60+ Ιδέες - Σχέδια για να βάψετε γλάστρες
Απλές πήλινες γλάστρες θα βρείτε και στα φυτώρια αλλά και σε καταστήματα ειδών σπιτιού και κήπου σε πολύ οικονομικές τιμές και σε ποικιλία μεγεθών. 
Με λίγο χρώμα και περισσότερη ...φαντασία, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την "μουντή" όψη τους και να τις μετατρέψετε σε πραγματικά ...στολίδια για το μπαλκόνι, τον κήπο ή και το εσωτερικό του σπιτιού. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου χρώμα, όμως το πιο μόνιμο και αισθητικά ομορφότερο αποτέλεσμα θα σας το δώσει το ακρυλικό χρώμα, ακόμη και χρώματα που σας έχουν περισσέψει από βάψιμο τοίχων,  που είναι και η πιο οικονομική και εύχρηστη λύση ειδικά για μεγάλες γλάστρες ή για την βασική απόχρωση, ενώ για επιμέρους λεπτομέρειες, σχέδια, μοτίβα ή για να βάψετε ορισμένα σημεία σε διαφορετική απόχρωση χρησιμοποιείστε απλά ματ ακρυλικά χρώματα νερού για κατασκευές ή ζωγραφική.
Οι ανεξίτηλοι μαρκαδόροι είναι επίσης ένας τρόπος για να αλλάξετε εύκολα την όψη σε μικρές ή μεγαλύτερες γλάστρες με γεωμετρικά σχέδια, αφού πριν τις βάψετε σε όποια απόχρωση προτιμάτε. 

Τα stencils από τις πιο πρακτικές και με εξαιρετικό αποτέλεσμα επιλογές, όπως και οι ρίγες που εύκολα θα ζωγραφίσετε με την βοήθεια κολλητικής ταινίας, ενώ και η παλαιωμένη όψη χρησιμοποιώντας μπογιά σε άσπρη, καφέ και μπλε-πράσινη απόχρωση εναλλάξ και "σβήνοντας" με ένα σφουγγάρι το κάθε χρώμα πριν περάσετε κατά τόπους το επόμενο είναι μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη επιλογή που ταυτόχρονα σας δίνει την ευκαιρία να ομορφύνετε παλιές γλάστρες μετατρέποντας τα φθαρμένα σημεία τους σε ...μέρος του σχεδίου δείτε εδώ αναλυτικά την διαδικασία και εξίσου εντυπωσιακά και τα γλαστράκια που θα βάψετε με πολύχρωμα βερνίκια νυχιών, δείτε τα εδώ.  


Φυσικά μπορείτε εκτός από μπογιά να επεξεργαστείτε την επιφάνεια και με χαρτί ή χαρτοπετσέτα με την τεχνική του ντεκουπάζ όπως και με εκείνη του κρακελέ, να προσθέσετε εποχιακά διακοσμητικά στοιχεία, κοχύλια, βοτσαλάκια κλπ. και θυμηθείτε απλώς ό,τι συνδυάζοντας 2-3 χρώματα και όχι ....χίλια, με τα οποία θα δημιουργήσετε διαφορετικά σχέδια - μοτίβα πάνω σε μερικές γλάστρες και τοποθετώντας τες όλες μαζί στο ίδιο σημείο, το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο και πολύ πιο καλαίσθητο από το να ...σκορπίσετε παντού εντελώς ανόμοιες μεταξύ τους γλάστρες. 


 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto