Διακοσμητικά Μαγνητάκια από Τσιμέντο


Μαγνητάκια για κάθε χρήση, φτιαγμένα με την κλασσική διαδικασία με την οποία μπορείτε να κατασκευάσετε διακοσμητικά αντικείμενα από τσιμέντο και για τα οποία θα χρησιμοποιήσετε ως καλούπι παγοθήκες ή φορμάκια ζαχαροπλαστικής. 
Θα χρειαστείτε: 
* καλούπια  * μείγμα τσιμέντου (τσιμέντο, οικοδομική, άμμος, νερό ή κάποιο έτοιμο κονίαμα τσιμέντου που αραιώνεται με νερό και θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα) 

* μικρούς μαγνήτες * λάδι ή πετρέλαιο
Αλείψτε με μια μικρή ποσότητα λαδιού ή πετρελαίου τα καλούπια ώστε όταν στερεοποιηθεί το τσιμέντο να το ξεφορμάρετε πολύ εύκολα. 


Γεμίστε τα καλούπια με το μείγμα τσιμέντου, πιέστε με ένα κουτάλι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το μείγμα έχει καλύψει ολόκληρο το σχήμα-γωνίες του καλουπιού και ισιώστε την επιφάνειά τους ώστε να είναι ομοιόμορφη. 

Μετά λίγη ώρα όταν το τσιμέντο αρχίσει να στερεοποιείται "βυθίστε" το κάθε μαγνητάκι στο κέντρο της κάθε κατασκευής κατά τα 2/3 του ύψους του. 

Αφήστε να στερεοποιηθούν εντελώς και ξεφορμάρετε. 


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρο τσιμέντο, να τα βάψετε-επεξεργαστείτε με όποιον τρόπο θέλετε όπως και πριν να τα τρίψετε ελαφρά με γυαλόχαρτο, αν χρειάζεται, ώστε να αποκτήσουν εντελώς λεία όψη. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά χωρίς τον μαγνήτη θα προκύψουν απλώς ...τσιμεντένια σχήματα ίδια με τα καλούπια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε άλλου είδους χρήση όπως π.χ ως απλά διακοσμητικά, πολοκάκια σε ντουλάπια-πόρτες, για να συγκρατείτε χαρτιά στο γραφείο σας, ως βαρίδια ενάντια στον αέρα για τραπεζομάντηλα κλπ. 

Μαγνήτες θα βρείτε σε μεγάλα βιβλιοχαρτοπωλεία, καταστήματα με είδη σχεδίου-μακέτας-κατασκευών. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 
pinterest.com/soulouposeto
buzzfeed.com