Πως θα δώσετε σε γιορτινά γλυκίσματα όψη ...χιονόμπαλας

Φούσκες από ...ζελατίνη


Φούσκες από ζελατίνη για να δώσετε σε cupcakes, χριστουγεννιάτικα μπισκότα αλλά και μεγαλύτερα γλυκά όπως τούρτες ακόμη πιο γιορτινή εμφάνιση ...χιονόμπαλας. 

Οι φούσκες ζελατίνης, χρησιμοποιούνται γενικά στην ζαχαροπλαστική για διακόσμηση κυρίως σε τούρτες όπου και έχουν όψη ...μπαλονιού, όμως ειδικά σε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και σε φυσική διάφανη απόχρωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές καθώς μπορούν να δώσουν κυρίως σε cupcakes και μπισκότα εμφάνιση ...χιονόμπαλας. 

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε: 
- Ζελατίνη σε φύλλα
- Μικρά και όσο πιο στρογγυλά μπαλόνια (για φούσκες μικρού μεγέθους είναι κατάλληλα και αυτά για ...νερόμπομπες, ενώ σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής θα βρείτε και ειδικά απόλυτα στρογγυλά μπαλόνια. 

- Μαργαρίνη, ξύλινα Καλαμάκια  και σελοτέιπ

1. Αρχικά πλύντε τα μπαλόνια και αφού στεγνώσουν φουσκώστε τα στο επιθυμητό μέγεθος. 
Ένας τρόπος για να αποκτήσουν οι φούσκες πιο στρογγυλό σχήμα είναι να κάνετε ακόμη έναν κόμπο στη του λαιμού του μπαλονιού, ώστε ο αέρας να πιέζει το μπαλόνι περισσότερο δινοντάς του πιο σφαιρικό σχήμα. 
  
2. Στερεώστε με το σελοτέιπ τα καλαμάκια, έτσι ώστε τα μπαλόνια να μπορούν στην συνέχεια να στερεωθούν σε ένα σημείο μέχρι να στεγνώσει η ζελατίνη.  

3. Αλείψτε με ένα πανάκι τα μπαλόνια με την μαργαρίνη. Η ποσότητα μαργαρίνης θα πρέπει να είναι ελάχιστη, να μην δημιουργεί δηλαδή εμφανή στρώση επάνω στο μπαλόνι. 
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. 

4. Διαλύστε ένα μέρος ζελατίνης σε δύο μέρη κρύου νερού, ώστε να σχηματιστεί ένα αραιό ζελέ, σε μπωλ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετείστε το μείγμα ζελατίνης στον μικροκυμάτων για ελάχιστα δευτερόλεπτα, έως να γίνει εντελώς υγρό και χλιαρό

5. Βουτήξτε τα μπαλόνια στην χλιαρή ζελατίνη, περιστρέφοντάς τα ώστε να καλυφθεί περιμετρικά όλη η επιφάνειά τους και αφήστε να στεγνώσουν 12-24 ώρες. 6. Όταν οι φούσκες στεγνώσουν σπάστε και αφαιρέστε προσεκτικά το μπαλόνι.
Είναι αρκετά ανθεκτικές και μπορούν να κοπούν στο κάτω μέρος, έτσι ώστε η επάνω πλευρά τους να είναι ολοστρόγγυλη. 


Τοποθετείστε την φούσκα πάνω στο γλύκισμα αφού πριν έχετε βάλει στο κέντρο του ζαχαρωτά, φιγούρες από ζαχαρόπαστα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα κλπ ώστε η τελική όψη του γλυκού να μοιάζει με ...χιονόμπαλλα. 
Οι φούσκες μπορούν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά να διακοσμηθούν επιπρόσθετα με ζάχαρη άχνη ή σαντιγύ. 


Οι φούσκες ζελατίνης είναι καθαρά διακοσμητικές και όχι βρώσιμες, εξάλλου η ζελατίνη δεν έχει καμμία γεύση. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χρησιμοποιώντας υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής (σταγόνες) στο αρχικό στάδιο (κατά την ανάμειξη της ζελατίνης με το νερό) δημιουργούνται οι χρωματιστές φούσκες που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση κάθε είδους γλυκίσματος και κυρίως σε θεματικές τούρτες, τούρτες γενεθλίων κλπ. 
Στις χρωματιστές φούσκες, για πιο έντονη απόχρωση, βουτήξετε το κάθε μπαλόνι στην ζελατίνη 2-3 φορές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto