, χωρίς να απαιτείτε πλέξιμό του, πάνω σε μια σταθερή βάση από ξύλο, ένα ψάθινο αντικείμενο κλπ. 

Ψάθινα καλάθια, πιάτα όπως και καπέλα, υφασμάτινα αλλά και ψάθινα χαλιά και γενικά διακοσμητικά τοίχου από ύφασμα, ψάθα, καλάμι ή ξύλο είναι επίσης από τα καταλληλότερα για διακοσμήσεις σε Boho στυλ. 


Κρεμαστά και αναρριχώμενα φυτά  μπορούν επίσης να συμπληρώσουν ιδανικά την διακόσμηση τοίχου σε έναν χώρο διαμορφωμένο σε Boho στυλ, όπου ράφια ή βιβλιοθήκες-ραφιέρες επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως στοιχεία που θα λειτουργούν διακοσμητικά, με την τοποθέτηση σε αυτά και όχι απευθείας στον τοίχο αντικειμένων - κάδρων σε ταιριαστό στυλ. 


Το  αυθεντικό Boho είναι γενικά ένα στυλ που διακρίνεται για τον πλουραλισμό του και την ...αγάπη του στον μεγάλο αριθμό αντικειμένων και κυρίως τις πολλές αποχρώσεις.  
Έτσι και στις διακοσμήσεις τοίχου οι "γκαλερί" - συνθέσεις κάδρων που μπορούν να δημιουργηθούν με κάδρα διαφορετικού μεγέθους και σχήματος σε συνδυασμό με υφασμάτινα διακοσμητικά, καθρέφτες  κλπ. και να καλύψουν μεγάλο μέρος της επιφάνειας του τοίχου επίσης λειτουργούν πολύ εντυπωσιακά, αρκεί οι  αποχρώσεις τους να προσαρμοστούν  ανάλογα για τον αν πρόκειται για χώρο διαμορφωμένο στο τυπικό πολύχρωμο και με πολλά μοτίβα ή το πιο "διακριτικό" σε natural αποχρώσεις Boho ύφος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: