995.000 £ για το πιο στενό σπίτι του Λονδίνου


Το πιο στενό σπίτι του Λονδίνου με πρόσοψη μόλις 1,65 μέτρων 
 πωλείται έναντι 995.000 λιρών 

Το σπίτι βρίσκεται στο Shepherd's Bush μια υποβαθμισμένη συνοικία του Δυτικού Λονδίνου και αν η μόλις 1,65 μέτρων πρόσοψη δεν ήταν βαμμένη σε σκούρο μπλε χρώμα με δυσκολία θα ξεχώριζε η είσοδος του σπιτιού, στριμωγμένη ανάμεσα σε ένα κατάστημα περιποίησης νυχιών και μια πιτσαρία. 
Καταλαμβάνει συνολικά 96τμ ...διαμελισμένα σε 5 διαφορετικά επίπεδα - ορόφους εκ των οποίων εξωτερικά είναι εμφανή μόνο τα 3 και ενώ εσωτερικά σε κάποια δωμάτια το πλάτος του είναι μεγαλύτερο από αυτό της πρόσοψης, σε αρκετούς χώρους του ένας ενήλικας δεν μπορεί να σταθεί με τεντωμένα και τα δυό του χέρια.   

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι διατίθεται προς πώληση σε αστρονομική τιμή (περίπου 1 εκατ. ευρώ) αφού το 2009 μεταβιβάσθηκε στον σημερινό του ιδιοκτήτη έναντι 595.000 £ και το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκ νέου πώλησή του θεωρεί βέβαιο ότι και πάλι θα βρεθεί αγοραστής. 

Από την δεκαετία του 1990 που το πρώην κατάστημα καπέλων που στεγαζόταν στο κτίσμα μετατράπηκε σε κατοικία έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες, ανάμεσά τους ο φωτογράφος μόδας Juergen Teller και 
ο Άγγλος ηθοποιός Simon Woods. 

Αντίστοιχα αρκετές φορές έχει διαφοροποιηθεί και η εσωτερική διαμόρφωση - διακόσμηση του σπιτιού, με πιο χαρακτηριστικές "μεταμορφώσεις" αυτές στον χώρο του καθιστικού, που πραγματικά αποδεικνύουν ότι με  τα κατάλληλα έπιπλα ακόμη και τόσο δύσκολοι χώροι μπορούν να αλλάξουν όψη και να γίνουν περισσότεροι λειτουργικοί.Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1870 και διαθέτει αρκετά art deco στοιχεία εκείνης της εποχής, ενώ το αίθριο που φιλοξενεί την τραπεζαρία στον χώρο του ισογείου επκοινωνεί με έναν μικρό κήπο (το πιο φαρδύ σημείο του σπιτιού με πλάτος περίπου πέντε μέτρα) και το μπαλκόνι του τελευταίου ορόφου προσφέρει θέα στις παραδοσιακές καμινάδες της πόλης του Λονδίνου. 

Με περίπου 1 εκατ. ευρώ είναι σίγουρο ότι κανείς μπορεί να αγοράσει ...δεκάδες φυσιολογικά διαμερίσματα σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου ή ακόμη και ένα ...μικρό παλιό κάστρο στην Ουαλία, όμως είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι το ...viral και το "παράξενο" ...πουλάνε περισσότερο απ΄όλα στην εποχή μας και πολύ σύντομα το σπίτι θα έχει νέο ιδιοκτήτη. Που ελπίζουμε εκτός από πλούσιος και εκκεντρικός να μην είναι και κλειστοφοβικός :)

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: