ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙA: Μια Ιστορία ...Αισθητικής


Δεν πρόκειται ασφαλώς για ένα συνηθισμένο σπίτι, ούτε και διαμορφωμένο με αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "οικονομικές επιλογές".


Η σημερινή του ιδιοκτήτρια που ως παιδί κατοικούσε στην ίδια γειτονιά και διατηρεί έντονες μνήμες από την ζωή στο συγκεκριμένο σπίτι, 
λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη, όσο αυτό κατοικείτο από την πολυπληθή οικογένεια των αρχικών του ιδιοκτητών, όταν διατέθηκε προς αγορά κατόρθωσε να το αποκτήσει και να το ανακαινίσει διατηρώντας όλα τα βασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του και διαμορφώνοντας έναν χώρο που συνολικά αποτελεί υπόδειγμα Αισθητικής.  Φυσικά υλικά με κυρίαρχη την παρουσία του ξύλου και αποχρώσεις σε απόλυτα Μεσογειακό ύφος επικρατούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στους εξωτερικούς χώρους. 
Η εσωτερική διακόσμηση βασισμένη στο μπεζ-λευκό, τις γήϊνες και τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα "ζεστή" ταιριαστή απόλυτα με το εξωτερικό φυσικό περιβάλλον που μέσω των μεγάλων παραθύρων είναι ...παρόν σε κάθε σημείο του σπιτιού. 
Κατά την ανακαίνιση αφαιρέθηκαν εσωτερικοί τοίχοι που χώριζαν το σπίτι σε πολλά μικρά δωμάτια, αξιοποιήθηκε το ιδιαίτερα μεγάλο ύψος του, με την δημιουργία ενός παταριού-ξενώνα, ενώ και πολλά από τα παράθυρα που σε ορισμένα σημεία καλύπτουν την συνολική επιφάνεια του τοίχου είναι επίσης στοιχεία που δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων, διαμορφώνοντας τελικά έναν "ανοιχτό" οπτικά χώρο, φωτεινό και ιδιαίτερα λειτουργικό. 

Κάθε έπιπλο - αντικείμενο πραγματικά δίνει την αίσθηση ότι εκεί ακριβώς που βρίσκεται είναι η σωστή του θέση χωρίς την παραμικρή ...παραφωνία σε στυλ και απόχρωση και ενώ η πλειοψηφία των κομματιών πραγματικά κοστίζει πολύ, κανένα δεν δημιουργεί αίσθηση πολυτέλειας ...κραυγάζοντας για την αξία του. 


Ένα απόλυτα αρμονικό και ισορροπημένο διακοσμητικό αποτέλεσμα που γίνεται ακόμη πιο αξιοπρόσεκτο από το γεγονός ότι η δημιουργία του δεν είναι αποτέλεσμα επαγγελματία διακοσμητή αφού όλες οι επιλογές έχουν γίνει από την ζωγράφο ιδιοκτήτρια του σπιτιού. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
www.elmueble.com