Ένα συναυλιακό κτίριο σε σχήμα ...πιάνου


Ανεβαίνεις τις σκάλες μέσα στο ...βιολί για να παίξεις μουσική μέσα στο ...πιάνο
Βρίσκεται στην μικρή πόλη Huainan της Ανατολικής Κίνας, μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο.
Ο σχεδιασμός του πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητές αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Hefei και το οικοδόμημα, κατασκευής του 2007, περιλαμβάνει ένα κεντρικό κτίριο σε σχήμα πιάνου και ένα βιολί κατασκευασμένο από διαφανή γυάλινα πάνελς, μέσα στο οποίο βρίσκονται κανονικές και κυλιόμενες σκάλες προς τα δύο επίπεδα που περιλαμβάνει το κεντρικό κτίσμα. 

Το πιάνο στηρίζεται σε τρία πόδια από σκυρόδεμα και αποτελείται από εκατοντάδες γυάλινα πάνελς άσπρα, μαύρα και διαφανή, ενώ το σκέπαστρο της βεράντας του επάνω ορόφου προσομοιάζει απόλυτα με το ...ανοιχτό καπάκι ενός κλασσικού πιάνου.
Eκτός από γυαλί και τα δύο κτίσματα περιλαμβάνουν μεταλλικά μέρη και είναι δημιουργημένα σε κλίμακα 1:50 σε σχέση με το κανονικό μέγεθος των μουσικών οργάνων.
Οι δύο αίθουσες συναυλιών που φιλοξενεί το κτίριο ...πιάνο χρησιμοποιούνται από τους μαθητές των μουσικών σχολείων της περιοχής αλλά και γενικά ως συναυλιακός και εκθεσιακός χώρος. Εκτός του πρωτοποριακού σχεδιασμού οι αντανακλάσεις του ήλιου στο γυαλί, ο αντικατοπτρισμός των γύρω δέντρων πάνω σε αυτό αλλά και ο εξαιρετικός νυχτερινός φωτισμός δίνουν στο σύνολο του κτίσματος ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη όλες τις ώρες της ημέρας.
Το κτίριο, που οι Κινέζοι το  θεωρούν ως ένα από τα πιο ρομαντικά της χώρας τους, έχει μετατραπεί σε ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής σε σημείο που να χρησιμοποιείται ακόμη και από νεόνυμφα ζευγάρια σαν το ιδανικό σκηνικό για φωτογραφίες γάμου.