ΟΔΗΓΟΣ Kατασκευής για Πουφ - Μαξιλάρια Πατώματος

Πλήρης ΟΔΗΓΟΣ με αναλυτικές οδηγίες για να κατασκευάσετε μαξιλάρια πατώματος - πουφ σε κάθε τύπο-σχήμα-σχέδιο


Τα πουφ και τα μεγάλα μαξιλάρια πατώματος είναι ο οικονομικότερος τύπος καθίσματος που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε υφάσματα-ρετάλια που ήδη έχετε ή παλιά χαλάκια, κιλίμια, λευκά είδη κλπ.

Ανάλογα με το ύφασμα του καλύμματος, το σχήμα και το γενικό "ύφος" που θα τους δώσετε μπορούν να ...σταθούν και να προσαρμοστούν σε όλους τους χώρους, ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησής τους, ενώ φυσικά σε σπίτια νεανικά, φοιτητικά, εξοχικά αλλά και παιδικά δωμάτια θαυμάσια μπορούν σχεδόν να ...αντικαταστήσουν το σύνολο των καθισμάτων τους. 

DIY POUF

Το σχήμα και κυρίως το μέγεθός τους είναι θέμα επιλογής και γούστου αφού ως "πουφ" θεωρούνται από τα σχετικά μικρού μεγέθους "μαξιλάρια πατώματος" έως και οι πολύ μεγάλες κατασκευές σε στυλ πολυθρόνας ή μικρού καναπέ με γέμισμα.

Τα ενδιάμεσα μεγέθη, σε όποιο σχήμα-σχέδιο, αποτελούν τα κλασσικά πουφ επενδεδυμένα με ύφασμα ή και δέρμα, ανάλογα με το πόσο πολύ θα τα γεμίσετε και τον γενικότερο σχεδιασμό τους εκτός από καθίσματα κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τραπεζάκια και ο βασικός τρόπος κατασκευής τους ουσιαστικά δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον κατασκευής ενός απλού διακοσμητικού μαξιλαριού, θα χρειαστείτε απλώς ...περισσότερο ύφασμα και περισσότερη ...κλωστή για να ενώσετε τα κομμάτια υφάσματος στον σχηματισμό που θα επιλέξετε.

Το γέμισμα
Το είδος - τρόπος γεμίσματος, ειδικά σε ορισμένες κατασκευές αυτού του είδους, είναι παραπάνω από το ...μισό της επιτυχίας

Πουφ με την μορφή "μαξιλαριού" πατώματος, με συμπαγές γέμισμα δηλαδή ασφαλώς και μπορείτε να τα γεμίσετε με κάθε είδους υλικό που θα χρησιμοποιούσατε και σε ένα απλό διακοσμητικό μαξιλαράκι. Πολυεστερική βάτα, αφρολέξ σε τρίμμα, βαμβάκι κλπ. 

Για μεγάλα όμως πουφ μερικώς γεμισμένα, που ανάλογα με  τρόπο που  όταν πιέζεται το γέμισμα να αλλάζουν σχήμα, θα χρειαστείτε το ειδικό για αυτή την χρήση φελιζόλ σε μπίλιες που θα βρείτε σε καταστήματα με ανάλογα είδη. 

Όπως ακριβώς και στα καλύμματα κάθε είδους καθίσματος (καναπέ, πολυθρόνα κλπ) κάτι που μπορεί να δώσει και σε ένα πουφ με μορφή μαξιλαριού πατώματος περισσότερο άψογη και ...επαγγελματική μορφή, είναι το φυτιλάκι-κορδόνι που γαζώνεται περιμετρικά στις άκρες, τουλάχιστον της επάνω πλευράς. Θα το βρείτε με το μέτρο σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής και σε διαφορετικά πάχη.  

thesweetsurvival.com
thesweetsurvival.com
Το κορδόνι αυτό γαζώνεται (με το μονό ποδαράκι της ραπτομηχανής) αφού αρχικά το "κλείσετε" μέσα σε μια στενή λωρίδα υφάσματος  και την οποία στην συνέχεια επίσης  γαζώνετε γύρω γύρω από το ύφασμα του πουφ, όπως ακριβώς και αν το χρησιμοποιούσατε στο τελείωμα ενός διακοσμητικού μαξιλαριού.  Είναι το μοναδικό "λεπτό" σημείο μιας κατασκευής πουφ, αν φυσικά  το χρησιμοποιήσετε αφού βεβαίως μπορεί και να παραληφθεί, ενώ υπάρχουν και σχέδια πουφ στα οποία δεν ταιριάζει.

Δείτε στα videos που ακολουθούν, με κάθε λεπτομέρεια, πως ακριβώς γίνεται


 



Ένα πουφ, για να αποδειχθεί λειτουργικό, θα πρέπει να μπορείτε να πλύνετε το εξωτερικό του κάλυμμα. Που σημαίνει ότι, όπως ακριβώς και σε ένα διακοσμητικό μαξιλάρι, σε κάποια του πλευρά-σημείο θα πρέπει να προβλέψετε ένα άνοιγμα για φερμουάρ ή ταινία velcro (κριτς-κρατς). 

Ένας εναλλακτικός τρόπος, πιο ...τεμπέλικος και ...ερασιτεχνικός :) είναι, αφού  γεμίσετε το πουφ, απλώς να ράψετε γερά με χοντρή κλωστή και βελόνα το ανοιχτό σημείο. Όταν χρειαστεί να πλύνετε το ύφασμα απλώς θα ...ξηλώσετε το συγκεκριμένο σημείο και θα το ξαναράψετε. Δεν είναι βεβαίως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αλλά για πουφ π.χ από δέρμα που δεν χρειάζονται πλύσιμο, από τζην  και γενικά κατασκευές από υφάσματα που δεν πρόκειται να πλένονται συχνά μπορείτε να τον επιλέξετε ειδικά αν είστε εντελώς αρχάριοι στα της ραπτικής.

theochrelephant.com

1. Τετράγωνο /Παραλληλόγραμμο


theochrelephant.com
Θα χρειαστείτε 2 ίδιου μεγέθους κομμάτια υφάσματος για την επάνω και την κάτω πλευρά και 4 ακόμη ίσα μεταξύ τους και είτε ίδιας διάστασης με τα 2 αρχικά είτε όχι,  ανάλογα με το αν θα πρόκειται για μια εντελώς τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη κατασκευή.

Αν χρησιμοποιήσετε το ειδικό κορδόνι στο τελείωμα γαζώνετε πρώτα αυτό περιμετρικά, αν χρησιμοποιήσετε φερμουάρ ή ταινία κριτς κρατς το προσαρμόζετε και αυτό στο σημείο/κομμάτι υφάσματος που θέλετε και στην συνέχεια αρχίζετε να ενώνετε τις πλευρές του πουφ αρχικά με καρφίτσες ή τρύπωμα και στην συνέχεια με την ραπτομηχανή. 

Το τετράγωνο είναι η ευκολότερη μορφή μαξιλαριού πατώματος - πουφ για εντελώς αρχάριους και στο γάζωμα και γενικά στην όλη διαδικασία επειδή:

- Δεν υπάρχουν καμπύλα σημεία που πιθανόν σας δυσκολέψουν στο γάζωμα. 
 
-Τους ταιριάζουν πολύ τα χοντρά υφάσματα που στέκονται πολύ καλά στις ραφές χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κορδονιού στο τελείωμα, και

- Μπορούν να φτιαχτούν ακόμη και ...χωρίς ραπτομηχανή απλώς ...κολλώντας αρχικά με κόλλα για ύφασμα τα κομμάτια υφάσματος και στην συνέχεια ράβοντας γερά τα σημεία ενώσεων με χοντρή κλωστή ή λεπτό σπάγγο και χοντρή βελόνα. 
Ειδικά σε ορισμένους τύπους-σχέδια υφασμάτων π.χ για να φτιάξετε ένα τέτοιο πουφ με χοντρό ύφασμα σε ethnic ύφος ή από λινάτσα, το ράψιμο με αυτόν τον τρόπο κάνει ομορφότερη την τελική όψη τους σε σχέση με το γάζωμα.

Δείτε στο video μια τέτοια, άψογη στην τελική της όψη 
 κατασκευή πουφ-σκαμπώ χωρίς γάζωμα



hopestudios.blogspot.gr/
hopestudios.blogspot.gr/
2.Στρογγυλό/Κυλινδρικό 

Για να φτιάξετε ένα απλό πουφ-μαξιλαριού πατώματος σε στρογγυλό ή κυλινδρικό σχήμα, η διαδικασία δεν έχει καμιά διαφορά από εκείνη ενός τετράγωνου, απλώς θα σας χρειαστούν ακόμη λιγότερα κοψίματα υφάσματος αφού θα πρέπει να ενώσετε 2 ίσα στρογγυλά κομμάτια για το πάνω και κάτω μέρος (χρησιμοποιώντας ως "πατρόν" οποιοδήποτε αντικείμενο σας εξυπηρετεί το σχήμα του π.χ μια στρογγυλή καρέκλα που θα "αποτυπώσετε" το περίγραμμά της σε ένα κομμάτι χαρτί ή χαρτόνι) και ακόμη 1 ενιαίο κομμάτι υφάσματος για το πλαϊνό μέρος στις διαστάσεις που χρειάζεται ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει το πουφ.

hopestudios.blogspot.gr/
hopestudios.blogspot.gr/
Σε ένα τέτοιου σχήματος πουφ το πρακτικότερο σημείο για να τοποθετήσετε το άνοιγμα είναι το σημείο ραφής του πλαϊνού κομματιού, ενώ ανάλογα με το πόσο θα το γεμίσετε μπορεί να είναι ή ένα εντελώς "σταθερό" και γεμάτο κάθισμα ή να επιλέξετε την μορφή μια πιο "χαλαρής" κατασκευής πουφ που "κάθεται" μαζί με το βάρος του σώματος και παίρνει το ανάλογο σχήμα. 




livingwithpunks.com
livingwithpunks.com
Στα πουφ τέτοιας μορφής είναι πρακτικά και όμορφα τα "χερουλάκια" που μπορείτε να τοποθετήσετε στο πλαϊνό μέρος.
Θα τα φτιάξετε στριφώνοντας μια μικρή λωρίδα υφάσματος που θα γαζώσετε "πάνω στο ύφασμα του πουφ, υπολογίζοντας το μέγεθός της να είναι τέτοιο ώστε με άνεση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύκολη μεταφορά του. 

livingwithpunks.com
livingwithpunks.com
Η διαδικασία για να προσαρμόσετε το πλαϊνό μέρος, αρχικά με καρφίτσες, δεν έχει καμιά διαφορά όπως αν δουλεύατε με τετράγωνα κομμάτια υφάσματος. 

Ξεκινάτε να καρφιτσώνετε, από την ανάποδη του υφάσματος, το μακρύ πλαϊνό κομμάτι πάνω στο στρογγυλό προσέχοντας απλώς να αφήνετε 1-2 εκατοστά υφάσματος στην άκρη, ώστε να γαζώσετε με άνεση και κυρίως σε όλα τα σημεία το ύφασμα να είναι καρφιτσωμένο ίσια.



Ειδικά όταν χρησιμοποιείτε εμπριμέ υφάσματα με σχέδια είναι σημαντικό να μην σας ...ξεφύγει το καρφίτσωμα λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το  σωστό σημείο και χαλάσει έτσι το συνολικό σχέδιο της κατασκευής.  

vechernie-posidelki.blogspot.hu
Ίδια ακριβώς είναι η διαδικασία και για να φτιάξετε ένα πουφ-σκαμπώ σε κυλινδρικό σχήμα. 
Μοναδική διαφορά ότι το πλαϊνό κομμάτι θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο φάρδος ώστε τελικώς η κατασκευή να είναι ψηλότερη από ένα κλασσικό στρογγυλό και χαμηλό πουφ. 
vechernie-posidelki.blogspot.hu

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά ...συνθέτοντας τις 2 βασικές (πάνω-κάτω) πλευρές ενός στρογγυλού πουφ από πολλά μικρότερα και διαφορετικά υφάσματα, μπορείτε να φτιάξετε πουφ με μορφή patchwork.

vechernie-posidelki.blogspot.hu
vechernie-posidelki.blogspot.hu
Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε σε τριγωνικό σχήμα ίσια μεταξύ τους κομμάτια υφάσματος, τα οποία και θα ενώσετε σχηματίζοντας έναν κύκλο στο μέγεθος που επιθυμείτε να έχει το πουφ. 

Τα καρφιτσώσετε αρχικά μεταξύ τους και στην συνέχεια, αφού βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος και σχήμα και η όψη της κατασκευής είναι ομοιόμορφη, γαζώνετε. 

vechernie-posidelki.blogspot.hu
vechernie-posidelki.blogspot.hu
Δουλεύοντας με λεπτά υφάσματα, για μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερη όψη του πουφ, προσθέστε-γαζώστε στην πίσω όψη και των 3 κομματιών υφάσματος  βάτα που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με υφάσματα - είδη ραπτικής.


vechernie-posidelki.blogspot.hu
vechernie-posidelki.blogspot.hu
Σε αυτού του τύπου quiliting - patchwork πουφ-μαξιλάρια πατώματος, είναι πολύ όμορφο και ταιριαστό το κορδόνι-ρέλι στο τελείωμα να είναι έντονα ...εμφανές, γι΄αυτό χρησιμοποιείστε μεγάλου πάχους κορδόνι που θα γαζώσετε μέσα σε μια λωρίδα υφάσματος σε απόχρωση ταιριαστή με το σύνολο των υφασμάτων που θα χρησιμοποιήσετε. 
vechernie-posidelki.blogspot.hu
Σε όλα τα υπόλοιπα στάδια η διαδικασία για να φτιάξετε ένα πουφ από διαφορετικά κομμάτια υφάσματος δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνη για να κάνετε το αντίστοιχο από ενιαία κομμάτια. 

vechernie-posidelki.blogspot.hu
Αφού ...μοντάρετε το κάθε ένα από τα 3 βασικά κομμάτια (πάνω-κάτω-πλαϊνο) μεμονωμένα,  το καρφιτσώνετε με τα υπόλοιπα, αφήνετε ένα άνοιγμα για να το γεμίσετε και να κάνετε την τελική ...πρόβα αν ...στέκεται σε όλα τα σημεία σωστά, το αδειάζετε, γαζώνετε και το ξαναγεμίζετε οριστικά. 


Στρογγυλά πουφ με διαφορετικά κομμάτια υφάσματος μπορείτε να φτιάξετε και με πολλές ακόμη ...παραλλαγές σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα κόψετε και θα συνδέσετε τα επιμέρους μικρότερα κομμάτια, διαφοροποιώντας αντίστοιχα την τελική μορφή τους. 

Για παράδειγμα:
* Toποθετώντας στο κέντρο και στα σημεία που ενώνονται όλα τα τριγωνικά κομμάτια ένα στρογγυλό κομμάτι υφάσματος, επενδυμένο με βάτα για μεγαλύτερη σταθερότητα.

designsponge.com
* Δημιουργώντας στρογγυλά πουφ ενώνοντας 2 και όχι 3 βασικά κομμάτια υφάσματος, παραλείποντας δηλαδή το πλαϊνό μέρος. 


Θα χρειαστείτε 2 ακριβώς ίδια κομμάτια υφάσματος αποτελούμενα από όσα τρίγωνα κομμάτια, σε διαφορετικά χρώματα, απαιτούνται ανάλογα με το συνολικό μέγεθος της κατασκευής και υπολογίζοντας το μέγεθός τους έτσι ώστε ενώνοντας τα και "κλείνοντας" ανάμεσά τους το γέμισμα το πουφ να έχει τις διαστάσεις που θέλετε.




Στα πουφ αυτής της μορφής, αφού ενώσετε τα 2 βασικά κομμάτια με καρφίτσες, κάνετε την τελική πρόβα με το γέμισμα και μετά το γάζωμα, θα χρειαστεί να προσθέσετε στο κέντρο ένα κουμπί που θα δώσει στην κατασκευή το τελικό της σχήμα. 




Είναι πολύ εντυπωσιακά από άποψη εμφάνισης, κατάλληλο σχέδιο και για απλά διακοσμητικά μαξιλάρια σε στρογγυλό σχήμα, αλλά με μοναδικό μειονέκτημα ότι ακριβώς η ύπαρξη του κουμπιού δεν επιτρέπει  να βγει το κάλυμμα για να το πλύνετε.   




Για να  ράψετε το κουμπί στο κέντρο του πουφ θα χρειαστείτε μια πολύ μακριά βελόνα, χοντρή κλωστή ή λεπτό σπάγγο και μια μεταλλική ροδέλα σε ελάχιστα μικρότερο μέγεθος από το κουμπί που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Τέτοιες ροδέλες θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κιγκαλερίας, εργαλεία, χρώματα κλπ.


Γεμίζετε το πουφ φροντίζοντας να αφήσετε ένα μικρό κενό στο κέντρο ώστε στην συνέχεια η βελόνα να περνά εύκολα  από την μια πλευρά στην άλλη, ράβετε αρχικά ακριβώς στο κέντρο την ροδέλα τεντώνοντας την κλωστή-σπάγγο όσο χρειάζεται ώστε και το ύφασμα να τεντώσει και να αποκτήσει το πουφ το σωστό του σχήμα και στην συνέχεια πάνω στην ροδέλα ράβετε ένα κουμπί με τον καθαρά διακοσμητικό ρόλο να μην διακρίνεται η μεταλλική ροδέλα. 

Της ίδιας μορφής πουφ μπορούν να φτιαχτούν και με μεγαλύτερου μήκους  κομμάτια υφάσματος που θα φαίνονται ως ενιαία όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα ενώνονται στο κάτω μέρος - βάση του πουφ με ένα στρογγυλό κομμάτι υφάσματος. 
* Ένα στρογγυλό πουφ από διαφορετικά υφάσματα δεν είναι αναγκαίο να αποτελείται από ...χίλια επιμέρους σχέδια.    Θαυμάσια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο πουφ με μόνο 1 ή 2-3 διαφορετικά σχέδια υφασμάτων και αυτός είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να φτιάξετε στρογγυλά πουφ πολύ μεγάλου μεγέθους και όχι απόλυτα "σταθερού" σχήματος, χωρίς δηλαδή να είναι εντελώς γεμάτα έτσι ώστε να παίρνουν το σχήμα του σώματος με το κάθισμα.



Στα πουφ αυτής της μορφής, θα δουλέψετε με πολύ μεγάλα κομμάτια υφάσματος, ελαφρά πιο στενά στο επάνω μέρος, και σε μήκος τόσο που θα επαρκεί ώστε να φτάνουν από την πάνω έως την πίσω-κάτω πλευρά του καθίσματος, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει  συνολικά το πουφ. 

thehotpinkpolka-dot.blogspot.gr
thehotpinkpolka-dot.blogspot.gr
Στο κέντρο της πάνω πλευράς, στο σημείο που ενώνονται όλα τα κομμάτια, θα τοποθετήσετε ένα πρόσθετο μικρό στρογγυλό κομμάτι τόσο διακοσμητικό όσο και για μεγαλύτερη σταθερότητα, ενώ ένα μεγαλύτερο στρογγυλό κομμάτι υφάσματος στο οποίο θα καταλήγουν όλα τα επιμέρους κομμάτια στην κάτω πλευρά θα αποτελεί την βάση του πουφ.

thehotpinkpolka-dot.blogspot.gr
Αυτής της μορφής τα πουφ, που αγέμιστα έχουν  μορφή μεγάλης "σακούλας", δεν θα τα γεμίσετε εντελώς. 

Αρχίστε να γεμίζετε από ένα μικρό άνοιγμα που θα αφήσετε, καθήστε κάνοντας δοκιμές μέχρι ποιο σημείο θέλουν γέμισμα, ανάλογα και με το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε εσωτερικά, ώστε να είναι άνετα και όταν είστε βέβαιοι ότι "στέκονται" όπως ακριβώς θέλετε ράψτε και το τελευταίο ανοιχτό σημείο.
remodelaholic.com

*Σε ένα μεγαλύτερου ύψους και όχι χαμηλό πουφ-σκαμπώ με κυλινδρικό σχήμα, που θέλετε να δημιουργήσετε με παραπάνω από ένα μοτίβα υφάσματος, θα το κάνετε στο πλαϊνό μέρος και όχι στο πάνω ή το κάτω. 
remodelaholic.com

Είναι ακόμη απλούστερο σαν διαδικασία,  θα χρειαστεί απλώς να ενώσετε παραλληλόγραμμα ίσα κομμάτια υφάσματος για να δημιουργήσετε το πλαϊνό κομμάτι το οποίο στην συνέχεια θα ενώσετε με τα δύο πάνω και κάτω στρογγυλά κομμάτια όπως σε οποιοδήποτε πουφ αυτού του σχήματος.


5. Το κλασσικό πουφ ..."πολυθρόνα"

H πιο ...άνετη μορφή καθίσματος σε μορφή πουφ. 
Συνήθως μεγάλου μεγέθους, όχι ...ασφυκτικά γεμισμένα και με γενικό σχεδιασμό τέτοιο, ώστε σε συνδυασμό με τα "κενά" από γέμισμα σημεία να μετατρέπονται σε ...πολυμορφικά καλύπτοντας κατά το κάθισμα και την πλάτη.
Μια απλή μορφή τέτοιας κατασκευής είναι η ίδια με τα στρογγυλά πουφ "σακούλες" μεγάλου μεγέθους όπως την περιγράψαμε παραπάνω.  Αυξάνοντας το ύψος της κατασκευής, χρησιμοποιώντας δηλαδή κομμάτια υφάσματος με μεγάλο μήκος και γεμίζοντας μερικά το πουφ, μπορείτε να του δώσετε πιέζοντάς το προς όποια πλευρά θέλετε να "φουσκώνει" όποιο σχήμα θέλετε. 

Ακόμη απλούστερη κατασκευή ένα πουφ που αρχικά θα έχει την μορφή ενός μεγάλου παραλληλόγραμου μαξιλαριού, μισογεμισμένο με ειδικό αφρολεξ για πουφ. Πιέζοντάς το προς όποια πλευρά θέλετε, θα αλλάζει σχήμα διαφοροποιώντας αντίστοιχα και τον τρόπο και την ...άνεση που παρέχει στο κάθισμα.

Χρησιμοποιείστε αρχικά πρόχειρα υφάσματα π.χ ένα παλιό σεντόνι, κόβοντας 2 κομμάτια υφάσματος που θα ενώσετε με απλό ράψιμο. Αρχίστε να γεμίζετε με το ειδικό αφρολέξ σε μπίλιες για πουφ, κλείστε το σημείο του ανοίγματος με μια παραμάνα και αρχίστε να ...παίζετε με το σχήμα του. Προσθέστε ή αφαιρέστε γέμισμα μέχρι να σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα σε σχέση με την πολυμορφικότητα του πουφ κι όταν καταλάβετε πόσο ακριβώς "φουσκωμένο" θα πρέπει να είναι προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο στην κατασκευή με το κανονικό ύφασμα.  

Φυσικά τέτοιας μορφής πουφ μπορείτε να κατασκευάσετε σε όποιο σχήμα θέμα κόβοντας σε αντίστοιχο σχέδιο τα υφάσματα και με όποιο τρόπο σας εξυπηρετεί καλύτερα σε ό,τι αφορά την ένωση-γάζωμά τους. 

 
Για παράδειγμα ένα πουφ με τριγωνικό τελικό σχήμα θα το φτιάξετε ενώνοντας αρχικά δυο τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια υφάσματος για την βάση-κάθισμα που θα ενώσετε με δύο ακόμη τριγωνικά κομμάτια για την πλάτη κλπ. για ένα σε κλασσικό στυλ πολυθρόνας θα χρειαστείτε 1 στρογγυλό κομμάτι για την βάση και 4 ακόμη "κωνικού" σχήματος, 2 για την μπροστινή και 2 δύο και την πίσω όψη κλπ.
Aν ενδιαφέρεστε να ...εμβαθύνετε σε τέτοιους είδους κατασκευές ...ψαχουλεύοντας στο internet  θα βρείτε πατρόν για πολλά σχήματα-σχέδια. Δείτε ενδεικτικά εδώ


Και...

* Αυτό που πραγματικά μπορεί να σας εξυπηρετήσει πολύ σε τέτοιου είδους κατασκευές, όπως ακριβώς και στην δημιουργία απλών μαξιλαριών, είναι να διαθέτετε ήδη το γέμισμα πριν ξεκινήσετε το ράψιμο του καλύμματος. Είναι ο απλούστερος και πρακτικότερος τρόπος τόσο για να υπολογίσετε-κόψετε τα υφασμάτινα κομμάτια πάνω στο σχήμα του γεμίσματος, όταν φυσικά πρόκειται για πουφ με μορφή μαξιλαριού πατώματος, όσο και για να κάνετε τις αναγκαίες ...πρόβες πριν το τελικό γάζωμα.
* Στις περιπτώσεις που θα χρησιμοποιήσετε το ειδικό φελιζόλ σε μπίλιες για γέμισμα πουφ, τόσο στο στάδιο των δοκιμών κατά την διάρκεια της κατασκευής όσο και αργότερα για να αφαιρέσετε και να πλύνετε το κάλυμμα, είναι πολύ πρακτικό το γέμισμα να μην είναι ...χύμα ριγμένο στο εσωτερικό του υφάσματος, αλλά μέσα σε μια "θήκη-κάλυμμα" που θα φτιάξετε από ένα οποιοδήποτε λεπτό παλιό ύφασμα π.χ ένα παλιό λεπτό σεντόνι. 
Για πουφ με ιδιαίτερα σχήματα βεβαίως θα χρειαστεί και αυτή η εσωτερική θήκη να έχει έστω και υποτυπωδώς το αντίστοιχο σχήμα.

* Εκτός από υφάσματα-ρετάλια που ήδη διαθέτετε, παλιά λευκά είδη ή αυτά που θα βρείτε σε στοκ ή προσφορές σε καταστήματα με υφάσματα, για ορισμένα είδη-μορφές πουφ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικονομικά χαλάκια - κουρελούδες ή ριχτάρια
Ειδικά για κατασκευές μικρού μεγέθους που χρειάζεστε χοντρό ύφασμα αυτή είναι η οικονομικότερη επιλογή αφού ψάχνοντας σε πολυκαταστήματα, μαγαζιά με είδη σπιτιού, λαϊκές αγορές κλπ. σχεδόν πάντα θα βρείτε κάτι που να σας κάνει και που αν θελήσετε να αγοράσετε κάτι αντίστοιχο με το μέτρο, κατά βάση, θα σας κοστίσει ακριβότερα.

* Η τελική όψη ενός πουφ, σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία, μπορεί να πάρει ...άπειρες μορφές ακριβώς όπως και ένα διακοσμητικό μαξιλάρι. Τρέσες, ιδιαίτερα υφάσματα αλλά και τρόποι ραφής, "συναρμολόγησης" των βασικών κομματιών υφάσματος από πολλά μικρότερα, κουμπιά κλπ. είναι στοιχεία που μπορούν να διαφοροποιήσουν εντελώς το "ύφος" μιας τέτοιας κατασκευής και να το προσαρμόσουν σε όποιο στυλ διακόσμησης είναι διαμορφωμένος συνολικά ο χώρος που θα το τοποθετήσετε. 

* Εκτός από ύφασμα, για την κατασκευή πουφ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δέρμα ή δερματίνη, προερχόμενα ακόμη και από παλιά-φθαρμένα ρούχα.  Το λεπτό δέρμα-δερματίνη ράβεται εξίσου εύκολα με ένα χοντρό ύφασμα τόσο στο χέρι με ανάλογη χοντρή βελόνα και από όλες τις ραπτομηχανές.


Τα δερμάτινα πουφ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε κατασκευές στυλ "σκαμπώ" με εντελώς συμπαγές εσωτερικό-γέμισμα και με εξωτερικό κάλυμμα αποτελούμενο από πολλά μικρά κομμάτια δέρματος ενωμένα μεταξύ τους. Σε μια τέτοια κατασκευή καλύμματος πουφ θα δουλέψετε με "οδηγό-πατρόν" το εσωτερικό "μαξιλάρι-γέμισμα". Πάνω σεαυτό θα υπολογίσετε και θα κόψετε τα δερμάτινα κομμάτια σε όποιο σχέδιο θέλετε και που στην συνέχεια θα ράψετε-γαζώσετε όπως κι αν επρόκειτο για κανονικό ύφασμα.

* Όχι μόνο σε ένα μεγάλο κλασσικό πουφ-πολυθρόνα, αλλά και σε μικρότερες  κατασκευές σε στυλ σκαμπώ ή μεγάλου μαξιλαριού πατώματος την τελική όψη μπορείτε ελαφρά να την διαμορφώσετε με τον τρόπο-ποσότητα γεμίσματος. Π.χ γεμίζοντας ελαφρά λιγότερο τις πάνω γωνίες, σε ένα εντελώς τετράγωνο πουφ, μπορείτε να "σπάσετε" ελαφρά το "αυστηρό" συμπαγές σχήμα του ή αντίθετα σπρώχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα γεμίσματος στις άκρες και λιγότερο στο κέντρο να το κάνετε πιο άνετο στο κάθισμα ενώ και πάλι κατά λίγο το τελικό του σχήμα θα διαφοροποιηθεί. 

Γενικά, το σωστό γέμισμα σε όλες αυτού του είδους τις κατασκευές είναι καθοριστικό για την τελική μορφή τους αφού, όσο πετυχημένο και αν είναι το ράψιμο του εξωτερικού καλύμματος, αν εσωτερικά είναι είτε λιγότερο είτε περισσότερο γεμισμένο από όσο απαιτεί το σχέδιό του το τελικό αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά, αφού το κάθισμα ίσως δεν θα είναι τόσο άνετο ή δεν μετά από λίγο διάστημα θα χάσει εντελώς την "φόρμα" του. Ο μοναδικός τρόπος, επειδή κάθε κατασκευή ανάλογα ακόμη και με το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε έχει τις δικές της ιδιομορφίες σε ό,τι αφορά τον τρόπο-ποσότητα γεμίσματος, είναι ...οι πρόβες. 
Έχετε πάντα διαθέσιμο το υλικό γεμίσματος πριν ξεκινήσετε να ράβετε το εξωτερικό ύφασμα και κάντε αρκετές δοκιμές πριν το οριστικό γάζωμα έως να βρείτε πως ακριβώς γέμισμα και κάλυμμα θα "σταθούν" συνολικά όπως ακριβώς χρειάζεται.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto
(εκτός όπου αναγράφεται κάτι διαφορετικό)

Όνομα

10 must,8,3D ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ,2,3D DECOUPAGE,1,αγορές on line,4,αερόστατα από κολοκύθες,1,ΑΕΡΟΦΥΤΑ,1,ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΑ,2,αλλαγή ταπετσαρίας,3,αλλαγή υφάσματος πολυθρόνας,1,αλλαγή χρήσης αντικειμένων,1,αλόη,1,αλουμινόχαρτο,3,άμμος,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,4,ανακύκλωση,4,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ,19,ανακυκλώσιμα υλικά,13,ανθοδέσμες με σφουγγάρι,1,ΑΝΘΡΩΠΟΙ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,1,ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,5,αντικέ γραφεία,1,αντικέ έπιπλα,1,αντικέ πίνακες,1,αντικείμενα σχέδια Decoupage,1,ΑΝΥΔΡΟΙ ΚΗΠΟΙ,2,αποθήκη,1,αποκριάτικα μακιγιάζ,1,αποκριάτικες κατασκευές,5,αποκριάτικες μάσκες,3,αποκριάτικες στολές,6,αποκριάτικη διακόσμηση,2,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,15,αποξηραμένα λουλούδια,1,αποξηραμένες κολοκύθες,2,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ,25,ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ,1,ασπρόμαυρες διακοσμήσεις,1,αυλές μπαλκόνια σε παραδοσιακό στυλ,1,αφρολέξ,1,βάζα,1,Βασιλικός,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,1,βάψιμο,1,βάψιμο γενικά,20,βάψιμο γυαλί,3,βάψιμο γυαλιού,1,ΒΑΨΙΜΟ ΕΠΙΠΛΩΝ,73,ΒΑΨΙΜΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,30,βάψιμο με βερνίκια νυχιών,1,βάψιμο με τεχνοτροπίες,3,βάψιμο μέταλλο,1,βάψιμο μέταλλο σίδερο,1,βάψιμο ξύλου,1,βάψιμο πασχαλινών αυγών,1,βάψιμο πλακάκια,1,βάψιμο τοίχου με σχέδια,2,ΒΑΨΙΜΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ,1,βάψιμο υφασμάτων,1,ΒΑΨΙΜΟ-ΧΡΩΜΑΤΑ,13,ΒΕΛΟΥΔΟ,1,βιβλία,1,βιβλία ευχών,1,ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ,2,βιβλιοθήκες,9,Βιεννέζικη Ψάθα,2,ΒΙΤΡΩ,2,βιτρώ,1,ΒΟΤΣΑΛΑ,4,βότσαλα,10,ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ,1,ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΙ,1,βρεφικά αναμνηστικά,1,γάμος βάφτιση,6,ΓΑΜΟΣ-ΒΑΦΤΙΣΗ,12,ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,5,ΓΛΑΣΤΡΕΣ,39,γλάστρες με πλακάκια,1,ΓΛΥΠΤΙΚΗ,1,γλυπτική ζωγραφική,1,ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,2,γραφεία για μικρούς χώρους,1,ΓΡΑΦΕΙΟ,15,γραφείο στο σπίτι,2,γυαλί,16,γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες,1,γυαλότουβλα,1,ΓΥΨΟΣ,1,γύψος,3,γυψοσανίδες,1,γωνιακά έπιπλα,1,ΔΑΠΕΔΑ ΒΙΝΥΛΙΟΥ,1,ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ,1,δέρμα,1,διάδρομοι κήπου από παλέτες,1,διακοσμήσεις για την είσοδο του σπιτιού,1,διακοσμήσεις με καναπέδες από παλέτες,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΕΡΙΑ,2,διακοσμήσεις σε γκρι χρώμα,1,διακοσμήσεις σε κόκκινο χρώμα,1,διακοσμήσεις σε μπλε πορτοκαλί,1,διακοσμήσεις σε μωβ χρώμα,1,διακοσμήσεις σε παστέλ αποχρώσεις,2,διακοσμήσεις σε πράσινο και ροζ-μωβ,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΩΝ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ,4,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,141,διακόσμηση,1,διακόσμηση βιτρίνας,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,368,διακόσμηση καθιστικού σε εθνικ στυλ,1,διακόσμηση κόκκινο,1,διακόσμηση κονσόλες,1,διακόσμηση κουζίνας,17,διακόσμηση κρεβατοκάμαρας,8,διακόσμηση με γωνιακά έπιπλα,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,5,διακόσμηση με πουά,1,διακόσμηση με ταπετσαρία,1,διακόσμηση μικρών χώρων,1,διακόσμηση παιδικού δωματίου,2,διακόσμηση πιάτου,1,διακόσμηση σε άσπρο μαύρο γκρι,1,διακόσμηση σε τραπέζια μπουφέδες,1,διακόσμηση σπιτιού,80,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΙΧΩΝ,18,διακόσμηση τοίχων,8,διακόσμηση τούρτας,1,διακόσμηση χαλιά,1,διακοσμητικά από πηλό,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ,13,διακοσμητικά μαξιλάρια,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,διακοσμητικά στεφάνια,4,διακοσμητικά στεφάνια από αλουμίνιο,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΣΤΥΛ,37,διακοσμητικά φωτάκια,1,διακοσμητικά φωτάκια από ξερά κολοκύθια,1,διακοσμητικά mobiles,1,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,1,διακοσμητικός κανόνας 60-30-10,1,διαμόρφωση γραφείου,2,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΟΥ,31,διαμόρφωση κήπου,2,διαμόρφωση μικρού μπαλκονιού,2,διαμόρφωση μικρών σπιτιών,1,διαμόρφωση μικρών χώρων,1,διαμόρφωση παραθαλάσσιων σπιτιών,1,διαμόρφωση χώρου για νηπιαγωγεία παιδικούς σταθμούς,1,ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,182,διάτρητοι πίνακες,1,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,1,ΔΙΑΦΟΡΑ Εποχιακά,5,ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΩΝ,1,διαχωριστικά χώρου,1,ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ,1,ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ,2,ΕΔΑΦΟΚΑΛΥΨΗ,1,εδαφοκάλυψη κήπων,1,έθνικ διακοσμήσεις,7,ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ,1,είδος χρώματος ανά υλικό,1,ΕΙΣΟΔΟΣ,9,ΕΛΑΤΟ,1,ΕΛΛΑΔΑ,1,εξοχικό,3,έξυπνες λύσεις για μικρούς χώρους,1,ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,115,ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,1,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ,4,επαγγελματικοί χώροι,1,ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,ΕΠΙΠΛΑ,55,έπιπλα από βαρέλια,1,ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,10,έπιπλα από παλέτες,7,έπιπλα από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ,1,έπιπλα κουζίνας,2,έπιπλα μπάνιου,1,ΕΠΙΠΛΑ RATTAN,1,επισμάλτωση μπανιέρας,1,ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ,1,ΕΠΟΧΙΑΚΑ,4,ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ,1,έτοιμα καλύμματα επίπλων,1,έτοιμος πηλός,8,εύκαπτη πέτρα-πλακάκι,1,ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,43,εύκολες κατασκευές για στεφάνια,1,ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,9,ζωγραφική σε τοίχους,1,ζωγραφική σε έπιπλα,1,ζωγραφική σε πέτρες,2,ΗΛΙΑΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,1,ηλιακά φωτιστικά,7,ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΗΠΟΥ,12,ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ,5,θαλασσόξυλα,13,ΘΕΡΜΑΝΣΗ,1,ιδέες βάψιμο,7,ιδέες για βάψιμο επίπλων,2,ιδέες για διαδρόμους μονοπάτια κήπου,1,ιδέες για διαμόρφωση κήπου,1,ιδέες για δώρα σε μετρητά,1,ιδέες για έθνικ διακοσμήσεις,1,ιδέες για έπιπλα ως διαχωριστικά,1,ιδέες για καλύμματα επίπλων,1,ιδέες για κήπο μπαλκόνι,1,ιδέες για κιόσκια σε κήπους αυλές,1,ιδέες για κρεμαστές γλάστρες,1,ιδέες για μικρά μπάνια,1,ιδέες για μικρούς κήπους αυλές,1,ιδέες για μπαλκόνια,2,ιδέες για να φτιάξετε κεφαλάρια,3,ιδέες για παιχνιδοκατασκευές,1,ιδέες για παρτέρια,2,ιδέες για πολύχρωμες κουζίνες,1,ιδέες για ραφιέρες,1,ιδέες για στολισμό καλοκαιρινής βιτρίνας,1,ιδέες για τεχνοτροπίες τοίχου,1,ιδέες για την είσοδο χωλ,2,ιδέες για τούρτες γενεθλίων,1,ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα,1,ιδέες για ψηφιδωτά σε κήπο,1,ιδέες για decoupage,1,ιδέες για Diaper Cakes,1,ιδέες διακόσμησης πιάτου,1,ιδέες διαμόρφωσης κήπου,2,ιδέες έπιπλα,21,ιδέες επίπλωσης AirBNB,2,ιδέες λύσεις για μικρά καθιστικά,2,ιδέες με πουά υφάσματα,1,ΙΚΕΑ,52,ΙΣΤΟΡΙΑ,1,ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ,1,ΚΑΔΡΑ,2,κάδρα,23,κάδρα από αλουμινόχαρτο,1,ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,9,καθρέφτες,12,καθρέφτες με θαλασσόξυλα,1,ΚΑΚΤΟΙ,2,καλάθια από κουρελάκια,1,καλάθια με σκοινί,1,καλάμι,3,καλαμωτές,1,καλέντουλα,1,ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΝΕΡΟ,1,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,81,καλοκαιρινά τραπέζια,1,καλοκαιρινά χαλάκια εισόδου,1,καλοκαιρινές ιδέες για κάδρα,1,καλοκαιρινές κατασκευές,41,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,45,καλοκαιρινή διακόσμηση,19,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΝ,2,καλύμματα επίπλων,3,ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,1,κάμπινγ,2,ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,4,καναπέδες,9,καναπέδες από παλέτες,2,καπέλα μινιατούρες,1,καρούλια καλωδίων,1,ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΚΕΑ,1,κατασκευέ από σκοινί,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,170,κατασκευές από ανακλυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά,1,κατασκευές από βαρέλια,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΙ - ΛΥΓΑΡΙΑ,1,κατασκευές από καφάσια,1,κατασκευές από κολοκύθες,5,κατασκευές από κονσερβοκούτια,3,κατασκευές από κουτάκια αναψυκτικών,1,κατασκευές από λάστιχα αυτοκινήτων,1,κατασκευές από μεταχειρισμένα παλιά αντικείμενα,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΕΤΕΣ,18,κατασκευές από παλέτες για καταστήματα,1,κατασκευές από παλιά παράθυρα-πόρτες,1,κατασκευές από ρολό χαρτιού,1,κατασκευές από συρτάρια,1,κατασκευές για κατοικίδια,2,κατασκευές για κατοικίδια από παλέτες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,38,κατασκευές για παιδικές κουζίνες,1,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ,52,καΤασκευές επίπλων,1,κατασκευές εφαρμογές πατητής τσιμεντοκονίας,1,κατασκευές κεριά,12,κατασκευές κήπος,23,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΗΠΟΥ,1,κατασκευές με βότσαλα,4,κατασκευές με βότσαλα πέτρες,2,κατασκευές με γλάστρες,1,κατασκευές με γυαλότουβλα,1,κατασκευές με γύψο,3,κατασκευές με γυψοσανίδα,1,κατασκευές με δαντέλες σεμέν,1,κατασκευές με διάτρητα πάνελ,1,κατασκευές με έτοιμο πηλό,5,κατασκευές με θαλασσόξυλα,2,κατασκευές με καλάμια,1,κατασκευές με καλούπι,1,κατασκευές με κεραμίδια,3,κατασκευές με κορμούς,1,κατασκευές με κουκουνάρια,3,κατασκευές με κουμπιά,1,κατασκευές με κοχύλια,1,κατασκευές με λινάτσα,1,κατασκευές με μπουκάλια,3,κατασκευές με ξυλάκια χειροτεχνίας,1,κατασκευές με πλακάκια,1,κατασκευές με σεμέν δαντέλες,4,κατασκευές με σκοινί,3,κατασκευές με σπιρτόκουτα,1,κατασκευές με σύρμα,4,κατασκευές με ταπετσαρία,1,κατασκευές με τσιμέντο,7,κατασκευές με τσιμεντόλιθους,1,κατασκευές με υγρό γυαλί,4,ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,41,κατασκευές με φελιζόλ,2,κατασκευές με φελλό,1,κατασκευές με φύλλα,1,κατασκευές με χαρτί,36,κατασκευές με χαρτί εφημερίδας,1,κατασκευές με χάρτινες αυγοθήκες,1,κατασκευές ρολόγια τοίχου,1,κατασκευές τύπου βιτρώ,1,κατασκευές ψηφιδωτά,1,κατασκευές mobiles,2,κατασκευή αντικέ κάδρα,1,κατασκευή βάσης για κρεμαστής γλάστρας,1,κατασκευή μπωλ από φύλλα,1,κατασκευή παζλ με φωτογραφίες,1,κατασκευή παιδικά κουκλόσπιτα,1,κατασκευή ραφιών από κορνίζες,1,κατασκευή σίτας,1,κατασκευή υφασμάτινων καλαθιών,1,κατασκευή φωτιζόμενο τραπεζάκι,1,κατασκευή φωτιστικών,1,κατασκευή χιονονιφάδες,1,κατασκευή diaper cake,1,κατασκευή diy μελωδών,1,κατασκευή fairy gardens,1,ΚΑΦΕ,1,ΚΕΑ,1,κεραμίδια,1,κερί,11,ΚΕΡΙΑ,14,κεριά,11,κεριά σιτρονέλας,1,κεφαλάρια,7,ΚΗΠΟΣ,78,ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ,275,κηπουρική για παιδιά,1,κηρομπογιές,1,κηροπήγια,6,κηροπήγια από κερί,1,κίτρινοι καναπέδες,1,κλασσικό στυλ,1,κολοκύθες,10,ΚΟΜΟΔΙΝΑ,2,κομοδίνα,5,ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ,20,ΚΟΥΖΙΝΑ,61,κουζίνα,1,ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ,1,κούκλες από ξερές κολοκύθες,1,κουκλόσπιτα,2,κουκουνάρια,4,κουμπιά,1,κουνουπιέρες,1,ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,5,κουρτίνες,13,κουρτίνες ρόμαν,2,κουρτίνες χωρίς ράψιμο,1,κουρτινόξυλα,1,κοχύλια,6,κρακελέ,2,κρεβάτια,3,κρεβατοκάμαρες έθνικ,1,κρέμασμα κάδρων,1,ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ ΤΟΙΧΟΥ,1,κρεμάστρες τοίχου,3,ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,1,ΚΩΝΟΦΟΡΑ,1,ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ,3,ΛΕΥΚΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,λινάτσα,4,μαγνητικοί πίνακες,1,ΜΑΚΡΑΜΕ,3,μαξιλάρια,8,μαξιλάρια πατώματος,1,μαύρο,1,μαυροπίνακες,5,μελωδοί,1,ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,1,Μεσογειακό Στυλ,1,ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ,2,μετακόμιση,1,μεταλλικά έπιπλα,1,μεταφορά εικόνας,1,ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ,6,ΜΙΚΡΟΙ,1,ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΙ,148,μινιατούρες για νεραϊδόκηπους,1,μοντέρνα έπιπλα από παλέτες,1,μοντέρνο στυλ,8,ΜΠΑΛΚΟΝΙ,25,μπαμπού,1,ΜΠΑΝΙΟ,31,μπάνιο,1,μπατίκ υφάσματα,1,μπλε,2,Μποέμ,1,ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ,1,μπωλ από ρολό χαρτιού,1,μωβ,1,ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,3,νεραγκούλες,1,νεραϊδόσπιτα,1,ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,1,νοικοκυριό,2,Ντίνα Νικολάου,1,ντουλάπες,1,ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ,3,ξερές κολοκύθες,1,ξύλινα βαρέλια,1,ξύλινα κιβώτια,1,ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ,1,ξύλο,40,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,97,οδηγίες κατασκευής κεριών,1,ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΑΣ,44,ΟΔΗΓΟΣ για παλαίωση επίπλων,1,ΟΔΗΓΟΣ για camping στην Ελλάδα,2,ΟΔΗΓΟΣ κατασκευής για ΠΟΥΦ,1,οδηγός κατασκευής patchwork,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ,3,οικολογικές πλαστελίνες,1,ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΨΙΜΟ ΑΥΓΩΝ,1,οργάνωση,24,οργάνωση χώρων εργασίας,1,ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ,31,ΟΡΧΙΔΕΑ,1,πάγκοι εργασίας,1,παζλ,1,ΠΑΙΔΙ,1,παιδικά αναμνηστικά,1,παιδικά αποτυπώματα,1,παιδικά γραφεία,2,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,30,παιδικές κατασκευές,13,παιδικές κατασκευές από αυγοθήκες,1,παιδικές κατασκευές με χαρτί,1,παιδικές κουζίνες από χαρτόκουτα,1,ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ,1,παιδική πισίνα παιχνίδι,1,ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ,34,παιχνιδοκατασκευές,5,παλαίωση επίπλων,2,ΠΑΛΕΤΕΣ,32,παλιά συρτάρια,1,παλιές ραπτομηχανές,1,ΠΑΝΣΕΔΕΣ,1,παπουτσοθήκες,1,παραβάν,1,ΠΑΡΤΕΡΙΑ,9,παρτέρια,14,παστέλ,1,ΠΑΣΧΑ,46,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ,4,πασχαλινά αυγά,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΑΘΙΑ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ BAZAAR,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,29,ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ,2,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,12,ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΒΙΤΡΙΝΑΣ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΜΠΑΛΑΖ,1,ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,3,πατητή τσιμεντοκονία,1,ΠΑΤΙΝΑ,1,πατίνα,1,πάτσγουορκ,1,ΠΑΧΥΦΥΤΑ,25,πέργκολες,2,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,4,πέτρα,5,πέτρινα κιόσκια,1,πηλός,17,πιάτα με decoupage,1,πίνακες ανακοινώσεων,1,πίνακες κάδρα από βότσαλα,1,ΠΛΑΚΑΚΙΑ,1,πλακάκια,10,ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ,1,πλεχτά από χαρτί εφημερίδας,1,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,2,πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα,1,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πολυθρόνες,3,ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ-ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ,1,πορομπετόν,3,πόρτες,2,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ,21,ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΠΟΣΟ...,6,πουφ,1,πράσινο της ελιάς,1,προβλήματα υγρασίας,1,προζύμι,1,προστασία επίπλων,1,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ,1,προστατευτικές μάσκες DIY,1,πρωτομαγιάτικα στεφάνια,4,πως θα αποξηράνετε λουλούδια,1,πως θα προσθέσετε χρώμα στο σπίτι,1,πως θα φτιάξετε αντικουνουπικά κεριά,1,πως θα φτιάξετε κάλυμμα καλοριφέρ καλοριφέρ,1,πως θα φτιάξετε κεριά,1,πως θα φτιάξετε κουρτίνες,1,πως θα φτιάξετε μαξιλάρια χωρίς γάζωμα,1,πως θα φτιάξετε πλαστελίνες,1,πως θα φτιάξετε τραπέζια από παλέτες,1,πως θα φτιάξετε Diaper Cakes,1,πως θα φτιάξω,9,ΡΑΠΤΙΚΗ,18,ραπτική,5,ράφια,11,ραφιέρες βιβλιοθήκες από παλέτες,1,ράψιμο μαξιλαριών,1,ριγέ,1,ρολόγια τοίχου,3,ΣΑΛΟΝΙ,47,ΣΑΛΟΝΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,3,ΣΑΛΟΝΙ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ,108,σαπούνι,1,ΣΕΜΕΝ,2,σεμέν-δαντέλες,9,σιδερώστρες,1,σιδερώστρες για μικρούς χώρους,1,σκάλες,1,Σκανδιναβικό στυλ,13,σκελετοί για στεφάνια,1,ΣΚΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ ΧΩΡΩΝ,1,σκοινί,15,σπιρτόκουτα,2,σπιτάκια μινιατούρες,1,ΣΠΙΤΙ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,27,ΣΠΙΤΙΑ COB,1,σπιτικά αναψυκτικά,1,σπιτικές μαρμελάδες,1,σπιτικό ψωμί,1,ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ,1,ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ,15,στολές κλόουν,1,στολίδια με ζύμη σόδας,1,στολισμός για μπαλκόνια,1,ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ,1,συμβουλές για αλλαγή γλάστρας,1,συμβουλές για Λεβάντα,1,συμβουλές κηπουρικής για Βασιλικό,1,συμβουλές κηπουρικής φτέρη,1,συνθέσεις λουλουδιών,1,συνθέσεις με επιπλέοντα κεριά,1,συνθέσεις με καρπούς φρούτα,1,ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΓΚΑΖΟΝ,1,σύρμα,5,συρμάτινες κατασκευές,1,ΣΥΡΤΑΡΙΕΡΕΣ,1,σφουγγάρια ανθοδετικής,1,σχέδια για ψηφιδωτά,1,σωστό πότισμα,1,ταινίες Led,2,ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ,2,ταπετσαρίες,1,τάρτες,1,ΤΕΧΝΗ,11,ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ,71,τεχνικές παλαίωσης,8,τεχνική μεταφοράς εικόνας,1,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ,1,τεχνοτροπίες,3,ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ,16,ΤΖΑΚΙ,11,ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΝΑ,12,ΤΟ ESHOP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ,7,ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΑΛΟΝΙΟΥ,11,ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ,21,τραπεζαρίες για κήπο μπαλκόνι,1,τραπέζια,2,τραπέζια από παλέτες,1,ΤΡΑΠΕΖΙΑ-ΚΟΝΣΟΛΕΣ,1,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ,1,ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ,1,τσιμέντο,13,τσιμεντόλιθοι,4,τσόχα,5,υγρό γυαλί,5,ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ,47,ύφασμα,37,υφάσματα επίπλωσης,1,φελιζόλ,4,φελλός,2,ΦΕΤΕΣ ΞΥΛΟΥ,1,ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,1,φθινοπωρινή διακόσμηση,6,ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ,8,φλοράλ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ,1,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ,4,φροντίδα κατοικίδιων,1,ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ...ΚΟΥΖΙΝΑ,47,φύλλα,5,φυσικά υλικά,1,φυτά,30,ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,30,ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ,1,φωτισμός εξωτερικών χώρων,2,φωτισμός εσωτερικών χώρων,2,φωτισμός με ταινίες Led,1,ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,2,φωτιστικά,31,φωτιστικά από θαλασσόξυλα,1,φωτιστικά από κληματόβεργες,1,φωτιστικά από μπουκάλια,1,φωτιστικά με σκοινί,1,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,5,φωτογραφίες,4,ΧΑΛΙΑ,8,χαλιά,12,ΧΑΛΙΑ ΣΙΣΑΛ,1,ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ,1,ΧΑΡΤΕΣ,1,χαρτί,44,ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,1,ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΡΙΑ,15,χειροποίητα σαπούνια,2,χειροποίητα στολίδια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,176,χριστουγεννιάτικα γούρια,1,χριστουγεννιάτικα δέντρα,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ,7,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ BAZAAR,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,103,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ,58,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ,1,χριστουγεννιάτικη συνταγή για ψωμί,1,χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ για μπουκάλια,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ,7,χριστουγεννιάτικο τραπέζι,2,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚH ΔΙΑΚΟΣΜΗΣH,1,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΚΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ,1,ΧΡΙΣΤΟΥΕΝΝΑ,1,χρώμα,2,χρώμα μαυροπίνακα,2,χρώμα σπρέϊ,1,χρώματα για κατασκευές,1,χρώματα κιμωλίας,21,χρώματα σπρέϊ,1,χρώματα σπρέϋ,1,ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ,99,χτιστές κατασκευές για το μπάνιο,1,ΧΤΙΣΤΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ,2,χωριάτικο στυλ,2,Χώροι για άτομα με κινητικά προβλήματα,1,χώροι για παιδικές δραστηριότητες,1,ψάθα,6,ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ,1,ψηφιδωτά,15,ψηφιδωτά νούμερα για διεύθυνση σπιτιού,1,AirBNB,4,Aithrio.com,1,Annie Sloan,10,anysticker,1,ART,10,avramis,1,bar,1,Bohemian,5,boho style,11,camping,4,camping στην Ελλάδα,2,Chalk of the Town,1,chalk paint,1,collage,1,COTTAGE,1,country στυλ,3,Covid19,10,Deco Tip,1,DECOUPAGE,27,decoupage γενικά,4,decoupage με ύφασμα,1,decoupage σε έπιπλα,2,decoupage σε τσάντες παπούτσια,2,DESIGN,8,DESIGN IS THIS,1,diaper cakes,1,DIY,170,DIY ΕΠΙΠΛΑ,128,DIY έπιπλα,26,DIY ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ,4,DIY ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ,29,DIY XALIA,5,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,629,DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ,1,Driftwood Art,2,DRIVE&LISTEN,1,E-SHOPS,1,Easy DIY,51,ektorp,1,ESHOPS,4,ethnic στυλ,13,fairy gardens,3,fairy lights,1,faiy gardens,1,Fallingwater,1,floral,2,FOOD ARTIST,1,food plating,1,GAMES,1,Garden Answer,1,graffiti,2,GREEN LIVING,15,HOME TOURS,212,HOTELS TOURS,33,HOTELSTOURS,1,Hundertwasser,1,ikea,9,illustradays,1,inart,1,instagram,1,INSTAGRAM HOMES,49,INTERNET,2,JAPANDI,1,Kintsugi,1,KOYZINA,1,laminate,1,led,3,ledokosmos,1,LEGO,3,leroy merlin,5,loft,1,marble ideas,1,minimal στυλ,1,natural christmas,1,nautical στυλ,2,oikianet.gr,1,pakketo.com,1,Paper Wicker,1,patchwork,3,pets,3,pour painting,1,powertex,2,praktiker,4,proofing hyperstone,1,PUZZLE,1,quilting,2,recycle,8,resin,3,retro,3,RETRO ΕΠΙΠΛΑ,1,reuse,37,Royal Design Studio,4,RUSTIC,1,sgraffito,1,shabby chic στυλ,2,Soulouposeto,1,stencils,11,STREET ART,1,SUPER MARKETS ΑΓΟΡΕΣ ONLINE,1,terrarium,2,TikTok,1,upcycling,1,Valentine's Day,1,VELVET,1,video,2,videos,65,vintage,32,vintage κουζίνες,3,WALL ART,1,wall decoration,1,WALL MURALS,2,wall&design.gr,1,WEB,5,windowswap,1,XEIROTEXNIKA,1,xinara house,1,
ltr
item
SOULOUPOSETO: ΟΔΗΓΟΣ Kατασκευής για Πουφ - Μαξιλάρια Πατώματος
ΟΔΗΓΟΣ Kατασκευής για Πουφ - Μαξιλάρια Πατώματος
Πλήρης ΟΔΗΓΟΣ με αναλυτικές οδηγίες για να κατασκευάσετε μαξιλάρια πατώματος - πουφ σε κάθε τύπο-σχήμα-σχέδιο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ0j1HU1ErrFTx-9Gz5DJ363nFZi8-kARAtmbgnhju35Kjhm4NNeh-lv2SVsvpBdXIDw9isj8GycQorxsVB7VfyxjWmvVFC8DOwP1R_qrd9iGUzGXIohybbXBIxHW8rnUBtx_OvWlJO_o/w640-h320/diy-pouf.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ0j1HU1ErrFTx-9Gz5DJ363nFZi8-kARAtmbgnhju35Kjhm4NNeh-lv2SVsvpBdXIDw9isj8GycQorxsVB7VfyxjWmvVFC8DOwP1R_qrd9iGUzGXIohybbXBIxHW8rnUBtx_OvWlJO_o/s72-w640-c-h320/diy-pouf.jpg
SOULOUPOSETO
https://www.soulouposeto.gr/2015/02/diy.html
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/
https://www.soulouposeto.gr/2015/02/diy.html
true
4011188418940387580
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts Δείτε τα όλα Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES Άρθρα Δείτε τα όλα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ... ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ARCHIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Ιαν Φεβ Μαρ Απρ May Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content