Προτάσεις & Ιδέες για Φωτιστικά Τραπεζαρίας

Τρόποι και προτάσεις για να φωτίσετε ατμοσφαιρικά
τον χώρο της τραπεζαρίας


Ο φωτισμός της τραπεζαρίας λειτουργικά θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος ανάλογα τόσο με το μέγεθος - σχήμα του τραπεζιού όσο και με τον γενικό φωτισμό του χώρου, αλλά και αισθητικά ο τύπος του φωτιστικού που θα χρησιμοποιηθεί να είναι ταιριαστός με το συνολικό ύφος των επίπλων που αποτελούν την τραπεζαρία. 


Έπιπλα και φωτιστικά τραπεζαρίαςΜε την χρήση ειδικής αλυσίδας ή υφασμάτινου καλωδίου, μπορείτε να τοποθετήσετε φωτιστικό ακριβώς πάνω από το τραπέζι ανεξάρτητα πόσο μακριά βρίσκεται το σημείο ηλεκτρικής παροχής.
Ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος για να υπάρχει ο σωστός φωτισμός σε ένα τραπέζι φαγητού, ενώ διακοσμητικά δημιουργεί ένα πολύ πιο "ζεστό" σύνολο και ταυτόχρονα οριοθετεί οπτικά το σημείο της τραπεζαρίας μέσα στον χώρο.   

Φωτιστικά στρογγυλού - καμπύλου σχήματος και μεγάλου μεγέθους-όγκου, αναδεικνύονται πολύ καλύτερα και δημιουργούν ένα πιο καλαίσθητο σύνολο με τα έπιπλα αν είναι κρεμασμένα σε όσο πιο  χαμηλό ύψος πάνω από το τραπέζι.
Η ένταση των λαμπτήρων που θα χρησιμοποιήσετε σε φωτιστικά αυτής της μορφής θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε το φως να διαχέεται ικανοποιητικά σε ολόκληρο το μήκος του τραπεζιού αλλά χωρίς να είναι ενοχλητικό
Τα απλά μεταλλικά φωτιστικά σε μοντέρνο ή vintage στυλ είναι μια επιλογή ταιριαστή σχεδόν με κάθε είδος επίπλων - διακοσμητικό στυλ τραπεζαρίας και ανάλογα με το μήκος - σχήμα του τραπεζιού μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ή περισσότερα, σε σχετικά χαμηλό ύψος. 
Σε τραπεζαρίες που βρίσκονται σε σημεία απομακρυσμένα από άλλα κεντρικά φωτιστικά που υπάρχουν στον ίδιο χώρο προτιμήστε να τοποθετήσετε 2 ή και 3 φωτιστικά πάνω από το τραπέζι, ανάλογα με το μήκος του, ώστε το σύνολο του χώρου να διαθέτει επαρκή φωτισμό.
 
Τα πολύφωτα που αποτελούνται από πολλές λάμπες προσαρμοσμένες σε μια ξύλινη βάση είναι από τις πιο λειτουργικές και καλαίσθητες επιλογές για να φωτίσετε παραλληλόγραμμα τραπέζια.
Τα φωτιστικά αυτής της μορφής που είναι μία και από τις τελευταίες τάσεις της μόδας θα τα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων-μεγεθών, ενώ αποτελούν και τον πιο κλασσικό και εύκολο στην κατασκευή του τύπο DIY φωτιστικών. 
Το σημείο της τραπεζαρίας είναι από τα καταλληλότερα για να τοποθετήσετε έναν κλασσικό πολυέλαιο, ανεξάρτητα από το γενικό στυλ των επίπλων που υπάρχουν στον χώρο.  Είναι μια επιλογή το ίδιο όμορφη και ταιριαστή ακόμη και σε χώρους μοντέρνας διακόσμησης. 
Σε μοντέρνες τραπεζαρίες που θέλετε να τοποθετήσετε περισσότερα του ενός φωτιστικά μια ιδιαίτερη αισθητικά και ταυτόχρονα οικονομική επιλογή είναι οι νέου τύπου λάμπες led νήματος με ιδιαίτερη απόχρωση σε συνδυασμό με χρωματιστό υφασμάτινο καλώδιο. 
Ένα επεκτεινόμενο φωτιστικό δαπέδου με το κατάλληλο ύψος ώστε να μπορεί να φωτίσει σωστά το τραπέζι όταν αυτό χρησιμοποιείται, είναι επίσης μια πρακτική επιλογή για να φωτίσετε τον χώρο της τραπεζαρίας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto