Κατασκευές - Διακοσμήσεις με ...Pom Pom

Ακόμη και o ήχος του ονόματός τους ...Pom Pom  παραπέμπει σε κάτι τουλάχιστον χαριτωμένο και όμορφο πολύ περισσότερο η χνουδωτή υφή και η συνήθως πολύχρωμη όψη τους.  


Θα τα φτιάξετε από κάθε τύπου  νήμα-μαλλί και ο βασικός τρόπος κατασκευής τους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των Pom Pom που θέλετε να δημιουργήσετε ή ποια τεχνική σας εξυπηρετεί καλύτερα. Η γενική φιλοσοφία πάντως είναι ίδια με όλους τους τρόπους.   Το νήμα θα πρέπει να τυλιχτεί σφιχτά-πυκνά γύρω από ένα αντικείμενο ή τα δάχτυλά σας αν αυτό σας βολεύει  καλύτερα και στην συνέχεια αφού δεθεί σφιχτά στη μέση να κοπεί γύρω γύρω και τελικώς να ...κουρευτεί με ψαλίδι όπου χρειάζεται, ώστε η μπάλα να είναι συμμετρική σε όλες τις πλευρές. 
Ένα στρογγυλό χαρτονάκι, ένα πηρούνι, ρολό χαρτιού, ένας απλός κρίκος από οποιοδήποτε υλικό είναι κάποια από τα πιο συνήθη αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Φυσικά ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου διαφοροποιείται και το μέγεθος του Pom Pom. 

Βεβαίως ο πιο εύκολος και κυρίως ο τρόπος με το πιο τέλειο αποτέλεσμα, ειδικά για να φτιάξετε μεγάλο αριθμό κατασκευών, είναι να χρησιμοποιήσετε το ειδικό εργαλείο κατασκευής Pom Pom που διατίθεται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και με το οποίο δημιουργούνται και όλες οι αντίστοιχες επαγγελματικές κατασκευές. Δείτε το ενδεικτικά εδώ και εδώ
Για να δώσετε στα Pom Pom απόλυτα χνουδωτή υφή, χωρίς να ξεχωρίζουν τα νήματα μεταξύ τους, αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή τους ...χτενίστε τα προς όλες τις πλευρές με μια βούρτσα με λεπτά μεταλλικά δόντια. Οι βούρτσες για κατοικίδια αυτού του τύπου είναι οι καταλληλότερες για να φτιάξετε απόλυτα χνουδωτής όψης Pom Pom. 
Το είδος-υφή  του νήματος - μαλλί που θα χρησιμοποιήσετε επίσης διαφοροποιεί την όψης τους, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι κατασκευές από δίχρωμα-πολύχρωμα νήματα.   
Το νήμα ή σκοινάκι που θα τα δέσετε στο κέντρο, πριν τα κόψετε με το ψαλίδι, μπορεί να έχει μεγαλύτερο μήκος αν θέλετε να δημιουργήσετε μια γιρλάντα δένοντας τα σκοινάκια μεταξύ τους ενώ για να τα κολλήσετε στέρεα πάνω σε ύφασμα ή όποιου είδους υλικό χρησιμοποιείστε πιστόλι σιλικόνης.  
Μπορούν να αξιοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους τόσο για την δημιουργία κατασκευών όπως χαλάκια, στεφάνια, mobile, διακοσμητικά τοίχου κλπ. όσο και για την πρόσθετη διακόσμηση έτοιμων αντικειμένων πχ διακοσμητικά μαξιλάρια, ψάθινα καλάθια, καπέλα, σε αμπαλάζ κλπ. ενώ και οι μικρές κατασκευές από ένα μόνο Pom Pom όπως σελιδοδείκτες, μπρελόκ, κοκαλάκια για τα μαλλιά κλπ. είναι εξίσου ιδιαίτερες. 

Αντικείμενα δημιουργημένα ή διακοσμημένα με Pom Pom θα τα πλύνετε χωρίς πολλές ...ταλαιπωρίες με χλιαρό νερό και ελάχιστο υρό απορρυπαντικό ή και μόνο με μαλακτικό ρούχων και ασφαλώς όχι στο πλυντήριο. 


Δημιουργείστε ένα τέτοιο πλέγμα με σύρμα σε όποιο μέγεθος και σχηματισμούς θέλετε και τοποθετείστε το φυτό όσο πιο κοντά στον τοίχο, φροντίζοντας να κατευθύνετε όλα τα νέα κλαδάκια του πάνω στο πλέγμα με τρόπο που σιγά σιγά να το καλύψει πλήρως. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto