20 Τραπεζαρίες σε Vintage Στυλ

Vintage Τραπεζαρίες


trapezaries-se-vintage-styl

H διαμόρφωση του χώρου της τραπεζαρίας σε vintage στυλ είναι απλούστερη από αντίστοιχου ύφους διακοσμήσεις σε άλλους χώρους του σπιτιού, αφού και μόνο με την χρήση ενός παλιού τραπεζιού μπορεί να δημιουργηθεί μια έντονα vintage τραπεζαρία, ενώ και η επιλογή οι καρέκλες να είναι αυτές που θα προσδιορίζουν το βασικό ύφος του χώρου είναι επίσης πρακτική, ανάλογα με το ποιο είδος επίπλου έχετε ήδη διαθέσιμο ή μπορείτε να ...δημιουργήσετε από τα υπάρχοντα έπιπλα σας, βάφοντας ή εφαρμόζοντας τεχνικές παλαίωσης σε κάποια κομμάτια. 

Οι ευκαιρίες και προσφορές σε πολύ όμορφα αντικέ έπιπλα που θα βρείτε κατά καιρούς σε καταστήματα - eshops με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα, είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε με πραγματικά μικρό κόστος μια τραπεζαρία σε vintage ύφος. 


Απλά ξύλινα τραπέζια κατά προτίμηση από ακατέργαστο - μη λουστραρισμένο ξύλο,  τραπέζια - καρέκλες τεχνητά παλαιωμένης όψης όπως και σχέδια - υλικά που αντικειμενικά παραπέμπουν σε ...άλλες εποχές όπως για παράδειγμα ξύλινες καρέκλες καφενείου ή καθίσματα με Βιεννέζικη ψάθα κλπ είναι από τα βασικά στοιχεία που συνδυασμένα με μερικές ακόμη ταιριαστές λεπτομέρειες  θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το σύνολο του χώρου της τραπεζαρίας στο συγκεκριμένο στυλ.  


Ένα μεγάλου μεγέθους τραπέζι με έντονα αντικέ στυλ μπορεί να συνδυαστεί και με πιο μοντέρνου ύφους καρέκλες, χωρίς το σύνολο να χάσει την vintage αισθητική του. 

Τα τετράγωνα - παραλληλόγραμμα τραπέζια είναι καταλληλότερα για vintage διακοσμήσεις τραπεζαρίας. Αντίθετα ροτόντες και οβάλ, αν βεβαίως δεν πρόσκειται για κομμάτια που έχουν επεξεργαστεί με τεχνικές παλαίωσης θα πρέπει να τα πλαισιώσετε με πολύ ιδιαίτερες καρέκλες αντίστοιχου ύφους, διαφορετικό το  σύνολο θα προκύψει περισσότερο προς αυθεντικά Κλασσικό στυλ. 

Οι κλασσικές καρέκλες με ψάθα Βιέννης είναι από τα κατ΄εξοχήν κομμάτια που σε συνδυασμό ακόμη και με ένα εντελώς απλό ξύλινο τραπέζι θα δημιουργήσουν πολύ εύκολα απόλυτα vintage ύφος στον χώρο της τραπεζαρίας σας. 

Τα χρωματιστά έπιπλα παλαιωμένης όψης και απλώς βαμμένα σε "κλασσικές" αντικέ αποχρώσεις όπως το γαλάζιο, βεραμάν, αντικέ λευκό κλπ. επίσης ανήκουν στα καταλληλότερα για την διαμόρφωση μιας τραπεζαρίας σε vintage στυλ. 


Η προσθήκη στην κεντρική του επιφάνεια κομματιών ακατέργαστου ξύλου, μπορεί να προσδώσει σε κάθε τύπο τραπεζιού έντονα vintage στυλ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto