Πετρόκτιστο στην Σέριφο

Παραδοσιακή αρχιτεκτονική εξ΄ολοκλήρου με πέτρα σε ένα σπίτι κτισμένο ελάχιστα μέτρα από την θάλασσα στην τοποθεσία Βατούδι, στην Σέριφο.
Τόσο στην εξωτερική όσο και την εσωτερική διαμόρφωση σε πολλά στοιχεία το κλασσικό άσπρο-μπλε νησιώτικο έχει αντικατασταθεί από το πρασινωπό - βεραμάν, δημιουργώντας ένα σύνολο που σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο, τα βασικότερα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, ενσωματώνουν απόλυτα το κτίσμα στο φυσικό περιβάλλον.

Οι ξύλινες οροφές με τις καλαμωτές, η εμφανής όψη της πέτρας και σε μεγάλο μέρος των εσωτερικών τοίχων και τα εντελώς παραδοσιακής αρχιτεκτονικής παράθυρα, πόρτες και τζάκι, χαρακτηρίζουν την εσωτερική διαμόρφωση που συμπληρώνεται από χτιστά στοιχεία και παλιά έπιπλα-αντικείμενα. 

Ο χώρος της κουζίνας αποτελεί μια μικρή "έκπληξη" αφού δεν είναι διαμορφωμένος στις κλασσικές νησιώτικες αποχρώσεις αλλά σε "μεσογειακά" χρώματα με κυρίαρχο το πορτοκαλί και μικρές ethnic αναφορές. 
Οι χτιστοί πάγκοι στους οποίους έχουν προσαρμοστεί συσκευές-ντουλάπια διατηρούν το γενικό παραδοσιακό ύφος ενώ η χρήση επίσης πέτρας αντί για πλακάκια δημιουργεί και στον συγκεκριμένο χώρο μια ομοιομορφία με όλους τους άλλους τους σπιτιού. 


Εξ΄ολοκλήρου χτιστά και σε εντελώς λιτό παραδοσιακό στυλ και τα μπάνια με το απαλό γαλάζιο σε συνδυασμό με το λευκό να έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στοιχεία, δημιουργώντας πραγματικά την όψη ενός χώρου από ...άλλη εποχή. 


Οι εξωτερικοί χώροι, που σε ένα τέτοιο σπίτι δίπλα στη θάλασσα αυτοί κυρίως αποτελούν το "σπίτι", διαμορφωμένοι εξ΄ολοκλήρου με πέτρα, ξύλο και χτιστές κατασκευές. 

Η εξωτερική κουζίνα είναι πραγματικά ένα από τα ομορφότερα σημεία του σπιτιού, πλήρως εξοπλισμένη και διακοσμημένη με παλιά αντικείμενα σε εντελώς παραδοσιακό στυλ. 
Οι ομολογουμένως πολύ μεγάλοι εξωτερικοί χώροι, γενικά, αποτελούν "υπόδειγμα" διαμόρφωσης με φυσικά υλικά για παραθαλάσσια σπίτια, αφού κανένα από τα στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί (πέτρα, ξύλο, ψάθα, καλάμι και διακριτικές αποχρώσεις στα υφάσματα-έπιπλα-αντικείμενα) δεν "διαταράσσει" οπτικά την γενική εικόνα, έτσι το κτίσμα παρά τον όγκο του ενσωματώνεται τόσο στο ...μπλε όσο και στο ...πράσινο που το περιβάλλουν με τρόπο απόλυτα αρμονικό. 

___________________________
(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση. Επιλέγονται λόγω του ενδιαφέροντος που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν ως χώροι λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική ή άλλου είδους συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: