Πολύτεκνοι μπαμπάδες δημιουργούν DIY θρανία για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση

E-learning ...τέχνες κατεργάζεται 

Αμερικανοί  πολύτεκνοι μπαμπάδες δημιουργούν DIY θρανία για το σπίτι, ώστε κάθε παιδί να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση λόγω πανδημίας. 

Η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση μέσω internet, που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη παγκοσμίως λόγω της πανδημίας Covid-19,  δεν είναι έτσι κι αλλιώς εύκολη πολλές φορές και για καθαρά πρακτικούς και χωροταξικούς λόγους αν στο σπίτι υπάρχουν περισσότερα του ενός παιδιά που το καθένα πρέπει να διαθέτει τον δικό του προσωπικό χώρο για απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων την ίδια χρονική στιγμή.

Ο Fernando Rivera από το Fresno της Καλιφόρνια πατέρας τριών παιδιών μαζί με τον αδελφό του Andres Ruis ξυλουργό και πατέρα τεσσάρων παιδιών, αποφάσισαν να κατασκευάσουν μικρά ξύλινα θρανία ώστε να λύσουν το πρόβλημα χώρου για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση των δικών τους παιδιών.Μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών στο Facebook δέχτηκαν δεκάδες μηνύματα από πολλούς ενδιαφερόμενους γονείς κι έτσι με την βοήθεια και του Martin Vasquez, γαμπρού του Fernando και επίσης πολύτεκνου, ξεκίνησαν τα Σαββατοκύριακα την μαζική παραγωγή θρανίων. 

Έως τώρα έχουν κατασκευάσει και διαθέσει 200 θρανία, σε δύο διαφορετικές διαστάσεις, προς 50-65$. Τα 120 από αυτά έχουν προσφερθεί δωρεάν σε οικογένειες που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αγορά τους, ενώ από τα υπόλοιπα 80 έχει εξοικονομηθεί το κόστος υλικών. 

Ταυτόχρονα με τα θρανία σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα διέθεσαν και σχολικές τσάντες,  γραφική ύλη και ακουστικά για υπολογιστή, που συγκεντρώθηκαν από προσφορές και δωρέες. Τα θρανία είναι εύχρηστα, πρακτικά και ελαφριά ώστε να μπορούν εύκολα να μετακινηθούν μέσα στο σπίτι, ενώ οι διαστάσεις τους είναι υπολογισμένες για να χωρούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να διευκολύνεται έτσι η μεταφορά και η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής τους. 


Έχουν περάσει και οι τρεις τα τελευταία έξι Σαββακοκύριακα κατασκευάζοντας θρανία μια διαδικασία που όπως δηλώνουν την απολαμβάνουν και τους γεμίζει χαρά, ενώ ποτέ όταν ξεκίνησαν δεν πίστευαν ότι η προσπάθεια να λύσουν ένα δικό τους πρόβλημα θα βοηθούσε τελικά και θα άγγιζε τόσους πολλούς άλλους ανθρώπους. 

Με δύο λέξεις ....παραδείγματα προς μίμηση. Ειδικά στις πολύ δύσκολες εποχές και συνθήκες που έχει επιβάλλει σε όλους μας η πανδημία.  ΠΗΓΗ:
cbsnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
facebook.com/andres.ruiz