100+ Διαμορφώσεις για Μπαλκόνια


Ζούμε σε μια χώρα που, με δεδομένες τις οικονομικές και γενικότερες συνθήκες, το μόνο που μας απέμεινε είναι η ήλιος. Το φως, το "έξω".

Κι όμως παρά το γεγονός πως το κλίμα μας επιτρέπει να "ζούμε έξω" τους περισσότερους μήνες του χρόνου, η "κουλτούρα" μας σε ό,τι αφορά την φροντίδα και την ομορφιά των εξωτερικών χώρων του σπιτιού -ειδικά εκείνη των μπαλκονιών στις μεγάλες πόλεις- εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη. Σε αντίθεση με χώρες και πόλεις που ο ήλιος ξεμυτά ελάχιστα κι όμως ακόμη κι αυτό το λίγο οι κάτοικοί τους το χαίρονται και το απολαμβάνουν, ακόμη και στο πιο μικρό μπαλκόνι που έχουν διαμορφώσει ως πραγματική προέκταση του σπιτιού και όχι ως ...αποθήκη.

Όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους χώρους, δεν είναι θέμα κόστους να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό, όμορφο και "ζεστό" μπαλκόνι. Κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι θέμα ενδιαφέροντος για το σπίτι μας και την ζωή μας μέσα σ΄αυτό και φυσικά λίγη φαντασία θα συμβάλλει στο ιδανικό αποτέλεσμα.

Απαλλαγείτε λοιπόν από τα στερεότυπα πως στα μπαλκόνια "χωράνε" μόνο ντουλάπες, καρέκλες, τραπέζια και γλάστρες με την κλασσική μορφή τους και κυρίως μην πιστεύετε πως στο δικό σας μικρό μπαλκονάκι "δεν χωράει τίποτα". Σίγουρα χωράνε πολλά, οικονομικά και ιδιαίτερα όμορφα, αρκεί να συνδυάσετε σωστά και λειτουργικά υλικά-χρώματα- αντικείμενα και χρήσεις, ώστε να προσθέσετε πραγματικά ακόμη ένα "δωμάτιο" στο σπίτι για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ θα βρείτε περισσότερη διακοσμητική..."θεωρία" για την διαμόρφωση του μπαλκονιού 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: