Πως θα φτιάξετε διακοσμητικά Λουλούδια από Κουκουνάρια

DIY PINE CONE FLOWERS
Tα κουκουνάρια είναι ένα πολύ όμορφο φυσικό στοιχείο κατάλληλο για πολλών τύπων DIY κατασκευές και όχι αποκλειστικά χειμωνιάτικες, αφού μπορείτε με αυτά να δημιουργήσετε, εκτός των άλλων, πολύ ιδιαίτερα λουλούδια σε όποιες αποχρώσεις θέλετε για χρήση σε ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές επιτραπέζιες διακοσμήσεις ή σε διακοσμητικά στεφάνια.
Θα χρειαστείτε μόνο κουκουνάρια σε διάφορα μεγέθη-σχήματα, ακρυλικά χρώματα και πιστόλι σιλικόνης


DIY PINE CONE FLOWERS
Για τη δημιουργία λουλουδιών αυτού του είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όλα τα "κατεστραμμένα" κουκουνάρια που θα βρείτε αφού έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να βγάλετε αρκετά από τα πέταλά τους.
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε φυσικά κουκουνάρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που θα διατίθενται όλες τις εποχές σε καταστήματα-eshops με είδη για κατασκευές αλλά και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, δείτε ενδεικτικά εδώ

DIY PINE CONE FLOWERS
Μπορείτε να δουλέψετε με πένσα, κοπίδι, μαχαίρι, μικρό πριονάκι. Γενικά, και με όποιο τρόπο-εργαλείο σας εξυπηρετεί περισσότερο, ο στόχος είναι με τα πέταλα και το εσωτερικό-κεντρικό μέρος του κουκουναριού να δημιουργηθεί το σχήμα ανοιχτού ή κλειστού λουλουδιού, και σε συνθέσεις με πολλά τέτοια λουλούδια καλύτερο αποτέλεσμα δίνει η χρήση διαφορετικών  κουκουναριών σε μέγεθος-σχήμα.
Ένας ακόμη εναλλακτικός τρόπος, ειδικά για μεγάλου μεγέθους κουκουνάρια, είναι να αποκολλήσετε όλα τα πέταλα από το κουκουνάρι και να τα ξανασυνθέσετε 
σε σχήμα λουλουδιού κολλώντας τα με πιστόλι σιλικόνης 
DIY PINE CONE FLOWERS
Για το βάψιμό τους θα χρησιμοποιήσετε ακρυλικά χρώματα και όσο πιο έντονες και αληθοφανείς αποχρώσεις επιλέξετε, ανάλογα με το σχήμα κάθε λουλουδιού, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα για κατασκευές που μοιάζουν με μαργαρίτες επιλέξτε λευκό και έντονο κίτρινο, για κουκουνάρια με ελαφρά πιο κλειστά πέταλα που θυμίζουν παπαρούνες μαύρο και κόκκινο κλπ. ενώ πολύ εντυπωσιακές είναι και οι πολύχρωμες κατασκευές σε ένα βασικό χρώμα και τονισμένα με διαφορετικές αποχρώσεις τα σημεία στο κέντρο του λουλουδιού ή στις άκρες των πετάλων. 
DIY PINE CONE FLOWERS
DIY PINE CONE FLOWERS
Χρησιμοποιώντας συρμάτινα sticks (δείτε ενδεικτικά εδώ) και χαρτοταινία (δείτε ενδεικτικά εδώανθοδετικής ή ξερά ξυλαράκια που θα κολλήσετε στα κουκουνάρια με πιστόλι σιλικόνης μπορείτε να δημιουργήσετε "κοτσάνι" αν πρόκειται να τοποθετήσετε τις κατασκευές αυτού του είδους σε βάζο ή να τις χρησιμοποιήσετε σε  διακοσμητικές συνθέσεις που θέλετε να έχουν ύψος.
Εξίσου εντυπωσιακά είναι και σε διακοσμητικά στεφάνια όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαναλαμβανόμενα 2-3 ίδια σχήματα λουλουδιών πλαισιωμένα με πρασινάδα, κουκουνάρια στην φυσική τους μορφή κλπ για να φτιάξετε εξαιρετικά ιδιαίτερα στεφάνια για διακόσμηση τοίχων ή και επιτραπέζιες διακοσμήσεις-συνθέσεις, κολλώντας τα "λουλούδια" μεταξύ τους, πάνω σε άλλα στοιχεία ή απευθείας στον σκελετό του στεφανιού με πιστόλι σιλικόνης


DIY PINE CONE FLOWERS
DIY PINE CONE FLOWERS
Μετά την ολοκλήρωση του βαψίματος, ειδικά για κατασκευές που πρόκειται να τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο, αφού αυτού του είδους οι κατασκευές-συνθέσεις είναι πολύ όμορφες και για διακόσμηση στο μπαλκόνι ή τον κήπο, περάστε 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει πλήρως τα βαμμένα κουκουνάρια.  
Δείτε και...