Συνθέσεις με ΠαχύφυταΤα παχύφυτα είναι από τα φυτά που δεν θα σας ζητήσουν παρά λίγο νερό και αυτό όχι πολύ συχνά και θα ευδοκιμήσουν  ακόμη κι εκεί που δεν θα βρουν παρά ελάχιστο χώμα αφού κατά βάση οι ρίζες τους αναπτύσσονται οριζόντια. 
Για αυτό είναι και κατάλληλα για φύτευση σε κάθε μορφής παράξενα ρηχά δοχεία, σκεύη, επιφάνειες κλπ. εκτός από κανονικές γλάστρες ή απευθείας στο έδαφος. 

Θα μείνουν ολοζώντανα όλες τις εποχές του χρόνου και ανεπηρέαστα από ασθένειες, ζιζάνια κλπ. και πανεύκολα από ένα φυτό θα δημιουργήσετε όσα θέλετε αφού θα "πιάσουν" ακόμη κι αν σε λίγο χώμα απλώς βυθίσετε ένα κλαδάκι ή φύλλο τους. 

PAXYFYTA


PAXYFYTA
PAXYFYTAΜε λίγα λόγια τα παχύφυτα, παραπάνω και από τους κάκτους, είναι η χαρά του ...αρχάριου κηπουρού και τα καταλληλότερα για όσους δεν έχουν ιδιαίτερο χρόνο για φροντίδες στα φυτά τους, για εξοχικά που μένουν ακατοίκητα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι ένας από τους απλούστερους και οικονομικότερους τρόπους για να ...πρασινίσετε οποιοδήποτε σημείο. 

Οι μοναδικές καιρικές συνθήκες που δεν αντέχουν είναι ο παρατεταμένος παγετός και το χιόνι. Σε τέτοια περίπτωση, αν είναι δυνατόν μεταφέρετε τα σε σκεπασμένο μέρος ή σκεπάστε τα με νάϋλον και σε μεγάλου μεγέθους φυτά καλύψτε το χώμα γύρω από τις ρίζες τους με ένα χοντρό ύφασμα ή τσουβάλι. 

Κάποια από αυτά δεν βγάζουν ποτέ λουλούδια, κάποια άλλα ανθίζουν μια φορά τον χρόνο, άλλων οι ίδιοι οι βλαστοί είναι ...σαν λουλούδια. Τα περισσότερα απλώς αλλάζουν ελαφρά χρωματισμό ανάλογα με την εποχή ή το πόσο λίγο ή περισσότερο νερό θα τους ρίξετε και θα επιβιώσουν το ίδιο καλά είτε σε εξωτερικό περιβάλλον είτε μέσα στο σπίτι.  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto