Καλοκαιρινές Κατασκευές με Κολοκύθες

DIY με ...Κολοκύθες 
Όχι μόνο οι αποξηραμένες αλλά και οι φρέσκες κολοκύθες μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα καλοκαιρινά DIY  διακοσμητικά. 

Ασφαλώς και δεν θα διατηρηθούν για πάντα όπως οι αντίστοιχες αποξηραμένες παρά για μερικές εβδομάδες όμως είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές ειδικά σαν κεντρικά κομμάτια για διακοσμήσεις τραπεζιού - στολισμούς ειδικών περιστάσεων σαν φαναράκια, κηροπήγια, βάζα κλπ. 

Εκτός από κόψιμο και το σκάλισμα της επιφάνειάς τους σε όποια καλοκαιρινά σχέδια θέλετε που θα τις μετατρέψουν σε φαναράκια, ανθοδοχεία κλπ. και οι φρέσκες κολοκύθες μπορούν να επεξεργαστούν με ακρυλικά χρώματα, decoupage με χαρτί ή ύφασμα, stencils και γενικά με κάθε είδους τεχνική σαν να επρόκειτο για αποξηραμένες.  

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι καλοκαιρινές κατασκευές με κολοκύθες και φυσική ή διακοσμητική άμμο.  Αφού απλώσετε στην επιφάνειά τους κόλλα (ατλακόλ) τις σκεπάζετε με άμμο και όταν σταθεροποιηθεί αφαιρείτε με ένα στεγνό πινέλο την περιττή ποσότητα άμμου. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνειά τους ή επιλεγμένα σημεία χρησιμοποιώντας την άμμο σαν ...χρώμα για να δημιουργήσετε στην επιφάνεια μιας κολοκύθας σχέδια - καλοκαιρινά μοτίβα.

Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες - οδηγίες για κατασκευές από ξερές κολοκύθες και την διαδικασία αποξήρανσης και εδώ πολλές ακόμη ιδέες και βήμα-βήμα οδηγίες για πολλές κατασκευές από κολοκύθες.   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto