Οι χειροποίητες πλεχτές τέντες στο Alhaurín de la Torre της ΜάλαγαΜια πραγματικά ευφάνταστη και εντυπωσιακή ιδέα που προστατεύει από τον ήλιο τον κεντρικό δρόμο της ιστορικής πόλης Alhaurin de la Torre στην Μάλαγα της Ισπανίας και ταυτόχρονα προσδίδει στο κέντρο της πόλης μιας πολύ ξεχωριστή πολύχρωμη όψη.   

Η ιδέα ανήκει στο τμήμα περιβάλλοντος του δήμου της πόλης που αναζητούσε έναν πιο φυσικό και καλαίσθητο τρόπο αντί για τις πλαστικές τέντες για την σκίαση της κεντρικής αγοράς στην διάρκεια του καλοκαιριού και η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από την δασκάλα πλεξίματος Eva Pacheco και μια ομάδα επτά μαθητριών της, η μικρότερη 48 και η μεγαλύτερη 98 ετών! 
Η κατασκευή ξεκίνησε στο δημοτικό εργαστήριο τον Ιανουάριο του 2019 και σε επτά μήνες είχαν κατασκευαστεί πλεχτά χειροποίητα κομμάτια, σε εντυπωσιακά χρωματιστά μοτίβα, που κάλυψαν συνολική επιφάνεια 500τμ!

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ ξεχωριστή ιδέα και το πλεχτό αυτό σκίαστρο αποτελεί στην διάρκεια του καλοκαιριού ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης.