150+ Προτάσεις για Μπομπονιέρες γάμου


Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα που θα
χρειαστείτε για έναν γάμο, έτσι και στις μπομπονιέρες ένας από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής είναι αυτό του κόστους

Ειδικά αν ο αριθμός των κομματιών που θα χρειαστείτε είναι αρκετά μεγάλος, πρόκειται για ένα καθόλου αμελητέο έξοδο και ακριβώς για αυτόν τον λόγο και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα καταστήματα που εκτός από έτοιμες μπομπονιέρες διαθέτουν κάθε τύπου μεμονωμένα υλικά για να τις κατασκευάσετε μόνοι σας, μια κουλτούρα πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό όπου μάλιστα η έννοια της "μπομπονιέρας" δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην προσφορά κουφέτων αλλά αποτελεί ένα μικρό ευχαριστήριο "δώρο" στον κάθε καλεσμένο για την παρουσία του στον γάμο, που μπορεί να είναι από ένα γλυκάκι σε ιδιαίτερη συσκευασία έως ένα οποιοδήποτε διακοσμητικό ή χρηστικό αντικείμενο 
Ανάλογα λοιπόν με το πόσες μπομπονιέρες χρειάζεστε -αφού είναι προφανές ό,τι πολύ ευκολότερα και με μεγαλύτερη άνεση στον οικονομικό ...προϋπολογισμό σας μπορείτε να αποφασίσετε για 50 κομμάτια από ότι για 150, αποφασίστε αρχικά τι είδους μπομπονιέρα θέλετε, αν η σύνθεσή της θέλετε να περιέχει απλώς κουφέτα ή και κάποιο άλλο αντικείμενο και στην συνέχεια κάντε μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς για όλες τις πιθανές επιλογές σας, αφού δεν είναι λίγες και οι φορές που σας συμφέρει να προμηθευτείτε έτοιμες τις μπομπονιέρες που θέλετε από το να αγοράσετε μεμονωμένα τα υλικά και να τις κατασκευάσετε.

Κατά βάση όμως οι χειροποίητες θα σας κοστίσουν φτηνότερα και θα μπορέσετε να τις φτιάξετε πραγματικά όπως ακριβώς τις θέλετε, αφού κάποια υλικά που σας αρέσουν πιθανόν δεν τα διαθέτει το ειδικό κατάστημα/επιχείρηση που θα αποτανθείτε ενώ από μόνο του το γεγονός πως θα είναι χειροποίητες τους δίνει άλλη "αξία". 


Βεβαίως, όλα αυτά ισχύουν, στην περίπτωση που συνυπολογίζοντας το συνολικό κόστος αγοράς υλικών, κουφέτων κλπ. το σύνολο που προκύπτει ανά κομμάτι είναι μικρότερο της τιμής που μπορείτε να βρείτε έτοιμο κάτι αντίστοιχο. Δείτε και εδώ στο αφιέρωμα μας "Που θα βρω και πόσο: ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΦΤΙΣΗΣ" πολλές διευθύνσεις/καταστήματα απ΄όπου μπορείτε να προμηθευτείτε και έτοιμες μπομπονιέρες αλλά και είδη-υλικά για να τις κατασκευάσετε μόνοι σας. Όχι μόνο στα ειδικά με τέτοια είδη καταστήματα αλλά γενικά σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, κουτιά δώρων, υλικά για κατασκευές κλπ. θα βρείτε ατέλειωτη ποικιλία τόσο σε υφασμάτινα σακουλάκια, χάρτινα κουτιά, κορδέλες, τούλια, διακοσμητικά κλπ και στα οποία φυσικά μπορείτε να ...παρέμβετε με πρόσθετα στοιχεία πχ σ΄ένα σακουλάκι από λινάτσα μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι δαντέλας, να προσθέσετε με χρώμα, στάμπες κλπ.  όποιο σχέδιο θέλετε. Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε και σε χάρτινα, ξύλινα ή μεταλλικά έτοιμα κουτάκια, όπου κι αν τα βρείτε σε οικονομικές τιμές, ακόμη κι αν δεν είναι "ειδικά" για αυτήν την χρήση. 

Κάποιες πιο πρωτότυπες ιδέες είναι αυτές που συνδυάζουν μια απλή συσκευασία με κουφέτα μέσα σε μια "σύνθεση" που περιλαμβάνει ένα "δώρο" όπως π.χ ένα πολύ μικρό φυτό τοποθετημένο σε ένα λιλιπούτειο ποτιστήρι ή κουβαδάκι, ένα καδράκι με μια φωτογραφία του ζευγαριού, ένα χειροποίητο κερί φτιαγμένο μέσα σε κάθε είδους διακοσμητικό δοχείο-ποτηράκι κλπ. Υλικά όπως η λινάτσα, το σκοινί, οι χάρτινες σακούλες, υφασμάτινες αλλά και χάρτινες δαντέλες, γυάλινα βαζάκια που μέσα θα δημιουργήσετε όποιου είδους σύνθεση θέλετε κλπ. είναι στοιχεία που γενικά δημιουργούν πιο "ενδιαφέρον" και ιδιαίτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις κλασσικές πιο "αυστηρές" επιλογές όπως π.χ το τούλι, το κλασσικό υφασμάτινο πουγγί, κορδέλες κλπ. 
Στην αναζήτηση της ...τέλειας μπομπονιέρας, το internet είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο. Ψάξτε, δείτε κάθε πιθανή και ...απίθανη ιδέα, ώστε ακόμη κι αν τελικώς αγοράσετε έτοιμες μπομπονιέρες να ξέρετε τι ακριβώς σας αρέσει και να μπορείτε να το ζητήσετε όπως ακριβώς το θέλετε, ενώ μην παραβλέπετε το γεγονός πως και η διαδικασία κατασκευής μαζί με συγγενείς και φίλους είναι μια επίσης πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη εμπειρία, αρκεί βεβαίως να έχετε προγραμματίσει σωστά τον χρόνο που χρειάζεστε για να τις φτιάξετε με την άνεσή σας και διασκεδάζοντας, χωρίς άγχος. 

Στα καταστήματα με φωτογραφικά - εκτυπώσεις, με όχι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, θα τυπώσετε κάθε είδους αυτοκόλλητα, καρτάκια κλπ. πλαισιωμένα με όποιο σχέδιο διαλέξετε, που πιθανόν θέλετε να προσθέσετε στις μπομπονιέρες με αρχικά, ονόματα, ευχαριστίες, ημερομηνία κλπ. 

Αν ενδιαφέρεστε για χειροποίητα κουτάκια, δείτε εδώ ιδέες (κλικάροντας κάθε εικόνα μεγενθύνεται και στο κάτω μέρος των περισσότερων θα βρείτε λινκ με λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής). Το κάθε σχέδιο φυσικά και μπορείτε να το φτιάξετε με όποιου είδους και σχεδίου χαρτι-χαρτόνι εσείς θέλετε, να το επενδύσετε ολικά ή μερικά με κάθε είδους ύφασμα ή χαρτί κλπ. 


Και φυσικά οποιαδήποτε ιδέα, με τις ανάλογες τροποποιήσεις στις αποχρώσεις των υλικών, την προσθήκη ενός διακοσμητικού, παιχνιδιού κλπ. μπορούν να μετατραπεί σε μπομπονιέρα βάφτισης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto