Διακόσμηση σε πήλινες γλάστρες με έτοιμο πηλό


Απλός, οικονομικός και πολύ ξεχωριστός τρόπος για να αλλάξετε εντελώς όψη σε απλές πήλινες γλάστρες και να τις διακοσμήσετε με έτοιμο πηλόΕκτός από πήλινες γλάστρες σε οποιοδήποτε μέγεθος θα χρειαστείτε μόνο έτοιμο λευκό αυτοξηραινόμενο πηλό.

Όπως σε όλες τις παρόμοιες κατασκευές όσο καλύτερη η ποιότητα του πηλού που θα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο εύκολη η όλη διαδικασία και πιο όμορφο το τελικό αποτέλεσμα.

Στην συγκεκριμένη κατασκευή πάντως τυχόν "ατέλειες", μικρά ραγίσματα στην τελική όψη του πηλού μπορούν να δημιουργηθούν και τεχνητά, για να δώσουν στην όψη της γλάστρας πιο "φυσική" και ελαφρά παλαιωμένη όψη. 

Αρχικά ανοίξτε τον πηλό σε κορδόνι, μέτριου πάχους
Κόψτε το κορδόνι σε τρία τμήματα και δημιουργείστε με αυτά μια πήλινη ...κοτσίδα, που θα χρειαστεί απλώς να την τυλίξετε περιμετρικά της γλάστρας πιέζοντας πολύ ελαφρά ώστε ο εύπλαστος πηλός να σταθεροποιηθεί-κολλήσει πάνω στην επιφάνεια της γλάστρας. 

Η λευκή όψη μιας τέτοιας γλάστρας είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη και φυσική αν όμως το προτιμάτε μπορείτε με ακρυλικά χρώματα να βάψετε τον πηλό, αφού αυτός στεγνώσει εντελώς, σε όποια απόχρωση θέλετε.