Κατασκευές με Γυαλί και Τσιμέντο


Eντυπωσιακής όψης και ιδιαίτερα μοντέρνας αισθητικής
κατασκευές διακοσμητικών αντικειμένων από γυαλί και τσιμέντο 
diakosmhtika-antikeimena-apo-gyali-kai-tsimento
Για την δημιουργία τους εκτός από μείγμα τσιμέντου θα χρειαστείτε γυάλινα βάζα - αντικείμενα, οποιουδήποτε σχήματος - μεγέθους, χαρτόνι και κολλητική ταινία

Τυλίξτε ένα κομμάτι χαρτόνι σε κύλινδρο, συγκρατήστε το με ταινία και τοποθετήστε το στο άνοιγμα του βάζου έτσι που να εφάπτεται στο χείλος του σφιχτά. Καλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια του χαρτονιού με ταινία. 
Δημιουργείστε με το χαρτόνι ακόμη έναν κύλινδρο με μεγαλύτερη διάμετρο και τυλίξτε το βάζο εξωτερικά. Καλύψτε και αυτό το χαρτόνι με ταινία. 

Αν χρησιμοποιήσετε βάζα-αντικείμενα τετράγωνου σχήματος, σε αντίστοιχο σχηματισμό θα πρέπει να δημιουργηθεί και το χαρτονένιο "καλούπι". 

Αν θέλετε το τσιμεντένιο τμήμα της κατασκευής να βρίσκεται στο κάτω και όχι στο επάνω μέρος του βάζου γυρίστε το βάζο ανάποδα, τυλίξτε το με χαρτόνι με τον ίδιο τρόπο και στερεώστε με ταινία. 
Φτιάξτε το μείγμα τσιμέντου και γεμίστε το κενό που έχει δημιουργηθεί με το χαρτόνι. 
Την επόμενη μέρα και αφού το τσιμέντο έχει πλήρως στερεοποιηθεί, χρειάζεται περίπου 24 ώρες, αφαιρέστε την ταινία και τα χαρτόνια.  
Με γυαλόχαρτο τρίψτε την επιφάνεια του τσιμέντου και ειδικά στα σημεία που αυτό εφάπτεται με το γυαλί ώστε να αποκτήσει όσο πιο λεία ομοιόμορφη όψη - υφή. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, διαμορφώνοντας ανάλογα το σχήμα στο οποίο θα δώσετε στα χαρτόνια μπορείτε να δουλέψετε με κάθε σχήματος και μεγέθους γυάλινο αντικείμενο, βάζα, μπουκάλια κλπ. 


Φυσικά όπως όλες οι κατασκευές με τσιμέντο και οι συγκεκριμένες μπορούν εκ των υστέρων να βαφτούν ή να δημιουργηθούν απευθείας σε όποια απόχρωση θέλετε, αν χρωματίσετε το μείγμα πριν το τοποθετήσετε στα καλούπια με ειδική χρωστική για τσιμέντο-γύψο, ενώ γυάλινα αντικείμενα κάθε τύπου μπορούν και να ενσωματωθούν σε τσιμεντένια πλαίσια - κατασκευές κάθε σχήματος που θα διαθέτουν το ανάλογο κενό, κολλώντας το γυαλί στο τσιμέντο με μια ισχυρή εποξική κόλλα.