50+ Καλλιτεχνικές Δημιουργίες Ζωγραφικής σε Βότσαλα με μορφές Ζώων


Κι όμως δεν είναι αληθινά 
είναι Ζωγραφική σε Βότσαλα-Πέτρες
Εντυπωσιακές δημιουργίες που ασφαλώς δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν παρά μόνο από όποιον τα καταφέρνει αρκετά καλά στην ζωγραφική.

Η ένταση των χρωμάτων, το "βάθος" στον τρόπο χρωματισμού και οι απίστευτες λεπτομέρειες σε απόλυτα φυσικές αποχρώσεις, δίνουν στα ζωγραφισμένα βότσαλα - πέτρες μια σχεδόν τρισδιάστατη και απόλυτα πειστική όψη του ζώου, πτηνού, ψαριού κλπ. που απεικονίζουν. 


Το σκιτσάρισμα του βασικού θέματος είναι το "απλούστερο" στην όλη  διαδικασία αφού μπορεί να γίνει πάνω στο βότσαλο και με την μέθοδο της αντιγραφής από μια εικόνα, όμως το ζωγράφισμα και γέμισμα με χρώματα με τρόπο που και το τελικό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προσομοιάζει εξίσου πολύ με φωτογραφία είναι ασφαλώς το δυσκολότερο. 
Η κάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας της πέτρας με την μορφή του θέματος είναι επίσης ένα στοιχείο που κάνει εντυπωσιακότερο το τελικό αποτέλεσμα, σε σχέση με πιο "ερασιτεχνικές" δημιουργίες που χρησιμοποιούν το βότσαλο σαν "φόντο" για ζωγραφιές μικρότερου μεγέθους.
Παρόμοιας μορφής κατασκευές, είτε του ίδιου είτε πιο "αφαιρετικού" ύφους,  μπορούν να δημιουργηθούν και σε μεγάλο μέγεθος από αντίστοιχα μεγάλες μεμονωμένες πέτρες ή και από περισσότερες σε συνδυασμό μεταξύ τους για να δημιουργηθεί το σχήμα του θέματος. 
Όσο μικρότερη είναι η πέτρα τόσο δυσκολότερο γίνεται το εγχείρημα, αφού σε πολύ πιο μικρή επιφάνεια θα πρέπει να αποτυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες και σε κλίμακα που το τελικό αποτέλεσμα να έχει αληθοφανή όψη.   
Το σχήμα όπως και η υφή τη πέτρας, πιθανά ανώμαλα σημεία, ανομοιομορφίες κλπ. επίσης καθορίζουν το επιτυχές αποτέλεσμα και σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν ...καθοδηγούν τον δημιουργό για την μορφή ζώου, πτηνού κλπ. που είναι η καταλληλότερη για να αποτυπωθεί στην επιφάνειά του.  Ειδικά σε δημιουργίες σε φυσικό μέγεθος με μορφές μικρών κατοικίδιων ζώων, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς από μακριά ότι πρόκειται για βότσαλο και όχι για ένα πραγματικό γατάκι ή ένα κουλουριασμένο κουτάβι :)