Xρώμα Κιμωλίας - Annie SloanEπειδή ολοένα και περισσότεροι φίλοι-αναγνώστες του Soulouposeto ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο χρώμα κιμωλίας, ζητήσαμε από την εκπρόσωπο του Wood-picker κ. Έλσα Κοππάση, και την ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση,  να βοηθήσει όλους σας με κάποιες γενικές αλλά πλήρως διαφωτιστικές οδηγίες σχετικά με την χρήση των χρωμάτων Αnnie Sloan, ώστε οι εφαρμογές-κατασκευές σας να έχουν το πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα που μπορούν να σας δώσουν τα συγκεκριμένα χρώματα πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια, ακόμη και σε ύφασμα.
Δείτε λοιπόν πως ακριβώς θα δουλέψετε με τα χρώματα-προϊόντα Annie Sloan____________________________________"Το χρώμα κιμωλίας ή επί το σωστότερον Chalk Paint ΤΜ  είναι χρώμα υδατοδιαλυτό που εφαρμόζεται χωρίς καμία προετοιμασία. ΟΥΤΕ ΤΡΙΨΙΜΟ ΟΥΤΕ ΑΣΤΑΡΙ.
Είναι εφεύρεση της Annie Sloan - πλήρως οικολογικό , μηδέν πτητικά , μηδέν μόλυβδος , ασφαλές και για βρεφικές κούνιες. 

Η Annie Sloan το το ονόμασε ChalkPaint όχι επειδή έχει κιμωλία, αλλά εξ αιτίας του φινιρίσματος που είναι απαλό σαν κιμωλία.  Το χρώμα και η μέθοδός της είχε και έχει μεγάλη επιτυχία γεγονός που άνοιξε την όρεξη σε διάφορους να την μιμηθούν.  Ατυχώς όμως η συνταγή της Annie είναι μυστική και ως εκ τούτου μοναδική.  Ότι θα σας  γράψω αφορά αυτό το υπέροχο και πολύ ευέλικτο χρώμα που βάφει τα πάντα.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Εφαρμόζεται με πινέλο αφού ανακατευτεί καλά . Συνήθως με ένα χέρι είναι εντάξει αν και κάποια χρώματα χρειάζονται 2 χέρια . Βάφουμε προς μια κατεύθυνση και όχι πέρα δώθε γιατί το χρώμα κιμωλίας στεγνώνει γρήγορα και αν πάτε πάνω κάτω κάνει γρομπαλάκια.
Δεν βάζουμε νερό στον τενεκέ μας αλλά βρέχουμε ελαφρά το πινέλο μας ώστε να ρέει. Μην αλλοιώνετε το χρώμα με νερό.
Αφού στεγνώσει, στεγνώνει σε μισή ώρα, παίρνετε κερί διάφανο (clearwax) και περνάτε την επιφάνεια απαλά ή με πινέλο με φυσική τρίχα ή με πανί βαμβακερό. Κάντε το καλύτερα κομμάτι κομμάτι γιατί και το κερί στεγνώνει γρήγορα. Η ποσότητα του κεριού που βάζετε πρέπει να είναι μικρή - όση υδατική βάζουμε στο πρόσωπο λέει η Annie - μόλις το βάλετε σκουπίστε το περίσσευμα με ένα καθαρό βαμβακερό πανί που να μην βγάζει τρίχες. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν βελούδο.

SOS: Το κερί θέλει τον χρόνο του να θεραπευτεί. Περίπου 15 μέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα έπιπλά σας αλλά θέλει λίγο προσοχή στις γρατζουνιές. Μετά από αυτό το διάστημα είναι ανθεκτικό και γερό σαν ταύρος. Το κερί είναι αδιάβροχο και το αρχαιότερο μονωτικό.
   
ΠΑΤΙΝΕΣ
Αν θέλετε να κάνετε παλαιώσεις υπάρχουν τα κεριά πατίνας (dark, whiteblack) που μπαίνουν πάντα πάνω απ το διάφανο κερί (clear). Μπορείτε επίσης αν έχετε ένα ωραίο ξύλο από κάτω να γυαλοχάρταρετε απαλά με ψιλό γυαλόχαρτο και να φανερώσετε λίγο από το παλιό ξύλο.

ΜΕΛΑΜΙΝΕΣ - ΛΑΚΑ _ ΙΚΕΑ
Αυτά τα "ξύλα" είναι ιδιαίτερα . Δεν τρίβονται έτσι κι αλλιώς και δεν έχουν καμμία πρόσφυση. 
Αυτό που θα κάνετε είναι να βάψετε ένα χέρι ChalkPaintTMAnnieSloan και μετά αφού στεγνώσει πολύ καλά να περάσετε ένα χεράκι κερί διάφανο με πανί  και να το σκουπίσετε απαλά.
Αφήστε το το βράδυ και βάψτε ένα δεύτερο χέρι πάνω απ το κερί με chalkpaint την άλλη μέρα. Βάζοντας το ενδιάμεσο κερί φτιάξατε επι της ουσίας μια πορώδη επιφάνεια και έτσι το χρώμα σας θα έχει κάπου να κολλήσει. Αφού στεγνώσει ξανακερώνετε και ξανασκουπίζετε.

ΚΟΥΖΙΝΕΣ
Ισχύουν όσα είπαμε παραπάνω. Οι πάγκοι δεν βάφονται.


ΥΦΑΣΜΑ
Ταπετσαρισμένο, δηλαδή καναπές κλπ.
70 μέρη νερό και 30 χρώμα περνάμε ένα χέρι και το αφήνουμε όλη τη νύχτα . Την επόμενη μέρα βάζουμε 50 νερό 50 χρώμα και ξαναβάφουμε. Όταν φθάσουμε εκεί που μας αρέσει το αποτέλεσμα το αφήνουμε να στεγνώσει καλά 2-3 μέρες. τινάζουμε καλά και μπορούμε να κερώσουμε και η υφή θα είναι σαν δέρμα αλλά μπορούμε και να το αφήσουμε ως έχει. Δεν ξεβάφει.

ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ (βαμβακερές, λινές όχι συνθετικά) .
20 μέρη νερό 1 μέρος χρώμα . Τις βαφτίζουμε σε μια λεκάνη αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μίγμα για ένα τέταρτο. Τις στεγνώνουμε στον ήλιο , σιδερώνουμε και τέλος.


SOS - SOS - SOS
Βερνίκι νερού βάζουμε μόνο στο πάτωμα και τα σκαλιά για να μην κάνουμε τσουλήθρα με το κερί. Όλες οι άλλες επιφάνειες είναι μια χαρά με το κερί. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ κερί και βερνίκι μαζί.


Όσα σας έγραψα εύχομαι να σας φανούν χρήσιμα και να είναι ένας καλός μπούσουλας .
Θα επιμείνω όμως ότι όσοι θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε πολύ όμορφα πράγματα καλό είναι να κάνετε ένα τρίωρο σεμινάριο όπου σας μαθαίνουν όλες τις τεχνικές.

Το ChalkPaint είναι οικονομικό και βάφει γυαλί σίδερο, μάρμαρο, δέρμα, πλαστικό, ξύλο, τσιμέντο, πηλό, ύφασμα, ταπετσαρία, είναι κρίμα να μένετε στα εντελώς βασικά.  

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε κάποιον εκπρόσωπο μας στο www.anniesloan.gr"

Έλσα Κοππάση