15+ Ιδέες για DIY Υφασμάτινες Θήκες


Από το laptop, το κινητό και τα γυαλιά έως τα ...μανταλάκια και το ...αντισηπτικό :)
Πρακτικές υφασμάτινες θήκες προστασίας, οργάνωσης-τακτοποίησης ή μεταφοράς για πολλές διαφορετικές χρήσεις - αντικείμενα αλλά και για δώρα, που για όποιον έχει στοιχειώδεις γνώσεις ραπτικής η διαδικασία κατασκευής τους είναι και εύκολη και δημιουργική.
Μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο από βαμβακερά υφάσματα που θα βρείτε σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων σε καταστήματα υφασμάτων αλλά και από μικρά κομμάτια που ίσως σας έχουν περισσέψει όπως και κάθε είδους παλιά-φθαρμένα λευκά είδη, ρούχα κλπ. 
Μια θήκη μπορεί να δημουργηθεί είτε με ένα σχέδιο υφάσματος είτε με περισσότερα κομμάτια από διαφορετικά μοτίβα όπως και να διακοσμηθεί επιπρόσθετα με λωρίδες υφάσματος, τρέσες, δαντέλες κλπ.


Για θήκες που προορίζονται για εύθραστα αντικείμενα όπως πχ κινητά, tablets κλπ  χρησιμοποιείστε διπλό ύφασμα γαζώνοντας ανάμεσα στα δύο κομμάτια βάτα που θα δώσει όγκο στην κατασκευή και θα την κάνει περισσότερο προστατευτική
Μια από τις πρόσφατες ...πατέντες που έφερε ο Κορονοϊός είναι οι θήκες - κλειδοθήκες για μικρά μπουκαλάκια αντισηπτικού έτσι που αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς να ανοιχτεί η τσάντα! 
Κυκλοφορούν ήδη σε αρκετά καταστήματα - eshops, κυρίως του εξωτερικού, αλλά είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν από αδιαβροχοποιημένα υφάσματα ή και δερματίνη σε όποιο σχήμα-μέγεθος σας εξυπηρετεί ανάλογα με τα αντίστοιχα του μπουκαλιού. 
 

   

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto