ΑΝΤΙΚΕ Χριστουγεννιάτικες ΜΠΑΛΕΣ


Εξαιρετικά εντυπωσιακές  μπάλες για το δέντρο ή για να τις χρησιμοποιήσετε σε επιτραπεζιες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και στολισμούς. 
Μοιάζουν με μεταλλικές και αποκτούν μια πολύ όμορφη ανάγλυφη και  αντικέ όψη, ενώ δεν πρόκειται παρά για πλαστικές μπάλες που θα επεξεργαστείτε με μπογιά προσθέτοντας στην επιφάνειά τους μικρά κομμάτια δαντέλας

Θα χρειαστείτε: 
- Πλαστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες
- Μια τρέσα δαντέλας με σχέδια λουλουδάκια 
(Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη μοδιστρικής/υφάσματα)
- Ατλακόλ

- Ακρυλική μπογιά σε άσπρο και σκούρο καφέ χρώμα ή υγρή καφέ πατίνα


1. Κόψτε με ένα ψαλιδάκι από την δαντέλα ολόκληρα λουλουδάκια, φύλλα κλπ.

Απλώστε με πινέλο μια ποσότητα ατλακόλ πάνω στην μπάλα και κολλήστε τα κομματάκια δαντέλας, φροντίζοντας να μην καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνειά της, να υπάρχουν δηλαδή και κενά διαστήματα ανάμεσα στα υφασμάτινα σχέδια. Μπορείτε να κολλήσετε τα σχήματα της δαντέλας ακαθόριστα πάνω στην μπάλα ή και να τα "μοιράσετε" δημιουργώντας σχέδια π.χ να κολλήσετε κάποια στο πάνω μέρος γύρω γύρω από το κρέμασμα και μια ακόμη σειρά στο κέντρο και επίσης περιμετρικά της μπάλας κλπ. 2. Αφού στεγνώσει εντελώς η κόλλα και σταθεροποιηθεί η δαντέλα, βάψτε την μπάλα με την άσπρη μπογιά, εκτός αν χρησιμοποιήσετε λευκές μπάλες.

Καλύτερα να το κάνετε την επόμενη μέρα, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα κόλλας, ώστε να έχει εντελώς σταθεροποιηθεί και στεγνώσει το ύφασμα
3.Αφού στεγνώσει το άσπρο χρώμα, περάστε μια μικρή ποσότητα καφέ μπογιάς ή πατίνας πάνω στα δαντελένια σχέδια και με ένα μαλακό πανί "σβήστε" προσεκτικά το χρώμα, με τον ίδιο τρόπο που "βάφουμε και ξεβάφουμε" για να δώσουμε σ΄ένα ξύλινο αντικείμενο/έπιπλο αντικέ όψη. 

Τρίβετε με το πανί το υγρό χρώμα πάνω στην επιφάνεια της μπάλας προσεκτικά σε όλα τα σημεία, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο συνολικά χρώμα που σε ορισμένα κομμάτια  της δαντέλας θα είναι απλώς εντονότερο.  


Ο συνδυασμός του άσπρου με το καφέ δίνει ένα περίπου μπρονζέ τελικό αποτέλεσμα, αν όμως το προτιμάτε μπορείτε να δουλέψετε και με χρυσαφί, ασημί ή όποια απόχρωση μπογιάς πάνω στο άσπρο.

Πριν τις κρεμάσετε και αν φυσικά θέλετε μπορείτε να δέσετε στο πάνω μέρος 1-2 υφασμάτινες κορδέλες σε ταιριαστές αποχρώσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γυάλινες μπάλες, απλώς με πλαστικές θα δουλέψετε πιο άνετα χωρίς το άγχος μήπως τις σπάσετε και η κόλλα επίσης θα σταθεροποιήσει ευκολότερα την δαντέλα πάνω στο πλαστικό.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό όχι μόνο για να στολίσετε το δέντρο σας, για να τις χρησιμοποιήσετε σε στεφάνια ή επιτραπέζιες συνθέσεις αλλά και για δώρα προσφέροντας π.χ μια εξάδα τέτοιες μπάλες σε μια όμορφη γιορτινή συσκευασία


ΠΗΓΗ: 
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,