Πως θα φτιάξετε Διακοσμητικά Μαξιλάρια με εντυπωσιακά σχέδια

Κάντε το όπως ...η Cucci


Η παγκοσμίου φήμης φίρμα Cucci εκτός από τον χώρο της μόδας και των καλλυντικών δραστηριοποιείται και στην κατασκευή ιδιαίτερων αντικείμενων διακόσμησης, με πιο γνωστά απ΄όλα τα προϊόντα της Cucci Decor collection τα κλασσικά βελούδινα μαξιλάρια με απλικέ σχέδια σε εντυπωσιακούς χρωματισμούς.
Τα μοτίβα - θέματα των συγκεκριμένων μαξιλαριών, με σχέδια λουλουδιών και ζώων, είναι εμπνευσμένα κυρίως από παλιές παραστάσεις υφασμάτινων στοιχείων σε εκκλησιαστικούς χώρους της Μ.Βρετανίας. 
Στις διακοσμητικές μαξιλαροθήκες της Cucci τα απλικέ σχέδια είναι βεβαίως κεντημένα στο χέρι κάτι που δεν συμβαίνει σε πολύ οικονομικές απομιμήσεις μαξιλαριών αυτής της μορφής,  ιδιαίτερα δημοφιλή σε Ευρώπη και Αμερική, στα οποία τα έτοιμα μοτίβα είναι γαζωμένα πάνω στο ύφασμα της μαξιλαροθήκης. 
Αν λοιπόν σας αρέσει η γενική αισθητική του βελούδου και το συγκεκριμένο στυλ μαξιλαριών, που ομολογουμένως είναι εντυπωσιακά και ταιριαστά σε ένα σαλόνι - καθιστικό ανεξάρτητα από το διακοσμητικό του ύφος, μπορείτε πολύ απλά να δημιουργήσετε κάτι αντίστοιχο με οικονομικά υλικά και σε αποχρώσεις- σχέδια ταιριαστά με τον δικό σας χώρο. Δεν έχετε παρά να προμηθευτείτε μονόχρωμα βελούδινα μαξιλάρια που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε πολύ καλές τιμές, δείτε ενδεικτικά εδώ, και απλικέ  μοτίφ που διατίθενται σε μεγάλα καταστήματα - eshops με είδη-υλικά ραπτικής.
Η πλειοψηφία των μοτίφ αυτού του τύπου είναι θερμοκολλητικά, εφαρμόζονται δηλαδή  σιδερώνοντας το σχέδιο πάνω σε ύφασμα, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πιο επιμελημένο αν προτιμήσετε να το ράψετε πάνω πάνω στο μαξιλάρι. 

amazon.com
Τα βελούδινα μαξιλάρια της Cucci με απλικέ σχέδια είναι πλέον τόσο κλασσικά και αγαπητά τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους διακοσμητές εσωτερικών χώρων  που σε μεγάλα eshops του εξωτερικού όπως το Amazon θα βρείτε ακόμη και πιστές απομιμήσεις των σχεδίων - μοτίφ που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη φίρμα, ώστε με πολύ μικρό κόστος να μπορεί κανείς να δημιουργήσει κάτι παρεμφερές.