Εύκολα DIY Φωτιστικά από Γυάλινα Βάζα


Ο πιο απλός τύπος DIY Φωτιστικών 
που θα φτιάξετε εύκολα 
χρησιμοποιώντας απλά γυάλινα βάζα με μεταλλικό καπάκι
diy-fwtistika-apo-gyalina-vaza
Εκτός από το βάζο θα χρειαστείτε μόνο ένα λεπτό καρφί και σφυράκι και φυσικά ντουί-καλώδιο-λάμπα. 

Τοποθετείστε το ντουί πάνω στο καπάκι και σημαδέψτε έναν κύκλο, ώστε να υπολογίσετε το κενό που θα πρέπει να δημιουργηθεί για να στερεωθεί το ντουί ακριβώς στο κέντρο του.
Με το καρφί και το σφυράκι ανοίξτε τρύπες περιμετρικά του κύκλου που έχετε σχεδιάσει, ώστε τελικά να μπορέσετε με μια πένσα να κόψετε το μέταλλο στο σημείο αυτό.
Ανοίξτε μερικές ακόμη σειρές από τρύπες γύρω  από το άνοιγμα. Οι τρύπες αυτές είναι απαραίτητες ώστε να διοχετεύεται στο εσωτερικό του φωτιστικού αέρας.
Προσαρμόστε το ντούι στο σημείο που κόψατε το καπάκι του βάζου και βιδώστε την λάμπα. Αν χρειαστεί χρησιμοποιείστε περιμετρικά του μετάλλου στο σημείο που το κόψατε μονωτική ταινία για να είναι το ντουί απολύτως σταθερό, ενώ αν θέλετε το καπάκι όπως και το ντουί μπορούν να βαφτούν με χρώμα σε σπρέϊ. 

Αυτός είναι ο κλασσικός τρόπος για να κατασκευάσετε εξ΄αρχής ένα φωτιστικό από γυάλινο βάζο με καπάκι, η όλη διαδικασία όμως μπορεί να γίνει ακόμη πιο απλή αν χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο σετ ντουί-μεταλλικής βάσης πάνω στην οποία θα χρειαστεί απλώς να βιδώσετε το βάζο. 


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν ιδιαίτερα μοντέρνα ή vintage ύφους πολύφωτα, αν προσαρμόσετε φωτιστικά δημιουργημένα από γυάλινα βάζα σε μια βάση από ξύλο, μέταλλο κλπ. 


Το μέγεθος, σχήμα και απόχρωση του βάζου, το είδος και χρώμα του καλωδίου όπως και ο τύπος της λάμπας που θα χρησιμοποιήσετε διαφοροποιούν την τελική όψη του φωτιστικού, έτσι μπορείτε να κάνετε τους συνδυασμούς που ταιριάζουν περισσότερο στον χώρο που θα το τοποθετήσετε.