Βάψιμο - Παλαίωση επίπλων σε Κίτρινες αποχρώσεις

Βάψιμο επίπλων - παλαίωση σε κίτρινο

Το Κίτρινο δεν είναι από τα πιο συνηθισμένα χρώματα για βάψιμο - παλαιώσεις επίπλων και όμως η φωτεινότητα και η "ζεστασιά" όλων των αποχρώσεων του δημιουργούν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα, τόσο σε αντικέ όσο και σε πιο μοντέρνας γραμμής έπιπλα. 

Ζεστό, φωτεινό και απόλυτα ταιριαστό με όλους τους τόνους του φυσικού ξύλου.
Τα βασικά πλεονεκτήματα του Κίτρινου που ειδικά σε παλαιώσεις επίπλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή και σε συνδυασμό με καφέ αποχρώσεις δίνοντας ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Ο τέλειος συνδυασμός του με το χρώμα του ξύλου το κάνει  ιδανικό για χρήση και σε σετ επίπλων πχ τραπεζαρίες, όπου το Κίτρινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στις καρέκλες ή σε κάποια σημεία του τραπεζιού. 


Σε τεχνικές παλαίωσης η χρήση κίτρινου χρώματος κιμωλίας σε συνδυασμό με σκούρο κερί επίσης δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα και είναι ο πιο απλός τρόπος για δημιουργία έντονα παλαιωμένης όψης πιο σκουρόχρωμης ανά σημεία.  

Το βάψιμο ενός επίπλου σε κίτρινη απόχρωση και στην συνέχεια το ξύσιμο - τρίψιμο στυ χρώματος κατά τόπους, ώστε να εμφανιστεί η φυσική απόχρωση του ξύλου είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να δοθεί στο έπιπλο δίχρωμη παλαιωμένη όψη. Τόσο οι πιο απαλές όσο και οι εντονότερες ή σκουρόχρωμες αποχρώσεις του κίτρινου δίνουν εξίσου καλαίσθητο αποτέλεσμα σε έπιπλα κάθε τύπου. Αντικέ, πιο μοντέρνας γραμμής, μικρού μεγέθους ή μεγάλου όγκου και ανεξάρτητα από το είδος του ξύλου που είναι κατασκευασμένα.  Είναι επίσης μια εξαιρετική απόχρωση και για χρήση σε πολύχρωμα ή ζωγραφισμένα έπιπλα, όπως και σε κομμάτια σε  ethnic στυλ, όπου το κίτρινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο πετυχημένα συνδυαστικά τόσο με ζεστά όσο και πιο ψυχρά χρώματα. Πολύ ιδιαίτερη και αισθητικά ξεχωριστή επιλογή και για το βάψιμο επίπλων - ντουλαπιών κουζίνας
Δείτε και...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto