Ξεχωριστές διαμορφώσεις κήπου με φυτά-λουλούδια


Οι συνδυασμοί φυτών - λουλουδιών με τα δοχεία φύτευσης που θα χρησιμοποιήσετε και η τοποθέτηση του καθενός στην πιο κατάλληλη θέση, ανάλογα με το μέγεθος και τον γενικό σχεδιασμό ενός κήπου είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία για πετυχημένη διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων και για να προκύψει τόσο μια γενικά καλαίσθητη εικόνα όσο και μικρότερες επιμέρους ...πράσινες "γωνιές".
Οι σκάλες είναι ιδανικό σημείο για να συγκεντρώσετε φυτά - λουλούδια σε κάθε είδους γλάστρες και σε μεγέθη ανάλογα με το αντίστοιχο της σκάλας. 
Φροντίζοντας πάντα τα φυτά να μην εμποδίζουν την πρόσβαση στο σημείο, αξιοποιείστε μικρές ή μεγαλύτερες σκάλες που υπάρχουν στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού για να δημιουργήσετε εκεί έναν μικρό ...κήπο. 

Μια γωνιά με Κάκτους ή Παχύφυτα
Σε όποιο σημείο πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο, ανάλογα με τον γενικό σχεδιασμό του κήπου σας, ακόμη και σε ένα παλιό τραπέζι με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια vintage γωνιά, συγκεντρώστε μικρές και μεγαλύτερες πήλινες γλάστρες με κάκτους ή παχύφυτα. 
Ανήκουν και τα δύο στα πιο ανθεκτικά φυτά, δεν απαιτούν ιδιαίτερες φροντίδες και η ατέλειωτη ποικιλία των ειδών τους μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ εντυπωσιακή "συλλογή".

Οι τενεκέδες από τρόφιμα όπως λάδι, τυρί κλπ μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές γλάστρες για κάθε είδους πολυετές ή εποχιακό καλλωπιστικό ή και πολύ ανθεκτικά φυτά όπως κάκτοι, παχύφυτα.
Ακόμη και αν δεν τα πολυκαταφέρνετε στην ζωγραφική μπορείτε απλά να τους βάψετε σε έντονες αποχρώσεις και να τους τοποθετήσετε συγκεντρωμένους σε ένα σημείο. 

Αν έχετε ή μπορείτενα βρείτε ένα παλιό ποδήλατο μετατρέψτε το στο κεντρικό σημείο - παρτέρι του κήπου σας. 
Πλαισιώστε το με ψάθινα κασπώ ή καλάθια και μερικές ακόμη γλάστρες, αφού πριν το βάψετε σε μια έντονη απόχρωση. 

Τα αναρριχώμενα φυτά είναι γενικά από τα πιο εντυπωσιακά σε έναν κήπο και δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για φυτά μεγάλου μεγέθους τοποθετημένα σε φράχτες, μάντρες κλπ. 
Χρησιμοποιείστε μικρής ανάπτυξης αναρριχώμενα φυτά σε ελεύθερα σημεία του κήπου και χρησιμοποιήστε απλούς και ευφάνταστους τρόπους για να τα βοηθήσετε να αναρριχηθούν πχ πάνω σε ξύλινους πασάλλους, σε συρματόπλεγμα που θα προσαρμόσετε πάνω σε ένα στερεωμένο σε πάσσαλο σπιτάκι για πουλιά κλπ. 


Οι μεγάλες γλάστρες στις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε πολλά είδη πολυετών και εποχιακών φυτών είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να διαμορφώσετε - διακοσμήσετε οποιοδήποτε σημείο του κήπου σας με πολύ πιο εντυπωσιακό τρόπο σε σχέση με τις πολλές μικρότερες γλάστρες, ενώ και η φροντίδα τους με τον τρόπο αυτό γίνεται ευκολότερη. 
Σε μικτά δοχεία φύτευσης τοποθετείστε κάποια μόνιμα πράσινα φυτά σε συνδυασμό με μικρά εποχιακά για περισσότερο χρώμα. 

Ψάθινα καλάθια ή μεταλλικά πολύ οικονομικά κασπώ είναι ο τρόπος για να "κρύψετε" απλές και όχι τόσο καλαίσθητες πλαστικές γλάστρες και η πιο απλή λύση για να τοποθετήσετε φυτά που μόλις αγοράσατε από το φυτώριο. 


Διαμορφώστε μικρά ...παρτέρια με κομμάτια από ξερούς κορμούς δέντρων ή μεγάλα κομμάτια ξύλου που θα βρείτε σε όλες τις μάντρες με καυσόξυλα.
Στο εσωτερικό του μπορούν να φυτευθούν πολυετή ή ετήσια καλλωπιστικά κάθε μορφής και μεγέθους ενώ φυσικά στοιχεία όπως  βότσαλα, πέτρες κλπ. είναι από τα καταλληλότερα για να πλαισιώστε μια τέτοια ξύλινη  ...ζαρντινιέρα που μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου, απευθείας στο χώμα ή σε πλακοστρωμένη περιοχή.    Δημιουργείστε με τις γλάστρες σας ένα ...μονοπάτι - διάδρομο καλύπτοντας το έδαφος στο σημείο αυτό με χαλίκι
Η συγκεκριμένη είναι μια πολύ εύκολη και όμορφη διάταξη ειδικά για μικρούς κήπους.

Ένα σκάκι με ...κακτάκια. 
Πολύ ξεχωριστή πρόταση που μπορεί να διαμορφωθεί σε μια γωνιά του κήπου πάνω σε ενα απλό τραπέζι
Βάψτε την κεντρική του επιφάνεια με άσπρο και μαύρο χρώμα σε διάταξη σκακιέρας, προσθέστε περιμετρικά ένα ξύλινο πλαίσιο και χρησιμοποιείστε πολύ μικρά λευκά και μαύρα γλαστράκια με κακτοειδή ή και παχύφυτα σαν ...πιόνια
Αν το προτιμάτε ένα τέτοιο σκάκι μπορεί να δημιουργηθεί και κατασκευάζοντας από ξύλο μια DIY σκακιέρα, στο κατάλληλο μέγεθος, που απλώς θα τοποθετήσετε πάνω σε ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου. 
Το χρώμα είναι από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία στην διαμόρφωση - διακόσμηση εξωτερικών χώρων. 
Τοποθετείστε σε χρωματιστές και έντονης απόχρωσης γλάστρες ειδικά τα πολυετή και πράσινα φυτά χωρίς λουλούδια ώστε ο κήπος σας σε όλη την διάρκεια του χρόνου να μην είναι ...μουντός. 

Μικρά δέντρα μαζί με χαμηλότερα φυτά. 
Πολύ απλός αλλά όμορφος τρόπος για να δημιουργήσετε γωνιές με ύψος στην διαμόρφωση ενός κήπου. 
Συνδυάστε δέντρα που επί αρκετά χρόνια αναπτύσσονται χωρίς πρόβλημα σε γλάστρα με μερικά ακόμη δοχεία φύτευσης με πιο χαμηλά φυτά. 
Οι ελιές σε συνδυασμό με βότανα-μυρωδικά είναι από τα καταλληλότερα είδη για διαμορφώσεις αυτής της μορφής. 

Ένας γενικός κανόνας που θα σας βοηθήσει σε μια πετυχημένη διαμόρφωση του κήπου σας είναι να αποφύγετε το ...σκόρπισμα σε πολλά σημεία όσων φυτών βρίσκονται σε γλάστρες και όχι σε παρτέρια.  
Ειδικά αν ο χώρος δεν είναι μεγάλος συγκεντρώστε τις γλάστρες σας σε 1-2 σημεία, είναι ο πιο καλαίσθητος τρόπος δημιουργήσετε έναν πραγματικό όμορφο αλλά και εύκολο στην φροντίδα του κήπο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto