100+ Iδέες για Νεανικά δωμάτια Κοριτσιών


Ο διαχωρισμός δεν αφορά φυσικά τα στερεότυπα που θέλουν τους κοριτσίστικους εφηβικούς χώρους κάτι σαν το κάστρο ενός ..παράξενου πλάσματος με πόδια ...πριγκίπισσας και κεφάλι Barby ή και αντίστροφα :) αλλά το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές τουλάχιστον, οι ...δεσποινίδες είναι λίγο πιο δεκτικές στην παρουσία χρώματος, μοτίβων κλπ. σε αντίθεση με τους νεαρούς κυρίους που συνήθως κάπου γύρω στα 13-14 μπαίνουν στην φάση αποκλειστικά ...μαύρο-σκούρο μπλε-καφέ, είτε οι αποχρώσεις αφορούν τα ρούχα είτε το ντεκόρ του δωματίου τους. 


Επιπρόσθετα στην αρχή της εφηβείας τα κορίτσια αρχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο σε σχέση με τα αγόρια για τους αποθηκευτικούς χώρους στο δωμάτιο που θα φιλοξενήσουν ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, για το αν θα υπάρχει καθρέφτης κλπ κι ένα σωρό τέτοιου είδους ...γυναικείες λεπτομέρειες τις οποίες και θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διαμορφώνοντας ένα τέτοιο δωμάτιο ή για να είμαστε πιο ακριβείς λέγοντας την γνώμη σας η οποία μην είστε καθόλου σίγουροι πως θα εισακουστεί, αφού στο κυριότερο που πρέπει πλέον να συνηθίσετε είναι ότι είναι είναι πλέον "το δωμάτιό Της" κι εκείνη θα έχει τον πρώτο λόγο στην διακόσμησή του. :)


Γενικά, ξεφεύγοντας πλέον οριστικά από τα στάνταρτς και τις επιλογές του παιδικού ύφους, ένα τέτοιος χώρος θα πρέπει να διαμορφωθεί με τα ίδια κριτήρια του προσωπικού χώρου ενός ενήλικα σε ό,τι αφορά τις ανάγκες και τις χρήσεις που θα εξυπηρετεί, ανεξάρτητα αν χρώματα, σχέδια, η διακόσμηση των τοίχων, ο φωτισμός κλπ. ανάλογα φυσικά και με την ηλικία του παιδιού μπορεί να είναι εντονότερα, λίγο πιο εκκεντρικά ή πιο ...παιχνδιάρικα. 


Σε ό,τι αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς, που είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής, ισχύουν όσο και για οποιονδήποτε χώρο με βασικό κανόνα, ότι αρχικά θα πρέπει να επιλεγεί ο τρόπος που θα προσθέσετε ...χρώμα. Μέσω των τοίχων, των επίπλων ή των υφασμάτων ή με τον συνδυασμό κάποιων από αυτά τα στοιχεία αλλά σίγουρα όχι ...με όλα και χωρίς να ξεχνάτε ότι το λευκό και όλες οι ανοιχτόχρωμες ασπρομπέζ αποχρώσεις είναι ...πασπαρτού και επιλέγοντας κάτι τέτοιο για μεγάλου όγκου έπιπλα ή και για το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων, είστε εντελώς ελεύθεροι και να συνδυάσετε όλα τα υπόλοιπα σε όποιες αποχρώσεις θέλετε αλλά και πολύ ευκολότερα θα τα αλλάξετε ανά πάσα στιγμή επιλέγοντας διαφορετικά χρώματα για υφάσματα, κουρτίνες κλπ.


Τα νεανικά δωμάτια, επίσης, είναι οι ιδανικοί χώροι να να χρησιμοποιηθούν παλιά σας έπιπλα ή κομμάτια από φτηνό ξύλο που θα βρείτε πολύ οικονομικά αφού πριν βαφτούν ή επεξεργαστούν με χρώμα, μπογιά μαυροπίνακα, υποστούν ντεκουπάζ με χαρτιά από εφημερίδες, περιοδικά, κόμικ κλπ. και τα οποία συνδυασμένα με κάποιες επίσης χειροποίητες κατασκευές όπως πίνακες ανακοινώσεων, γουστόζικες κρεμάστρες τοίχου, κάποια ιδιαίτερα πόστερ -κάδρα -φωτογραφίες κλπ. στους τοίχους, θα δώσουν ένα καλαίσθητο συνολικό αποτέλεσμα που θα φέρει την ...προσωπική σφραγίδα των ενοίκου τους. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: