Πόρτα και Έπιπλο ... 2 σε 1

Σαν ...μυστικό πέρασμα
Αν σας εντυπωσίαζαν πάντα  οι  πόρτες ...μυστικά περάσματα των παραμυθιών :) μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι αντίστοιχο σε μια εσωτερική πόρτα ή πόρτα ντουλάπας του σπιτιού, η πρόσοψη της οποίας δεν θα έχει την συνηθισμένη όψη αλλά μορφή επίπλου. 

Σε συμβατικές πόρτες, με κάσωμα συνηθισμένου πάχους, μπορούν να προστεθούν κομμάτια ξύλου με τα οποία θα δημιουργηθούν πχ μια κρεμάστρα, ομπρελοθήκη, χώροι αποθήκευσης, στενά ράφια κλπ. ενώ πίσω τους μπορεί  να κρύβεται μια κανονική ντουλάπα ή απλώς το επόμενο ...δωμάτιο του σπιτιού. 


Η  πιο απλή κατασκευή αυτής της μορφής είναι η επένδυση του ξύλου της πόρτας με καθρέφτη και η προσθήκη ξύλινης κορνίζας περιμετρικά του τοίχου, που πραγματικά θα δώσει τόσο σε μια απλή εσωτερική πόρτα ή πόρτα κλειστού επίπλου, όταν αυτή είναι κλειστή, την όψη επιτοίχιου καθρέφτη. 
Για να δώσετε στην πόρτα όψη ενσωματωμένου επίπλου τύπου βιτρίνας  απαιτείται πιο φαρδύ κάσωμα αφού και η πόρτα θα πρέπει να έχει το ανάλογο βάθος, ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορούν να ...αξιοποιηθούν ως έπιπλα και συρόμενες ξύλινες πόρτες, ειδικά σε επαγγελματικούς χώρους.