Διαμορφώσεις - Κατασκευές Κήπου με Φυσικές ΠέτρεςΒραχόκηποιπαρτέρια, διάδρομοι - μονοπάτια, διαμορφώσεις εδαφοκάλυψης αλλά και χρηστικές κατασκευές όπως καθίσματα, βρύσες κλπ. είναι κάποια από τα στοιχεία ενός κήπου που μπορούν να δημιουργηθούν με φυσικές πέτρες κάθε μορφής και να δημιουργήσουν αισθητικά ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 
Όχι μόνο σε καταστήματα με είδη-υλικά διαμόρφωσης κήπου αλλά και σε μάντρες οικοδομικών υλικών διατίθενται μικρές και μεγαλύτερες φυσικές πέτρες για τέτοιου είδους χρήσεις, ενώ και οι πέτρες επίστρωσης πχ Καρύστου, Πηλίου, κλπ. κομμένες ακανόνιστα,  επίσης είναι κατάλληλες για πολλών τύπων διαμορφώσεις και κατασκευές σε κήπους και αυλές.  

Ανάλογα με το είδος της κατασσκευής η συγκόλληση τους ή η τοποθέτηση πάνω σε χώμα, τσιμέντο κλπ γίνεται με κόλλα πλακιδίων ή οικοδομική λάσπη.

Οι κατασκευές από πέτρα για εξωτερικούς χώρους, σε σχέση με άλλου είδους υλικά,  έχουν το πλεονέκτημα ότι μένουν ανεπηρέαστες από τις καιρικές συνθήκες και δεν απαιτούν κανενός είδους συντήρηση. 
Για να καθαρίσετε πέτρες που τυχόν με τον χρόνο και λόγω της υγρασίας αρχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια - ίχνη μούχλας κλπ χρησιμοποιείστε ένα κοινό καθαριστικό και συρματόβουρτσα

   


    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto