Βρείτε την σωστή θέση για την ...τηλεόρασηMε αποκλειστικό κριτήριο την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης, η σωστή απάντηση στην ερώτηση "που να βάλω την τηλεόραση"? είναι "στα σκουπίδια" :) συνυπολογίζοντας όμως το γεγονός ότι ενώ όλοι με κάθε ευκαιρία καταφέρονται θεωρητικώς κατά αυτής ακριβώς της ποιότητας, αλλά πρακτικά το tv control είναι το πρώτο πράγμα που αναζητούν μπαίνοντας στο σπίτι και το τελευταίο που πέφτει από το χέρι τους όταν τους έχει ήδη πάρει ο ύπνος απέναντι από την συσκευή, είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλους είδους ...λύσεις και προτάσεις.
* Το να τοποθετήσετε την τηλεόραση σ΄ένα έπιπλο μεγάλων διαστάσεων, εντοιχισμένο ή ελεύθερο και στο οποίο θα βρίσκεται επίσης και το dvd και το στερεοφωνικό σας, είναι από τις πιο καλαίσθητες και πρακτικές επιλογές, ταιριαστή σε κάθε χώρο, ανεξάρτητα από το γενικό στυλ διακόσμησής του.  
Επιλέξτε ένα τέτοιο έπιπλο ή μια σύνθεση ραφιών, ανάλογα με τα χρώματα και το ύφος του χώρου και ή ακουμπήστε την συσκευή ή τοποθετήστε την σε κάποιο σημείο απευθείας πάνω στον τοίχο. 
Ειδικά σε μικρούς χώρους, το να συγκεντρώσετε κάθε τι που έχει ...καλώδιο μαζί με cd και dvd σε μία τέτοια ενιαία σύνθεση, θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο και θα "απελευθερώσει" οπτικά την εικόνα τους, από την αίσθηση του ασφυκτικά γεμάτου χώρου που δημιουργούν τα πολλά διαφορετικά μικροέπιπλα που σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκορπισμένα μέσα στον ίδιο χώρο, άλλο για την τηλεόραση, άλλο για το στερεοφωνικό κλπ.

* Αν επιλέξετε τη λύση ενός μικρότερου επίπλου ή κάποιου ειδικά σχεδιασμένου γι΄αυτή την χρήση, ενσωματώστε τόσο το ίδιο το έπιπλο στον χώρο, όσο και την συσκευή της τηλεόρασης στο έπιπλο με τρόπο που να την κάνει να περνά όσο το δυνατόν πιο "απαρατήρητη", ειδικά αν η συνολική διακόσμηση των χώρων σας κινείτε προς το κλασσικό ύφος και οι ...hi tech πινελιές σίγουρα δεν είναι το καλύτερό της. 
Δημιουργείστε π.χ ένα μαύρο πάνελ στον τοίχο, στο σημείο πίσω από μια συσκευή με μαύρο σκελετό, αντί να την τοποθετήσετε απευθείας με φόντο τον λευκό τοίχο. 
Πλαισιώστε περιμετρικά ένα χαμηλό  τραπεζάκι  τηλεόρασης, με ψηλότερα ράφια ή έπιπλα για να "τραβήξετε" την προσοχή από την συσκευή όταν είναι κλειστή ή τοποθετήστε την σ΄ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο έπιπλο προσθέτοντας επίσης ιδιαίτερα αντικείμενα τόσο πάνω στο έπιπλο όσο και στον τοίχο, δημιουργώντας ένα "ενιαίο" οπτικά σύνολο αντικειμένων και αποχρώσεων που δεν θα αφήνει την τηλεόραση να μοιάζει αταίριαστη και "ψυχρή" μέσα στον χώρο.

Οι νέου τύπου συσκευές με τον ελάχιστο όγκο, είναι ιδανικές για τις τοποθετήσετε απευθείας σε κάποιο σημείο του τοίχου. 
Aν δεν θέλετε το σπίτι να μοιάζει σαν ...ξενοδοχείο, αποφύγετε να το κάνετε σ΄έναν παντελώς άδειο  από οποιοδήποτε διακοσμητικό  άλλο στοιχείο τοίχο. Προσθέστε στοιχεία στον τοίχο περιμετρικά της συσκευής, ράφια στο πάνω και κάτω μέρος της κλπ.

Όλα αυτά, φυσικά, αποτελούν προτάσεις για κάθε είδους κλασσικά ή προς το κλασσικό   διακοσμημένους χώρους, αφού σ΄ένα δωμάτιο απόλυτα μοντέρνου ή minimal ύφους, μια τεράστια συσκευή τηλεόρασης  ...επιβάλλεται να αποτελεί κεντρικό  στοιχείο και μπορεί να τοποθετηθεί εντελώς μόνη της είτε απευθείας στον τοίχο, είτε ελεύθερα μέσα στον χώρο, ακόμα και ενσωματωμένη μέσα σε μια "εκκεντρική" ειδική κατασκευή από μέταλλο ή ξύλο που θα την αναδείξει σε πραγματικό πρωταγωνιστή του δωματίου, ακόμα κι όταν η οθόνη της παραμένει κλειστή.

* Αν είστε απ΄αυτούς που έχετε καταφέρει να ...απεξαρτηθείτε από την χρήση της σε καθημερινή βάση ή απλά δεν σας αρέσει η εικόνα της τηλεόρασης  μέσα στον χώρο, όταν δεν είναι σε λειτουργία, απλά ...κρύψτε την.

Τοποθετήστε την μέσα σε κλειστά σημεία οποιουδήποτε μικρού ή μεγαλύτερου επίπλου ή αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει ...κρυψώνες,  όπως αυτή ενός πίνακα ή πάνελ, που με την κατάλληλη τοποθέτησή του στον τοίχο θα βρίσκεται μπροστά από την τοποθετημένη απευθείας στον τοίχο συσκευή και θα την ...αποκαλύπτει όποτε χρειάζεται.

Στην σύγχρονη αγορά επίπλων θα βρείτε ποικιλία επίπλων με κλειστά ντουλάπια, σε κάθε διακοσμητικό στυλ, για να τοποθετήσετε την τηλεόραση και αν επιλέξετε μια τέτοια λύση -αν το έπιπλο δεν τις διαθέτει- κάντε  τρύπες στο πίσω μέρος των επίπλων για να περάσετε τα καλώδια έτσι ώστε  όχι μόνο κανένας να μην βλέπει την κλειστή οθόνη αλλά ούτε καν να μπορεί εύκολα να ...μαντέψει που βρίσκεται από μια σειρά καλώδια και πολύμπριζα που θα σέρνονται σε ...δημόσια θέα.

* Μια πρόταση  που οι "κλασσικοί" της εσωτερικής διακόσμησης θα θεωρούσαν "ιεροσυλία" μέχρι πριν λίγα χρόνια είναι, σε δωμάτια που διαθέτουν τζάκι, να τοποθετήσετε και την τηλεόραση  στον ίδιο τοίχο. 
Η διάταξη των περισσότερων καθισμάτων σε τέτοια δωμάτια, κατά βάση, είναι προσανατολισμένη προς την πλευρά του τζακιού, κάτι που πρακτικά διευκολύνει πολύ αυτή την επιλογή.

Πάρα ταύτα, για να είναι και καλαίσθητη αυτή η λύση, ανάλογα με το γενικό στυλ διακόσμησης του κάθε χώρου, μελετήστε σωστά όλες τις λεπτομέρειες. Ακόμα και το χρώμα που πλαισίου της συσκευής -μαύρο ή ασημί- μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει την συνολική εικόνα του χώρου ανάλογα με το πόσο ταιριάζει αρχικά με το τζάκι αλλά και με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του. 
Επίσης, σε μεγάλων διαστάσεων καθιστικά που έχετε προβλέψει  διαφορετικές "γωνιές" για κάθε δραστηριότητα, σκεφτείτε αν πραγματικά σας εξυπηρετεί και οι λάτρεις της tv ...συγκάτοικοί σας και οι ...ρομαντικοί που αναζητούν την θαλπωρή του τζακιού και μόνο, να βρίσκονται μονίμως συγκεντρωμένοι στο ίδιο σημείο.

* Μικρότερες συσκευές τηλεόρασης που βρίσκονται σε υπνοδωμάτια ή στην κουζίνα, αν δεν μπορείτε να τις κρύψετε μέσα σε κλειστά ντουλάπια, ώστε όταν δεν βρίσκονται σε λειτουργία να είναι ...αθέατες, τοποθετήστε τες μέσα σε εντοιχισμένες ή ελεύθερες συνθέσεις φροντίζοντας, αν φυσικά είναι εύκολα εφικτό, το χρώμα του πλαισίου τους να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντινό μ΄εκείνο του επίπλου.

Γενικά, αν ούτε εσείς ούτε και η διακόσμηση του σπιτιού σας είστε τύποι ...λάτρες των οθονών και της ...αισθητικής τους, πριν απλώς ...πετάξετε μια συσκευή τηλεόρασης -ειδικά μία μεγάλων διαστάσεων- όπου και ...όπως να ΄ναι μέσα στον οποιονδήποτε χώρο, εξαντλείστε τις ιδέες και τις επιλογές με τρόπο που εκείνη να "ενταχθεί" στο συνολικό ύφος του χώρου κι όχι να είναι αυτή που θα το  καθορίζει.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

pinterest.com/soulouposeto