50+ Ιδέες για DIY Βοηθητικά Τραπέζια


Από παλέτες, απλές σανίδες ή κομμάτια ξύλου, κορμούς δέντρων, από παλιές πόρτες και παράθυρα, καφάσια, βαρέλια, μπαούλα, απλά ξύλινα κουτιά - ντουλάπια κάθε τύπου, ακόμη και από ψάθινα καλάθια προσαρμοσμένα σε μια ξύλινη ή μεταλλική βάση.

Ένα εντελώς "καινούργιο" τραπεζάκι μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας ακόμη και ψηλότερα τραπέζια που ήδη έχετε στο σπίτι ή κάποια πολύ οικονομικά  που θα βρείτε στην αγορά και που απλώς θα τους κόψετε τα πόδια για να αποκτήσουν το ύψος που θέλετε και θα τους αλλάξετε εντελώς μορφή χρησιμοποιώντας χρώμα για ξύλο, επενδύοντας την επιφάνειά τους με γυαλί, με ερφαμογή ντεκουπάζ,  δίνοντας τους αντικέ όψη με απλές τεχνικές παλαίωσης, προσθέτοντας σιδερένια διακοσμητικά στοιχεία, φελλό, χρώμα μαυροπίνακα κλπ. 


Ένα τραπέζι δεν είναι παρά μια κεντρική επιφάνεια συν τα πόδια του. Και τα δύο μπορούν να προκύψουν και να συνδυαστούν με πολύ δημιουργικούς, πρωτότυπους και εντυπωσιακούς τρόπους.
Οι ιδέες επιμέρους διακόσμησης και παραλλαγές της κάθε πρότασης είναι ανεξάντλητες και εξαρτώνται αποκλειστικά από το ύφος της συνολικής διακόσμησης του χώρου που θα τοποθετηθούν. Ακόμη και τα τραπέζια από παλέτες ή κορμούς, με την ανάλογη βαφή ή επεξεργασία του ξύλου ή με την προσθήκη κάποιων στοιχείων (γυαλί, ύφασμα, μέταλλο κλπ) μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε είδους χώρο, από πολύ μοντέρνας διακόσμησης έως ρουστίκ, κάντρυ, έθνικ ή και σχεδόν κλασσικής.
Η μοναδική δυσκολία, γενικά, των κατασκευών με ξύλο είναι ότι μπορεί να μην διαθέτετε τα εργαλεία για να μπορέσετε να κόψετε και να ενώσετε τα κομμάτια, όμως αν αφού επιλέξετε τα υλικά αναθέσετε σε έναν επαγγελματία ξυλουργό να  τα υλοποιήσει αντί για εσάς την όποια ...ιδέα σας θα το κάνει έναντι μικρού κόστους και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Ένα χειροποίητο έπιπλο, λειτουργικό, οικονομικό και ιδιαίτερο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto