Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι σε σχήμα Έλατου

xristougenniatiko-stefani-se-sxhma-elatou

Πολύ εντυπωσιακό για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της εξώπορτας αν και βεβαίως μπορεί να κρεμαστεί και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο-τοίχο του σπιτιού ή του μπαλκονιού σας.  
Θα χρειαστείτε λεπτό σύρμα, κλαδάκια από τούγια-κυπαρίσσι ή άλλο κωνοφόρο με ευλύγιστα κλαδιά, μικρά ίσια ξερά κλαδάκια, σπάγγο-χοντρή κλωστή, σύρμα κηπουρικής, πένσα, πιστόλι σιλικόνης ή ισχυρή κόλλα. Ξεκινείστε δημιουργώντας με το σύρμα κύκλους ίδιου μεγέθους. Για ένα μέτριο-μεγάλο στεφάνι αυτής της μορφής θα χρειαστείτε περίπου  17-20 κύκλους, αλλά τόσο ο αριθμός όσο και το μέγεθός τους είναι θέμα επιλογής και εξαρτάται από το συνολικό μέγεθος που θέλετε να έχει το στεφάνι. 
Καλύψτε όλους τους κύκλους με τα κλαδάκια στερεώνοντας με τον σπάγγο και ενώστε τους μεταξύ τους σε 5 σειρές, με το σύρμα κηπουρικής.
Η κάθε σειρά, ξεκινώντας από κάτω, θα πρέπει να αποτελείται από έναν κύκλο λιγότερο της προηγούμενης έτσι ώστε τελικά να δημιουργείται σχήμα έλατου και για να είναι το στεφάνι σας στέρεο κάθε κύκλος θα πρέπει να δεθεί-συγκρατηθεί με το σύρμα κηπουρικής από όλους τους άλλους που τον περιστοιχίζουν. 

Ενώστε με το πιστόλι ή την κόλλα τα ξερά κλαδάκια μεταξύ τους και τοποθετείστε τα στο κάτω μέρος του στεφανιού σαν ...κορμό του έλατου. 
Προσθέστε, αν θέλετε, έναν φιόγκο από υφασμάτινη κορδέλα στο επάνω μέρος και μια σειρά led μπαταρίας που θα του δώσουν εξαιρετική φωτισμένη όψη το βράδυ.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ένα τέτοιο στεφάνι μπορεί να δημιουργηθεί και με τεχνητή γιρλάντα απομίμησης έλατου αντί για φυσικά κλαδιά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
bhg.com/