5 Πλεονεκτήματα των Λευκών Τοίχων στην Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων

Το ταιριαστό με όλα Λευκό


Το χρώμα ...πασπαρτού στην Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και φυσικά στο "Λευκό" συγκαταλέγονται και όλες οι αποχρώσεις του υπόλευκου, off white κλπ έως το πολύ πολύ ανοιχτό μπεζ ή γκρι. 
Εκτός της διαχρονικής αισθητικής του το Λευκό έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αποχρώσεων και είναι γενικά το πιο "βολικό" χρώμα για το βάψιμο των τοίχων, σε κάθε χώρο του σπιτιού. 
2. Είναι  εξίσου ταιριαστό με όλα τα διακοσμητικά στυλ και κάθε χώρο του σπιτιού. 
Από το αυστηρά κλασσικό έως το απόλυτα μοντέρνο ύφος δεν υπάρχει στοιχείο, αντικείμενο, έπιπλο που να μην κατορθώσετε να το εντάξετε πετυχημένα σε έναν λευκό "φόντο" και ταυτόχρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε δωμάτιο από το σαλόνι και τις κρεβατοκάμαρες, έως σε κουζίνα-μπάνιο-βοηθητικούς χώρους.
Ταυτόχρονα επιτρέπει, ακριβώς επειδή οι τοίχοι δεν "φορτώνονται" με χρώμα, να χρησιμοποιηθούν στον ίδιο χώρο περισσότερες αποχρώσεις στα υπόλοιπα στοιχεία.  

2. Είναι η ιδανική απόχρωση για να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο φωτεινά μικρά δωμάτια και χώροι που δεν διαθέτουν έντονο φυσικό φως. 
Η αντανάκλαση του φωτός πάνω στο λευκό δημιουργεί ένα κατά πολύ πιο φωτεινό αποτέλεσμα σε σχέση με τοίχους βαμμένους σε οποιαδήποτε άλλη απόχρωση. 

3. Οι λευκοί τοίχοι είναι ο πιο απλός τρόπος για να αναδειχθούν και να "ξεχωρίζουν" όλες οι υπόλοιπες αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα δωμάτιο, ακόμη και σε μικρά στοιχεία-αντικείμενα όσο απαλές και αν είναι. 
Είτε επιλέξετε συνολικά για τον χώρο μια 2χρωμία ή 3χρωμία ο λευκός "καμβάς" των τοίχων θα επιτρέψει να διακρίνεται έντονα η οποιαδήποτε λεπτομέρεια - αντικείμενο σε διαφορετικό χρώμα. 

Ειδικά σε χώρους που κυριαρχούν τα έπιπλα σε φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, το μαύρο σε έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα όπως και ψάθινα στοιχεία, το λευκό στους τοίχους είναι το καταλληλότερο χρώμα για να αναδειχθεί η συνολική διακόσμηση του χώρου. 


4. Το λευκό τόσο σε αρχιτεκτονικά όσο και διακοσμητικά στοιχεία μεγάλου όγκου που εφάπτονται των τοίχων πχ τζάκι, εντοιχισμένα - χτιστά έπιπλα/συνθέσεις κλπ. είναι ο τρόπος ώστε αυτά να περνούν τελικώς σχεδόν απαρατήρητα και χωρίς να δεσμεύουν χρωματικά οποιαδήποτε άλλη επιλογή - συνδυασμό.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο όγκος του τζακιού έχει ...εξαφανιστεί και ο χώρος οπτικά δείχνει πολύ μεγαλύτερος και ενιαίος διακοσμητικά απ΄όσο αν για τον συγκεκριμένο τοίχο είχε επιλεγεί μια διαφορετική απόχρωση από το off white.
 


5. Το βάψιμο των τοίχων σε τόνους του λευκού είναι διαδικαστικά ευκολότερο σε σχέση με  εντονότερες αποχρώσεις και ταυτόχρονα πιο οικονομικό, αφού κατά βάση το άσπρο ακρυλικό είναι φτηνότερο από αποχρώσεις που φτιάχνονται βάσει του χρωματολογίου κάθε εταιρίας, ενώ πολύ συχνά θα το βρείτε και σε προσφορά σε ακόμη πιο καλές τιμές.
Για να σπάσετε το απόλυτο λευκό και να δημιουργήσετε μια υπόλευκη απόχρωση αρκεί να προσθέσετε μικρή ποσότητα (σταγόνες) άλλης απόχρωσης μέσα στο άσπρο.  


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: